Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η επιλογή της Τουρκίας ν’ αναστείλει και ενδεχομένως να ματαιώσει το σχέδιο για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ηχηρή αναδίπλωση, από αυτές που η Άγκυρα δεν συνηθίζει να κάνει. Και προκειμένου να καταλαγιάσει ο αντίκτυπος της υποχώρησης, οι Τούρκοι έσπευσαν να στείλουν το Μπαρμπαρός στα ανοικτά της Αμμοχώστου, εκεί όπου γνωρίζουν ότι το μόνο που μπορεί να τους συμβεί είναι να υποχρεωθούν ν’ αναγνώσουν σειρά ανακοινώσεων καταδίκης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ανακοινώσεις που, προφανώς, καταλήγουν η μια μετά την άλλη στον κάλαθο των αχρήστων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Του Πιέρρου Ι. Τζανετάκου

Μετά το φιάσκο στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο, η απόσυρση του τουρκικού στόλου από τα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί τη δεύτερη συναπτή ήττα της πολυπλόκαμης διπλωματίας που ασκεί η Άγκυρα σε όλο το γεωγραφικό τόξο που ξεκινά από τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα και φθάνει έως τη Λιβύη. Η αναδίπλωση Τουρκίας γίνεται ταυτοχρόνως αιτία και αφορμή για αντιληφθούμε, μέσα πάντα από την ανάλυση των γεγονότων, αυτά που αλλάζουν στο συσχετισμό των δυνάμεων μεταξύ των εμπλεκόμενων παραγόντων.

Κομβικός παράγοντας ανατροπής όσων γνωρίζαμε- και κυρίως φοβόμασταν- είναι η εμπέδωση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του γεγονότος ότι η Αθήνα διαθέτει αξιοσημείωτη αποτρεπτική ισχύ. Αμέσως μόλις η Τουρκία επιχείρησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να προσεγγίσει την δεσμευμένη περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επέδειξαν εξαιρετική επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο στο κρίσιμο επίπεδο της συλλογής πληροφοριών, όσο και επί του πεδίου, δηλαδή στην ανάπτυξη του στόλου. Το κρισιμότερο όμως είναι, ότι η Αθήνα εμφανίστηκε μετά από πολλά χρόνια διατεθειμένη να απαντήσει στρατιωτικά σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αντίθετη επιλογή θα ήταν αδιανόητη για οποιοδήποτε κράτος σέβεται τον εαυτό του, αλλά στην Ελλάδα των τελευταίων ετών τίποτα δεν φαντάζει απίθανο. Μπορεί να γίνονται ευρείες αναφορές στη γερμανική παρέμβαση για την άρση του επερχόμενου αδιεξόδου, αλλά τι θα γινόταν αν η Αθήνα εμφανιζόταν ελαστική και επέτρεπε στην αναθεωρητική Τουρκία να δημιουργήσει τετελεσμένα;

Πέραν αυτών, η Ελλάδα έκανε και ένα βήμα παραπάνω. Φρόντισε να διαμηνύσει στους εμπλεκόμενους και δη στην Άγκυρα, πως όχι μόνο θα παρέμβει ενόπλως κατά του Ορούτς Ρέις και της όποιας συνοδείας του, αλλά ότι διαθέτει σχέδιο ευρύτερης στρατιωτικής ανάπτυξης. Είναι αυτό που ανώτατες πηγές από το ΓΕΕΘΑ άφηναν να διαρρεύσει: Δεν είναι προς το συμφέρον των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να εμπλακούν σε μια «σημειακή» κρίση με την Τουρκία, ειδικά όταν το σημείο αυτό είναι μακριά από τα τους χώρους που υποστηρίζουν το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία. Εάν επέρχετο στρατιωτική σύγκρουση, αυτή θα ήταν πολυεπίπεδη και εκτός του πλαισίου που θα συνέφερε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Τουρκίας. Πολύ ενδιαφέρον και συνάμα θετικό το γεγονός ότι η

απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα επανέφερε το απαραίτητο αίσθημα ασφαλείας, όχι μόνο στους Καστελλοριζιούς, αλλά και σε όλους τους ακρίτες. Είναι κάτι που διαπιστώσαμε σε όλες τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια της αποστολής μας, τόσο στη Ρόδο, όσο και κυρίως στο μικρό νησί των 300 κατοίκων.

Αν δει κανείς το ζήτημα από την πλευρά του Βερολίνου, θα διαπιστώσει ότι η Μέρκελ, διανύνοντας το εξάμηνο της γερμανικής προεδρίας, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να σκάσει μια ελληνοτουρκική σύρραξη στα χέρια της. Αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση. Συνολικότερα, όμως, αφενός η Γερμανία επιδιώκει κατευνασμό στις σχέσεις της Ένωσης με την Άγκυρα, αφετέρου όμως λειτουργεί και με σαφή γεωπολιτικά κριτήρια: Πρώτον, αντικαθιστά την απούσα από την περιοχή Αμερική, αφετέρου ισχυροποιεί τη θέση της έναντι της Γαλλίας, η οποία ως ναυτική δύναμη, αλλά και με διακριτά συμφέροντα σε Συρία και Λιβύη, επιδιώκει να έχει τον πρώτο λόγο επί των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η στρατηγική, λοιπόν, της Γερμανίας είναι το τέταρτο στοιχείο που αλλάζει. Κρύβει, όμως, ταυτοχρόνως και παγίδες για την Αθήνα, οι οποίες όμως έχουν ήδη επισημανθεί. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την έναρξη ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων υπό γερμανική αιγίδα και πίεση, ειδικά όσο η Άγκυρα εμμένει σε τακτική εκβιασμών, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα ενός κράτους- ταραξία. Άλλωστε είναι βέβαιο ότι η Μέρκελ δεν πρόκειται να πετύχει όσα δεν μπόρεσαν οι Αμερικανοί τις τελευταίες δεκαετίες.

Πού το πάνε όμως οι Τούρκοι; Είναι οι διαφορές τους με τη χώρας μας το μείζον πρόβλημα της Άγκυρας αυτήν την εποχή; «Η βασική αρχή του προέδρου μας είναι να είμαστε εμείς πάντα ένα βήμα μπροστά στις διαπραγματεύσεις». Σε αυτή τη φράση του Ιμπραήμ Καλίν αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η στρατηγική του Ερντογάν. Και θα μπορούσε να μεταφραστεί ως εξής: Ανοίγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα, βάζουμε στο τραπέζι όλα τα ζητήματα, μικρά και μεγαλύτερα, ώστε στο τέλος να βγούμε ούτως ή άλλως κερδισμένοι. Ο σχεδιασμός της Τουρκίας αυτή τη στιγμή είναι ευρύτερος και αφορά συνολικά την Ανατολική Μεσόγειο. Το διατύπωσε εναργώς ο βαθύς και σε πολλά επίπεδα γνώστης των πραγμάτων κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης: «Οι κινήσεις της Τουρκίας σε Κύπρο, Ελλάδα, Λιβύη σχετίζονται μεταξύ τους. Ο Ερντογάν από την μια αξιοποιεί το κενό που υπάρχει στην περιοχή και από την άλλη προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους στόχους της Γαλάζιας Πατρίδας».

Η τακτική της Άγκυρας δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, απλώς δεν είναι ευρύτερα γνωστή στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία όπως είναι λογικό επικεντρώνεται στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Ενόψει και των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023, ο Ερντογάν θέλει να βγάλει το έθνος από «τα δεσμά της Λωζάνης». Ξέρει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να κερδίσει μια θέση στο τραπέζι των ισχυρών, εκεί που θα γίνει η επαναχάραξη του χάρτη της Συρίας, αλλά και η νομή επιρροής στα λιβυκά εδάφη. Φυσικά αυτό προϋποθέτει κυριαρχία και στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου, πράγμα από δύσκολο έως και ανέφικτο. Γι’ αυτό και ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να χτυπήσει τους «μικρούς», για να τον ακούσουν οι «μεγάλοι». Μόνο που όλα αυτά

που συμβαίνουν μου θυμίζουν μια φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1964, όταν με αφορμή την Κύπρο φτάσαμε ένα βήμα πριν από τον πόλεμο: «Αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου, είμαστε υποχρεωμένοι να εισέλθωμεν». Όσα έγιναν στο Καστελλόριζο επιβεβαιώνουν τις αμφιβολίες μου για το αν πράγματι οι Τούρκοι έχουν αυτή τη στιγμή τις δυνατότητες και κυρίως τη θέληση να μπούνε στο τρελοκομείο. Όλα όμως είναι ρευστά και έτσι θα παραμείνουν για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Από τον 28ο στον 32ο Μεσημβρινό: Ο τουρκικός εθνικισμός στην Ανατολική Μεσόγειο

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Τσιρώνης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας την περίοδο 2007-2009

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Δημήτρης Τσιρώνης σε ηλικία 62 ετών. Διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας την περίοδο 2007-2009.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα τελευταία χρόνια έδινε με γενναιότητα μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσιρώνης διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Διετέλεσε Πρόεδρος Προανακριτικής και μέλος Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής. Αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Επιτέλεσε χρέη Διευθυντού της Γραμματείας του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας. Επιτέλεσε χρέη Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας (2001). Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στη Μικροσπηλιά Άρτας το 1960 και αναδείχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Σήμερα βγαίνει το τουρκικό γεωτρύπανο – Μυστήριο για το πού θα κατευθυνθεί

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ξεκινά σήμερα το ταξίδι του χωρίς να είναι ξεκάθαρο πού θα κατευθυνθεί. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν μία αντίστοιχη κίνηση με το Ορούτς Ρέις, με την κυβέρνηση ωστόσο να υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι το 2022 δεν είναι 2020, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Την ίδια παραδοχή αναφορικά με τις αλλαγές από το 2020 έχουν κάνει και τούρκοι διπλωμάτες, επισημαίνοντας ότι η γεωστρατηγική σκακιέρα έχει αλλάξει δραματικά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο προορισμός του τουρκικού γεωτρύπανου παραμένει καλά κρυμμένος, και το αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί κατά πόσο ο Ερντογάν θέλει να ανεβάσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και πόσο θέλει να δοκιμάσει τα όρια του ΝΑΤΟ και της Δύσης. Σίγουρο είναι εξάλλου ότι το ταξίδι του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν εξυπηρετεί και εσωτερικούς λόγους στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: SZ: Η Τουρκία επιδιώκει την εύνοια των αυταρχικών ηγετών παρά το ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξάλλου ετοιμάζει φιέστα για τον απόπλου του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν από το λιμάνι της Μερσινας. «Θα χαιρετίσουμε το απόπλου του τέταρτου γεωτρύπανού μας, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τεχνολογία νέας γενιάς, από το λιμάνι Τασούτζου της Μερσίνας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τρία σενάρια, τρία επίπεδα έντασης

Στο παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν οι επιλογές για το ταξίδι του Αμπντούλ Χαμίντ εμφανίζονται σε τρία σενάρια. Το πρώτο που είναι και αυτό που θεωρείται ότι έχει τις λιγότερες πιθανότητες αλλά θα ανεβάσει την ένταση κατακόρυφα είναι να ακολουθήσει το τουρκικό γεωτρύπανο την πορεία του Ορούτς Ρέις.

Μία ευθεία πρόκληση – αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, μίας χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ από έναν σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ.

Τα άλλα σενάρια αφορούν το ενδεχόμενο το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν να βάλει πλώρη για την κυπριακή ΑΟΖ. Και είτε να κινηθεί σε περιοχές όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αδειοδοτήσει για έρευνες, όπως το οικόπεδο 6 για το οποίο υπάρχουν και πληροφορίες περί εντοπισμού μεγάλου κοιτάσματος, είτε να κινηθεί στην περιοχή ανάμεσα στην Μερσίνα και την Κερύνεια, που είναι η πλέον «ανώδυνη».

Η επιμονή στη Γαλάζια Πατρίδα

Στόχος της Τουρκίας θα είναι σε όλες τις περιπτώσεις να αποδείξει ότι υπερασπίζεται το «δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας» ακόμα και σε περιόδους που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αποφεύγει τις προκλήσεις.

Με το ερώτημα που μπαίνει εμφατικά πλέον από αναλυτές πέραν των αντιδράσεων Αθήνας και Λευκωσίας να αφορά και τις αντιδράσεις των συμμάχων και της Δύσης.

Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρχει διάκριση στο αν το γεωτρύπανο θα κατευθυνθεί σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων ή στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι λίγοι αυτοί που υπογραμμίζουν ότι αυτή υφίσταται αν και δεν πρέπει.

Τονίζουν δε ότι τα μηνύματα που θα στείλει η διεθνή κοινότητα, όσα θα πει και κυρίως για όσα θα επιλέξει να σιωπήσει – ενδεχομένως – το ΝΑΤΟ μπορεί να συνθέσουν μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εικόνα για το μέλλον.

Το σίγουρο είναι ότι ο τούρκος πρόεδρος θα μετρήσει την αντοχή της Δύσης αλλά και η Ελλάδα και η Κύπρος την αντοχή των συμμάχων τους.

Σε μία συγκυρία κατά την οποία η Δύση βάζει πρώτο θέμα στην ατζέντα της το σεβασμό των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, δεν μπορεί, όπως έχει επισημάνει εμμέσως πλην σαφώς και η ελληνική διπλωματία να κλείσει τα μάτια στην τουρκική προκλητικότητα.

Καθώς η σιωπή θα έστελνε μήνυμα υπέρ της ασυδοσίας του Ερντογάν και μάλιστα στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σε μία συγκυρία που οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές και δεν πρέπει να δοκιμάζονται.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ54 δευτερόλεπτα ago

Ο Άγιαξ τερματίζει δανεισμό λόγω μπλεξίματος με… μαφία

OIKONOMIA3 λεπτά ago

Fuell pass 2: Ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους

ΚΟΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Τραμπ: Κομμάτιαζε έγγραφα και τα πέταγε σε τουαλέτα – Νέες αποκαλύψεις για τα πεπαραγμένα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

LIFESTYLE8 λεπτά ago

Έξαλλη με το προσβλητικό ποστ του Κάνιε Γουέστ για τον Πιτ Ντέιβιντσον

ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά ago

Παξοί: Στις φλόγες ιστιοφόρο – Καλά στην υγεία τους οι επτά επιβαίνοντες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22 λεπτά ago

Χωρίς τον Καμάου ο ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

OIKONOMIA24 λεπτά ago

Πιερία: Εκτεταμένες ζημιές στα καπνοχώραφα – Μαράθηκαν τα καπνά

ΚΟΣΜΟΣ24 λεπτά ago

Τζο Μπάιντεν: Προσπαθεί να φορέσει το σακάκι του – Τον βοηθά η σύζυγός του

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά ago

Περιστέρι: Αίτημα ασύλου είχε καταθέσει στην Ελλάδα ο γυναικοκτόνος

ΜΠΑΣΚΕΤ39 λεπτά ago

Πρώτο τεστ για τη “γαλανόλευκη”

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE2 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή