Κλείσιμο συνόρων η Λεπέν – Σημαία κατά του ισλαμικού ολοκληρωτισμού ο Φιγιόν

0
54

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, κυριαρχεί  στις εμφανίσεις των πολιτικών του συντηρητικού χώρου και της ακροδεξιάς ενώ απομένουν λιγότερο από 48 ώρες  πριν το άνοιγμα της κάλπης.
Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι προτεραιότητα του επόμενου προέδρου της Γαλλίας θα πρέπει να είναι η μάχη κατά του «ισλαμιστικού ολοκληρωτισμού».
Στους δημοσιογράφους είπε πως «Αυτή η μάχη για την ελευθερία και την ασφάλεια των Γάλλων θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Απαιτεί ανυποχώρητη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία». Το ριζοσπαστικό ισλάμ θέτει σε δοκιμασία τις αξίες μας και την δύναμη του χαρακτήρα μας» είπε ο Φιγιόν, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να έπεται του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Ο συντηρητικός πολιτικός εδράζει την προεκλογική εκστρατεία του προωθώντας μια σκληροπυρηνική πλατφόρμα στο ζήτημα της ασφάλειας. Το τελευταίο του σύνθημα είναι, «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δεν υπάρχει εναλλακτική, ή εμείς ή αυτοί». Υπόσχεται δε στους ακροατές του ότι η προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής θα είναι να «καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος».
Ένα βήμα παραπάνω προχώρησε η ακροδεξιά υποψήφια για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν που δήλωσε σήμερα πως η Γαλλία θα πρέπει να αποκαταστήσει αμέσως τους συνοριακούς ελέγχους και να απελάσει ξένους οι οποίοι περιλαμβάνονται στις λίστες παρακολούθησης των υπηρεσιών πληροφοριών

Η Λεπέν, κάλεσε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση να θέσει αμέσως σε εφαρμογή αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό μανιφέστο της Κατά την προεκλογική εκστρατεία της πρότεινε ένα σκληροπυρηνικό πρόγραμμα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά της μετανάστευσης,

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω