«Να δουλέψουμε σκληρά γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε..» (pics)

0
597

Παρουσιάσθηκε ο νέος προπονητής της Α.Ε.Λ., Andre Paus…

στην αίθουσα τύπου του AEL FC ARENA, την Δευτέρα (04/03), ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την σύναψη συνεργασίας με την ομάδα της Α.Ε.Λ. και διαβασμένος περί της ιστορίας της.Έχοντας δίπλα του, τον μεγαλομέτοχο που τον προλόγισε αλλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Σωτήρη Μάρκου, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του μεταφραστή, ο Ολλανδός τεχνικός στην αρχική του, τοποθέτηση, δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ευτυχισμένος και ευγνώμων που ανέλαβα προπονητής στην Α.Ε.Λ. Είναι τιμή να είμαι προπονητής σε αυτό το κλαμπ που πήρε το πρωτάθλημα το 1988 και δύο φορές το Κύπελλο Ελλάδας.

Ελπίζω να καταλάβω γρήγορα το κλαμπ και να γνωρίσω τους παίκτες. Ο κύριος στόχος φέτος είναι να παραμείνουμε στη Super League. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και έχουμε πολλά να κάνουμε.
Όχι φυσικά μόνο φέτος αλλά και την επόμενη σεζόν.

Άκουσα και το πλάνο του προέδρου και ελπίζω να βοηθήσω στην ανάπτυξη αυτού του πλάνου. Ο σκοπός είναι να βοηθήσω και να αναπτύξω το σωματείο, την ομάδα.
Και την ομάδα την ίδια και τους παίκτες ατομικά. Αλλά όλα βήμα-βήμα.
Επαναλαμβάνω πρέπει να αναπτύξουμε ατομικά τους παίκτες. Αυτό βοηθά πολύ την ομάδα.

Πρέπει να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο. Και στο φινάλε αυτό είναι καλό για την ομάδα, τους παίκτες, τον πρόεδρο,τους οπαδούς, τους σπόνσορες αλλά και εμένα τον ίδιο.
Πρέπει να συνεργαζόμαστε σαν πραγματική ομάδα για να το πετύχουμε αυτό και ελπίζω να κερδίσω το πρώτο μου παιχνίδι μεθαύριο.

Είπα σήμερα στα παιδιά, ότι θα πρέπει να χαίρονται αυτό που κάνουν, δηλ. το να πάιζουν ποδόσφαιρο»

Κατόπιν απάντησε σε ερωτήσεις των παρεβρισκομένων δημοσιογράφων…

Για την επιλογή των συνεργατών του: «Πιθανό γι’ αυτή την ομάδα να παραμείνουμε έτσι και θα αξιολογήσω τη διαδικασία και θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Για την παραμονή:
Έχω την ίδια εντύπωση με τον πρόεδρο. Δεν έχει σημασία το προηγούμενο αλλά το επόμενο πάντα. Πάντα κοιτάμε το επόμενο για να πετύχουμε σε αυτό.»

Για το σύστημα που του αρέσει να παίζει η ομάδα: «Είμαι ένας επιθετικός προπονητής, μου αρέσει το ελκυστικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο από πίσω, η πίεση ψηλά.
Είμαι όμως και πραγματιστής. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να προσδιορίζω τους στόχους. Βήμα-βήμα, σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί που πρέπει και τώρα είναι πολύ δύσκολο γιατί φτάνουμε στο τέλος της σεζόν. Ακόμα δεν καταφέραμε να μείνουμε και μαθηματικά στη Super League. Αν το καταφέρουμε και παραμείνουμε στη Super League και την επόμενη σεζόν τότε θα μπορέσετε να δείτε τι μπορώ να βάλω στην ομάδα. Θέλω να περάσω το προσωπικό μου όραμα και να το μεταφέρω στην ομάδα. Να παίζουμε πιο γρήγορα. Αυτό είναι το προσωπικό μου όραμα.»

Για την τις πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισε από την οικογένεια της Α.Ε.Λ. και το χθεσινό παιχνίδι: «Έμεινα έκπληκτος γιατί είδα ένα όμορφο και νέο γήπεδο.
Θεωρώ πως στο χθεσινό παιχνίδι όλοι έπαιξαν όσο μπορούσαν. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό αλλά αν εστιάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο δικαιούμασταν τον ένα πόντο τουλάχιστον. Ήταν άτυχη μέρα για μας. Παίξαμε καλά. Ήταν κρίμα που δεν πήραμε έστω ένα πόντο.»

Για τον λόγο που ήρθε στην ομάδα: «Το πρώτο κομμάτι ήταν, ότι μιλήσαμε με τον πρόεδρο που εκείνη την περίοδο δεν είχε προπονητή. Μετά είχα στη σκέψη να έρθω εδώ και να αναλύσω τα δεδομένα έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να στηθεί καλύτερα η ομάδα».

Για τις φιλοδοξίες που έχει με την Α.Ε.Λ.: «Θέλω να ξεκινήσω σε αυτή την ιστορική ομάδα. Να καταφέρω όλους τους στόχους που έχουμε. Δεν με ενδιαφέρει το επόμενο βήμα.
Έχω εστιάσει στην δουλειά μου εδώ. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι πρέπει να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Ειδικά ότι πρέπει οι παίκτες να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν


Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Α.Ε.Λ.: «Έχω δει τους παίκτες. Έχω σχέδια. Πρέπει όμως πρώτα να μιλήσω με την διοίκηση και στη συνέχεια να το εξωτερικεύσω».

Περισσότερα Εδω!