Συνεργασία των συνδικάτων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών

0
73

Στη Μάλτα διεξήχθη η 17η ετήσια Συνδιάσκεψη του Δικτύου των Συνδικάτων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (ECTUN) από τις 31/01 έως τις 02/02/2018.

Μέλη του δικτύου είναι τα συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας: «Είναι το σώμα στο οποίο συζητούνται τα ειδικότερα προβλήματα και οι πολιτικές των μεγάλων μητροπόλεων και όπου γίνεται ανταλλαγή συνδικαλιστικών απόψεων και πρακτικών.

Η παρούσα Συνδιάσκεψη είχε ως κεντρικό θέμα την αναγκαιότητα αύξησης των αμοιβών, προκειμένου οι εργαζόμενοι που υπέστησαν τις επιπτώσεις της κρίσης να μπορέσουν να ανακάμψουν, καθώς και θέματα που αφορούν στις ευάλωτες ομάδες όπως οι νέοι, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι σε άτυπες μορφές εργασίας, οι άνεργοι κλπ. που έχουν πληγεί περισσότερο.

Την συνδιάσκεψη απασχόλησαν επίσης οι κοινές δράσεις των Συνδικάτων των Πρωτευουσών στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της αύξησης των αμοιβών των εργαζομένων.

Το δίκτυο έχει ασχοληθεί στις προηγούμενες Συνδιασκέψεις του με επίκαιρα και κρίσιμα θέματα όπως η μετανάστευση, οι συνθήκες εργασίας, οι μεταφορές και η κινητικότητα στον αστικό χώρο, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, η δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας κ.λπ.

Στόχος του δικτύου που ιδρύθηκε το 1991 και του οποίου το ΕΚΑ αποτελεί ιδρυτικό μέλος, είναι η δημιουργία συμμαχιών και η ανάπτυξη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη του που είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των Πρωτευουσών της Ευρώπης».

Στην φετινή Συνδιάσκεψη εξελέγη για πρώτη φορά η Μόνιμη Επιτροπή με τριετή θητεία η οποία θα συντονίζει το δίκτυο. Πρόεδρος του Δικτύου εξελέγη η Δρ Χριστίνα ΘεοχάρηΥπεύθυνη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Διεθνών Σχέσεων. To EKA τονίζει πως «η εκλογή αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση του ρόλου και της παρουσίας του ΕΚΑ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω