Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας με ΕΕ μετά το Brexit

0
90

Η Βρετανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του «διαζυγίου» τους, προειδοποίησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο με τον Πολωνό ομόλογό του Βίτολντ Βατσικόφσκι.

«Η πρωθυπουργός (Τερέζα Μέι) το έχει καταστήσει πολύ, πολύ σαφές, ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία, εργαζόμαστε για μια καλή συμφωνία αλλά προφανώς θα πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες προετοιμασίες, όπου είναι αναγκαίο, για το σενάριο που δεν θα υπάρξει συμφωνία» είπε, προσθέτοντας: «Φυσικά, αυτό είναι το υπεύθυνο πράγμα που μπορεούμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε».

Μετά τις δηλώσεις, νωρίτερα σήμερα, του Ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ ο οποίος εμφανίστηκε ανήσυχος για το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών ιδίως σε ό,τι αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του Λονδίνου απέναντι στην ΕΕ, ο Τζόνσον είπε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων.

Απευθυνόμενος εξάλλου στους Πολωνούς που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι είναι καλοδεχούμενοι να παραμείνουν στη χώρα και μετά το Brexit. «Θέλω να επαναλάβω το βασικό μήνυμα προς το ένα εκατομμύριο των Πολωνών εδώ στη χώρα μας: Είστε εδώ για να μείνετε. Είστε καλοδεχούμενοι» είπε.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω