Στον ΟΜΕΔ ο διάλογος για εργασιακά θέματα στα ΕΛΤΑ

0
34

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση μεταξύ διοίκησης ΕΛΤΑ, ομοσπονδίας εργαζομένων (ΠΟΣΤ) και του ΟΜΕΔ.

Το βασικό θέμα είναι η αναδιοργάνωση της διανομής και η πρόταση του ΟΜΕΔ (οργανισμός μεσολάβησης και διαιτησίας) ήταν η συνέχιση του διαλόγου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 και νέα συνάντηση των δύο μερών για τη συγκεκριμένη ημερομηνία στα γραφεία του Ο.ΜΕ.Δ. στις 10π.μ..

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών «Μέχρι τότε, τα δύο μέρη θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει προτάσεις για τον αριθμό και το είδος των επιτροπών διαλόγου και να καταβάλουν προσπάθειες απευθείας συνεννόησης μεταξύ τους.

Η Διανομή αποτελεί σημαντικό θέμα διαφωνίας ως προς το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα αναδιαρθρώσεων και η Επιτροπή διαλόγου, που θα πρέπει να σχηματιστεί κατά τα αναφερόμενα στο σημείο 3, θα αφορά τη Διανομή.

Στη νέα συνάντηση, τα δύο μέρη θα προσέλθουν στον Ο.ΜΕ.Δ. για τη συνέχιση της διαδικασίας διαμεσολάβησης, η οποία, βάσει της προόδου που θα έχει σημειωθεί, μπορεί να έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Είτε να επιτευχθεί συμφωνία.
Είτε να συνεχιστεί η διαβούλευση.
Είτε να εκδώσει ειδική έκθεση ο διαμεσολαβητής, εφόσον προκύψει έλλειψη σύγκλισης απόψεων.

Μετά από αυτά, η Ομοσπονδία δηλώνει έτοιμη να προσέλθει, εφόσον κληθεί, στο διάλογο με τη Διοίκηση, με προτάσεις προς όφελος των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.

Μέχρι τότε, θεωρούμε ότι ουδεμία μεταβολή στο ισχύον σύστημα διανομής δε μπορεί να εφαρμοστεί».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω