100 Τούρκοι ποδηλάτες στη Λέσβο

0
172

Σάρκα και οστά παίρνει η προσπάθεια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου να καταστήσει το νησί ως ποδηλατικό προορισμό. 100 περίπου ποδηλάτες θα επισκεφθούν αύριο το νησί με το καραβάκι από το Αϊβαλί, στο πλαίσιο του “4th BICYCLE FESTIVAL UNDER MY PEDALS” που διεξάγεται στην Σμύρνη.

Οι σχέσεις των ποδηλατικών συλλόγων στις δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο μάλιστα να θεσμοθετηθεί μια ποδηλατική διαδρομή, η Eurovelo, που θα συνδέσει τη  Σμύρνη με τη Λέσβο και τη Χίο.

Οι Τούρκοι ποδηλάτες , θα ποδηλατήσουν στους δρόμους της Λέσβου ακολουθώντας διαδρομές απαράμιλλης ομορφιάς. Ο Ποδηλατικός  Σύλλογος  Λέσβου καλεί τα μέλη του το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης να υποδεχτούν τους Τούρκους συναδέλφους τους και να τους συνοδεύσουν στα πρώτα χιλιόμετρα της βόλτας τους στο νησί

Το EuroVelo είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) που προσβλέπει στην ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών και συνδέει όλη την Ευρώπη με 15 δρομολόγια και όπως είχε πει στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του Ποδηλατικού συλλόγου Λέσβου  Ιγνάτης Λασκαρίδης «κάνουμε αυτή την προσπάθεια για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας τη στιγμή που έχουμε αποδείξει ως ποδηλατικό κίνημα ότι μπορούμε να αναλάβουμε τέτοιες διοργανώσεις».

Περισσότερα Εδω