Ποινές φυλάκισης σε Αλβανούς που έδωσαν σε αστυνομικούς πλαστές ταυτότητες και ψευδή στοιχεία

0
121

Ποινές φυλάκισης 18, 15 και 13 μηνών αντίστοιχα επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις υπηκόους Αλβανίας, που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ξημερώματα της 2ας Φεβρουαρίου στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στον Βόλο, με τις κατηγορίες της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της πλαστογραφίας, της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Την ποινή φυλάκισης των 18 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές σε έναν 45χρονο, που είχε επιδείξει πλαστή ταυτότητα στους αστυνομικούς, στον έλεγχο που του είχαν κάνει, ενώ μετά από έρευνα που είχε γίνει, είχε διαπιστωθεί ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με ποινή κάθειρξης 15 ετών, για συναυτουργία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ληστεία. Ελαφρυντικά ζήτησε για τον 45χρονο ο συνήγορος υπεράσπισής του, που τόνισε πως δεν κινήθηκε από ταπεινά κίνητρα.
Την ποινή των 15 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε το Δικαστήριο σε έναν 37χρονο, επίσης Αλβανό, που τον έκρινε ένοχο για χρήση πλαστής ταυτότητας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Όπως είχε διαπιστωθεί από την αστυνομική έρευνα, για τον 37χρονο ήταν σε ισχύ απαγορευτικό για την είσοδό του στην Ελλάδα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου τόνισε πως ο 37χρονος ωθήθηκε στο να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα από την ανάγκη να βοηθήσει τη μητέρα του.
Στον τρίτο από τους Αλβανούς, 33 χρόνων, το Αυτόφωρο επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο γιατί δήλωσε ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς, αλλά και για κατοχή ποσότητας ηρωίνης βάρους 0,27 γραμμαρίων και υγρής μεθαδόνης βάρους 7,97 γραμμαρίων. Και ο συνήγορος του τρίτου κατηγορουμένου, που ήταν απών από τη συνεδρίαση, ζήτησε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και της τοξικομανίας, καθώς χρήζει θεραπείας και όχι τιμωρίας. Το Δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα για ελαφρυντικά, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο 33χρονος θα κληθεί να απολογηθεί για εμπλοκή του σε ληστείες.
Ο 44χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την άσκηση έφεσης για τη χθεσινή καταδίκη, αφού ήταν φυγόποινος για 15ετή κάθειρξη.
Εφέσεις άσκησαν και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες.