Στήριξη Δήμων με θεσμικές και χρηματοδοτικές παρεμβάσεις

0
110

Πλέγμα θεσμικών και χρηματοδοτικών παρεμβάσεων προς τους δήμους στηρίζει το υπουργείο Οικονομίας, για την ανάπτυξη των υποδομών τους και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες, παρουσίασαν την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Αυτές αφορούν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, από τα κονδύλια των οποίων μεγάλο μέρος κατευθύνεται στις τοπικές κοινωνίες, το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (με αυξημένο προϋπολογισμό για φέτος που φθάνει το 1 δισ. ευρώ), αλλά και το Ταμείο Υποδομών, το οποίο, με πόρους άλλο 1 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα σε όλους τους δήμους της χώρας.

Δήλωσε δε, υπερήφανος ο κ. Χαρίτσης για τις 93.000 θέσεις παιδικών σταθμών που εξασφαλίσαμε στην τρέχουσα σχολική χρονιά, μέσα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Αναφορά έγινε και στις θεσμικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το υπουργείο, οι οποίες στηρίζουν τους δήμους στον σχεδιασμό και την ωρίμανση έργων για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, στην υλοποίηση και παρακολούθησή τους, όπως, επίσης, και στην εκπαίδευση χιλιάδων στελεχών των δήμων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Περισσότερα Εδώ!