Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία (video)

0
224

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τελειώνει με εκκωφαντικό τρόπο η συζήτηση για απεριόριστες άδειες» και καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή «να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει».

«Εμείς χαιρετίζουμε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον αριθμό των επτά αδειών, και αύριο προχωράμε στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, σχετικά με τη σημερινή γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συμπλήρωσε ότι το ΕΣΡ μιλά για επτά άδειες γενικού περιεχομένου αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, και πάντα με βάση τον νόμο 4339.

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ότι σήμερα τελειώνει με εκκωφαντικό τρόπο η συζήτηση και οι αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί απεριόριστου φάσματος, ενώ απαντώντας για τις κατηγορίες που η ΝΔ προσάπτει στην κυβέρνηση για έλεγχο των ΜΜΕ και καθεστωτικές νοοτροπίες, δήλωσε ότι καθεστώς ανομίας και αεροπειρατείας είχαμε πριν, με κάποιους που χωρίς να έχουν πληρώσει το αντίτιμο είχαν καβαλήσει τις συχνότητες. Τώρα, υπογράμμισε ο ο υπουργός, πάμε σε ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου με κανόνες που όλοι πρέπει να καταλάβουν.

Αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η δέσμευση για κανάλια υψηλής ευκρίνειας για όλους τους πολίτες πρέπει να προχωρήσει και βάση των τεχνολογικών εξελίξεων που είναι ραγδαίες.

Ο κ. Παππάς το απόγευμα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΕΣΡ, δήλωσε ότι είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί.

Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά. Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω