Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Ο κ. Φάμελλος διέψευσε δημοσιεύματα, τα οποία υποστήριζαν ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει δώσει το πράσινο φως στην ΔΕΗ, να κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστούν περισσότερα από 1000 ευρώ. Ο αν. υπουργός παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργού κ. Σταθάκη, «που χαρακτήρισε ως σενάρια φαντασίας, αυτή τη φήμη, που έχει κυκλοφορήσει». Ο κ. Φάμελλος είπε πως πολιτική διάθεση του υπουργείου είναι η δυνατότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων να εξοφλούν ομαλά, με δόσεις τις οφειλές τους.

Ο αν. υπουργός αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδα, τα οποία υποστηρίζουν πως στο πλαίσιο της β αξιολόγησης μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, που «ανήκουν» στο υπ. Ενέργειας, είπε ότι η συζήτηση αυτή έχει ολοκληρωθεί και υπάρχει μόνο η εκκρεμότητα για έναν δεύτερο κύκλο συζήτησης, που αφορά την ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο η ένταξη ΔΕΚΟ και φορέων στο Υπερταμείο, έχει γίνει για να αξιοποιήσει την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση εξυγίανσης φορέων, που παρουσίασαν προβλήματα και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κι όχι της εκποίησής τους. «Κάποιοι όμως μας πιέζανε σ’ αυτή την κατεύθυνση, να ξεπουλήσουμε όσο-όσο και φτηνά , δεν το κάνουμε», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ο αν. υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ και τις αιτιάσεις όσων υποστηρίζουν ότι υπάρχει κυβερνητική πίεση εις βάρος κάποιων από αυτά και είπε, πως η κυβέρνηση επιθυμεί τον πλουραλισμό και την ανεξαρτησία των Μέσων κι αυτό επιτυγχάνεται «όταν δεν υπάρχουν διαφορετικές συμπεριφορές και διαφορετικά κριτήρια για τους «φίλους» της εξουσίας στα μίντια και να υπάρχει ειδικός δανεισμός και να υπάρχει από τα μίντια εκπομπή μιας μονομερούς πολιτικής λογικής, κάτι το οποίο δυστυχώς συμβαίνει».

Για την σύλληψη του εκδότη και του διευθυντή των «Παραπολιτικών» μετά από την μήνυση του υπ. Εθνικής ʼμυνας κ. Καμμένου ο κ. Φάμελλος είπε ότι «η αντικειμενική και πλουραλιστική δημοσιογραφία και η αδέσμευτη δημοσιογραφία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, διότι ο εκβιασμός και η συκοφαντία δεν αφορούν την δημοσιογραφία». Πάντως υπογράμμισε ότι δεν κάνει δήλωση επί της συγκεκριμένης υπόθεσης «αν δεν το κρίνει η δικαιοσύνη».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Περισσότερα Εδω