Έτσι θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Αλκαζάρ | larissanet.gr

0
190

ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 65 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Έτσι θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Αλκαζάρ

Ετοιμάζονται λίμνη, παγοδρόμιο, λούνα παρκ και χειροποίητα περίπτερα – 150.000 ευρώ το κόστος για τις κατασκευές και το διάκοσμο – Το πάρκο θα λειτουργήσει από 9/12 έως 7/1/2018

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται στο Δήμο Λάρισας για να συντονιστούν οι εμπλεκόμενοι τη μετατροπή του Αλκαζάρ σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρκο. Στόχος η προσέλκυση επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή και όλη την Ελλάδα.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν πριν από μήνες, συστήθηκε η ομάδα εργασίας, ετοιμάστηκαν και εγκρίθηκαν τα σχέδια και τώρα αναμένεται να αποτυπωθούν στο πάρκο Αλκαζάρ. Το χριστουγεννιάτικο πάρκο θα αναπτυχθεί σε έναν χώρο 65 στρεμμάτων, από τα 140 συνολικά του Αλκαζάρ και τα συνεργεία αναμένεται να εγκατασταθούν από τις αρχές Νοεμβρίου.

Λίμνη και παγοδρόμιο

Ειδικότερα, το αρχικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία και ανάδειξη λίμνης σε 4 στρέμματα. Μέσα στη λίμνη θα λειτουργεί παγοδρόμιο.

Παράλληλα σε έκταση 8 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί λούνα πάρκ.

Στο χώρο του χριστουγεννιάτικου πάρκου θα αναπτυχθούν 30 – 40 περίπτερα από επιχειρήσεις της περιοχής κι όχι μόνο. Η δημοτική αρχή εστιάζει στα τοπικά προϊόντα.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και οι ειδικές κατασκευές βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα περίπτερα είναι χειροποίητα και ιδιαίτερα κομψά και θα ταιριάζουν απόλυτα στο χριστουγεννιάτικο πάρκο που θα ετοιμαστεί στο Αλκαζάρ.

Για το συντονισμό των φορέων και των δημοτικών επιχειρήσεων ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Νταής συγκάλεσε συνάντηση το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο δημαρχείο.

Στόχος να γίνει η Λάρισα χριστουγεννιάτικος προορισμός

150.000 € για κατασκευές – διάκοσμο

Το κόστος του θεματικού πάρκου που θα αναπτυχθεί στο Αλκαζάρ ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε δύο διαγωνισμούς. Ο πρώτος αφορά την προμήθεια, τοποθέτηση, αποξήλωση κλπ. κατασκευών του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Πάρκο Αλκαζάρ με  προϋπολογισμό 74.276,00 € και ο δεύτερος, όπως είχε πρωτογράψει το larissanet.gr, τον εορταστικό διάκοσμο του πάρκου με προϋπολογισμό 74.385,44 €.

Ενδιαφέρον από τουριστικά γραφεία

Ο Δήμος προσδοκά να έχει έσοδα από τη δημιουργία του θεματικού πάρκου (από περίπτερα,  λούνα παρκ) και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πάρκο που θα επισκέπτονται κατά την εορταστική περίοδο τόσο οι Λαρισαίοι, όσο και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Ήδη, τουριστικά γραφεία από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έδειξαν ενδιαφέρον για να συμπεριλάβουν και τη Λάρισα στους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Το πάρκο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να λειτουργήσει από τις 9 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018.

Η είσοδος στο θεματικό πάρκο για το κοινό θα είναι δωρεάν.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Περισσότερα Εδω