«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» (video)

0
66

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί η ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας στο σκάνδαλο της Novartis. Δέκα πρώην κυβερνητικά στελέχη, 2 πρωθυπουργοί και 8 υπουργοί, περιλαμβάνονται στην δικογραφία, μέρος της οποίας παραδόθηκε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί την Τρίτη στη Βουλή. Οι υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε δηλώσεις τους, αφού ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, έκαναν λόγο για τεράστιο σκάνδαλο, με τον κ. Παπαγγελόπουλο να το περιγράφει ως το «μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

«Πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει ότι το σκάνδαλο Novartis τόσο όσο από οικονομικής όσο και ηθικής πλευράς θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο της Siemens» δήλωσε ο κ. Κοντονής προσθέτοντας ότι σήμερα έλαβε τον φάκελο, αύριο με εντολή του Πρωθυπουργού θα είναι στα χέρια του Προέδρου της Βουλής».

«Το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι τεράστιο διότι, σε μία περίοδο κρίσης, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που λειτουργούσαν με παράνομο τρόπο και με υπερκοστολογήσεις. Γι αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστά διπλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης της ΕΕ», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με τη σειρά του δήλωσε ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους» και προέτρεψε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μην μιλούν γιατί εκτίθενται.

Πηγή ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω