Χρηματοδότηση αναζητά η σύνδεση των παραλίων Μαγνησίας – Λάρισας

0
204

 

Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αναζητά η νέα μελέτη σύνδεσης των παραλίων των νομών Μαγνησίας και Λάρισας που ολοκληρώθηκε και είναι της τάξης των 24,5 εκ. €, όπως προκύπτει από συνάντηση των επαγγελματιών της Λάρισας με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την προηγούμενη εβδομάδα για την ανάδειξη των παραλίων.
Όπως αναφέρει το larissanet, η συνάντηση των επαγγελματιών- καταστηματαρχών του νομού με την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά την προηγούμενη εβδομάδα για την ανάδειξη των παραλίων, φαίνεται πως ήρθε σε κατάλληλο χρόνο, καθώς τρέχουν ή αναμένεται να τρέξουν έργα που θα βοηθήσουν στην έξοδο από την οδική απομόνωση της περιοχής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Σεπτέμβριο δημοπρατείται ο κόμβος της Εθνικής Οδού προς τα παράλια, ένα έργο που δίνει άλλες δυνατότητες στην περιοχή.
Αυτό που όμως ζητούν εδώ και χρόνια κάτοικοι και επαγγελματίες των παραλίων είναι η οδική σύνδεσή τους με το Πήλιο. Η πρώτη μελέτη που είχε εκπονηθεί επί Νομαρχίας Γιάννη Πρίντζου κόλλησε και δεν προχώρησε, καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη natura.
Όμως η νέα μελέτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ολοκληρωθεί λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Πρόκειται για μια μελέτη 24,5 εκ € και αφορά το τμήμα Ρακοπόταμος- Κεραμίδι που είναι συνολικά οδικό δίκτυο 14 χιλιομέτρων. Από αυτά τα 5,5 χλμ. θα ανήκουν στην περιοχή της Μαγνησίας και τα 8,5 χλμ. στην περιοχή της Λάρισας.
Θα κατασκευαστούν κατά μήκος αυτού του οδικού κομματιού τρεις οδικοί κόμβοι, σε Κεραμίδι, Σκλήθρο και Ρακοπόταμο, ενώ θα γίνουν και δύο γέφυρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα «κολλάει» στην χρηματοδότηση καθώς το έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ. Έτσι αναζητείται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να προχωρήσει η υλοποίηση του.