Π. Παυλόπουλος από Λάρισα: «Επινόηση οι γκρίζες ζώνες» (videos) | larissanet.gr

0
66

ΜΙΛΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ- ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ

Π. Παυλόπουλος από Λάρισα: «Επινόηση οι γκρίζες ζώνες» (videos)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που επισκέφτηκε τόσο τη 1η Στρατιά όσο και το ΑΤΑ στην Λάρισα το απόγευμα της Κυριακής διαπίστωσε το υψηλό φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Παυλόπουλος στο ΑΤΑ μιλώντας στα στελέχη και τους επιτελείς αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, την λύση στο Σκοπιανό και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ενώ ήταν επικριτικός απέναντι στην Αλβανία η οποία προσπαθεί να θέσει θέμα Τσάμικου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας ότι ο ευρωπαϊκός της δρόμος περνά μέσα από το σεβασμό της συνθήκης της Λαζάνης, και τόνισε με νοήμα ότι «οι γκρίζες ζώνες για τις οποίες κάνει λόγο η Τουρκία είναι επινόηση».

Αναφερόμενος στην Αλβανία αλλά και τις «κορόνες» της που αφορούν το θέμα των Τσάμηδων που προσπαθεί να θέσει τελευταία,  ανέβασε τους τόνους.

Για την λύση του Σκοπιανού ο ΠτΔ έθεσε τους όρους με βάση τους οποίους η FYROM θα μπορούσε να λύσει το θέμα της θέμα της ονομασίας. Ξεκαθάρισε ότι για την όποια λύση θα πρέπει πρώτα να εκλείψει  ο αλυτρωτισμός

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του ΠτΔ στη 1η Στρατιά και το ΑΤΑ

Περισσότερα Εδω