Μαγνησία: Σε ετοιμότητα για πυρκαγιές και άλλες δράσεις, μέλη της «Λ.Ε.Δ.»

0
240

 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται όλο το καλοκαίρι η εθελοντική ομάδα «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας», για τις πυρκαγιές, ενώ μέλη της κάνουν περίπολα σε δάση και καίρια σημεία, για να προλάβουν καταστάσεις.
Στο «Ράδιο Ένα» μίλησε το μέλος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος, που τόνισε ότι η Λέσχη, διαθέτει δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι εθελοντές, για κατάσβεση πυρκαγιάς ή για περίπολα πυρασφάλειας.
«Ενώ τις προηγούμενες μέρες υπήρχε σχετική ηρεμία, από χθες ξεκίνησε ο δείκτης επικινδυνότητας και από σήμερα προβλέπονται βόρειοι άνεμοι, κάτι που σημαίνει ότι θα πέσει λίγο η θερμοκρασία αλλά θα υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας για τη χερσαία Μαγνησία ή τα νησιά», τόνισε. Σύμφωνα με τον εθελοντή, τα σημεία περιπολιών των εθελοντών καθορίζονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι η αρμόδια υπηρεσία. «Όταν υπάρχει έλλειψη οχημάτων ή προσωπικού λόγω πυρκαγιών σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως αυτές τις μέρες που ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες πήγε στα Κήθυρα, μας ζητούν να καλύψουμε το λόφο Γορίτσας, την περιοχή του Κατηχωρίου ή κάποια άλλη περιοχή», ανέφερε.
Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές, υπάρχει πάντα ετοιμότητα για περιπολίες ή για συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιάς, αν ζητηθεί, διότι τα δύο μικρά πυροσβεστικά της Λέσχης μπορούν και κινούνται σε δασικά σημεία και χωματόδρομους, όπου δεν μπορούν να κινηθούν τα μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Η «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων», σύμφωνα με τον Βασ. Ηλιόπουλο, έχει συνεχώς νέα μέλη και γενικά υπάρχει αρκετά μεγάλη δύναμη ανδρών και γυναικών που είναι έτοιμοι σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο να συνδράμουν στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Επίσης, η Λέσχη συνδράμει στις περιπτώσεις ατυχημάτων στη θάλασσα ή στο δάσος με διασωστικές επιχειρήσεις και έρευνα, όπου απαιτηθεί.
Οι δραστηριότητες της Λέσχης δεν σταματούν στον τομέα της πυρόσβεσης, αλλά τα μέλη της συνδράμουν ακόμη και στη βοήθεια των κινητικά αναπήρων που κάνουν μπάνια στη θάλασσα, καθώς και σε πολλές ακόμη κατευθύνσεις..