Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στον οικισμό «Αστέρια» Αγριάς

0
103

 

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα για τους κατοίκους του οικισμού «Αστέρια» Αγριάς, καθώς στο ότι οι μισοί κάτοικοι είναι χωρίς τηλέφωνο εδώ και 45 μέρες, εδώ και δύο μέρες πλέον ταλαιπωρούνται και από την έλλειψη νερού, πιθανόν λόγω ζημιάς που προκλήθηκε στις εργασίες κατασκευής του υπόγειου αντλιοστασίου στο πάρκο της περιοχής.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Κώστας Θεοδοσόπουλος πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς, που τόνισε ότι από την Τετάρτη ο οικισμός Αστέρια Αγριάς είναι χωρίς νερό, πιθανόν λόγω σπάσιμο αγωγού κατά τις εργασίες που περνάει κάτω από το πάρκο.
Ακόμη τόνισε ότι δένδρα, επειδή κόπηκαν οι ρίζες αρχίζουν και παίρνουν κλίση. «Έχουμε υποστεί τεράστια ταλαιπωρία οικολογική, σωματική και ψυχική», ήταν η δήλωση του κ. Θεοδοσόπουλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, με την ξεροκεφαλιά και ανευθυνότητα αυτών που σχεδίασαν αυτό το έργο στον ιδιωτικό χώρο του πάρκου, έχουν εγκληματίσει περιβαλλοντικά και κατά των κατοίκων. «Είχαμε διαβεβαιώσεις από τον πρώην πρόεδρο Απ. Γαλάτη τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ότι σε 2-3 μέρες το έργο θα είχε τελειώσει και θα ξεκινούσε η ανάπλαση του πάρκου», τόνισε.

Ο ρυθμός των εργασιών εντάθηκε και ολοκληρώνονται οι εργασίες, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα και ένα από τα βασικότερα είναι ότι δεν υπάρχουν σταθερά τηλέφωνα των μισών κατοίκων του οικισμού εδώ και 45 μέρες.
Όπως είπε, τα καλώδια των τηλεφωνικών γραμμών είναι κομμένα κάτω στο έδαφος, ενώ ο ΟΤΕ που κλήθηκε ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έγιναν ζημιές από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι απευθύνθηκε στο Δήμο, όπου έκανε αίτηση για τους τίτλους ιδιοκτησίας και περιβαλλοντική μελέτη και από τον Ιούλιο του 2016 δεν έλαβε απάντηση, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι ο Δήμος δεν έχει στα χέρια του απολύτως τίποτα και είναι κατηγορούμενος για παράλειψη καθήκοντος.
Ο κ. Θεοδοσόπουλος δήλωσε ότι ο ίδιος κατέθεσε τίτλους ιδιοκτησίας του πάρκου στην Εισαγγελία, όπως ζητήθηκε, ενώ δήλωσε ότι θα ταράξει στις αγωγές της ΔΕΑΜΒ μετά και τη μήνυση που δέχτηκε ότι δεν είναι εκλεγμένος νόμιμα στο Σύλλογο.