Ο διεθνής συνασπισμός βομβάρδισε δυνάμεις του Άσαντ-Συνεδρίαση ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία

0
62

Περισσότεροι από 100 άνδρες των δυνάμεων που πρόσκεινται στο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκαν όταν ο διεθνής συνασπισμός απέκρουσε μια ευρείας κλίμακας, συντονισμένη επίθεση αργά το βράδυ της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Οι «φιλοκαθεστωτικές δυνάμεις» αυτές συμπεριλάμβαναν «περίπου 500 άνδρες σε έναν μεγάλο, αραιό σχηματισμό, υποστηριζόμενο από πυροβολικό, άρματα μάχης, συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών και όλους», ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ως «εχθρική πράξη» χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό ο Φράνζ Κλίντεβιτς, μέλος του ρωσικού Κοινοβουλίου. «Οι ενέργειες του αμερικανικού συνασπισμού δεν συνάδουν με την εφαρμογή του δικαίου. Πέρα από κάθε αμφιβολία πρόκειται για εχθρική ενέργεια,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Από την πλευρά της, η Δαμασκός χαρακτήρισε την επίθεση ως «στήριξη της τρομοκρατίας», όπως μετέδωσαν διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Κούρδους πολιτοφύλακες, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν δημοτικό σχολείο και μονάδα υδροδότησης στην επαρχία Αφρίν της Β. Συρίας. Ωστόσο, μια πηγή από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσε τις καταγγελίες.

Πάντως, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το ΣΑ του ΟΗΕ για την κήρυξη εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους στη Συρία. Τη σύγκληση του σώματος ζήτησε η Σουηδία και το Κουβέιτ.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω