Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυγενάκης: «Πετύχαμε μεταρρυθμίσεις που θεραπεύουν χρόνιες παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού»

Published

on

Σε δήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, προέβη ο Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας παράλληλα κι έναν απολογισμό της θητείας του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Όπως τονίζει σχετικά, «… με εντολή του πρωθυπουργού, πετύχαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις που θεραπεύουν χρόνιες παθογένειες, ανατρέπουν κατεστημένα πολλών ετών και νοοτροπίες από το χθες που κρατούσαν δέσμια την αθλητική οικογένεια». Ο κ. Αυγενάκης απαριθμεί τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ως πολιτικός προϊστάμενος του ελληνικού αθλητισμού, όπως το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, το πρόγραμμα αξιολόγησης «Χίλων» και το πρόγραμμα καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων «Πέλοπας» και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «συνεχίζουμε με στρατηγική και ξεκάθαρο προσανατολισμό, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, τη διαφάνεια και τη νοικοκυροσύνη στον αθλητισμό».

Η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Ένα χρόνο πριν οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν καθαρή εντολή πολιτικής αλλαγής και διακυβέρνησης της χώρας.

Η εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019 ήταν το αποτέλεσμα τεσσάρων χρόνων σκληρής δουλειάς, επίπονης προσπάθειας, γόνιμων δημόσιων συζητήσεων και συνεχών επισκέψεων και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Γραμματέας της ΝΔ, μια τιμητική θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρός μας, με την κομματική μας βάση ενεργή όσο ποτέ, δουλέψαμε όλοι μαζί και πετύχαμε την πολιτική ανατροπή.

Καταφέραμε να ενώσουμε τους Έλληνες και να πετύχουμε νίκες στις Ευρωεκλογές, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Εθνικές εκλογές.

Ένα χρόνο μετά, η χώρα άλλαξε!

Έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε υπερήφανοι και από «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση.

Διαχειριστήκαμε με επιτυχία μεγάλες προκλήσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και βγαίνουμε ακόμη πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

Σήμερα, η χώρα βρίσκει και πάλι την θεσμική της ομαλότητα και το κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά.

Το κύρος και η αξιοπιστία της έχουν αποκατασταθεί.

Η Ελλάδα προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η χώρα μας απέκτησε ισχυρή διπλωματική φωνή.

Ένα χρόνο στον αθλητισμό, με εντολή του Πρωθυπουργού, πετύχαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις που θεραπεύουν χρόνιες παθογένειες, ανατρέπουν κατεστημένα πολλών ετών και νοοτροπίες από το χθες που κρατούσαν δέσμια την αθλητική οικογένεια.

> Δημιουργήσαμε το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων». Η εγγραφή στην πλατφόρμα συνδέεται και με την απευθείας χρηματοδότησή τους, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από την Πολιτεία και τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.

> Αναπτύξαμε το πρόγραμμα αξιολόγησης Ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ», βασισμένο σε απολύτως μετρήσιμους δείκτες, βάσει του οποίου κατανέμεται η κρατική επιχορήγηση.

> Λειτουργεί η πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, μέσω της οποίας γίνεται για πρώτη φορά πλήρης καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας.

> Και συνεχίζουμε με στρατηγική και ξεκάθαρο προσανατολισμό, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, τη διαφάνεια και τη νοικοκυροσύνη στον αθλητισμό.

> Προχωρούμε στην κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τους Παραολυμπιονίκες μας.

> Συστήσαμε επιτροπή Ολυμπισμού και Αθλητισμού, με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με σκοπό την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Ολυμπισμού στη νέα γενιά και την κοινωνία, μέσα από καινοτόμες δράσεις με την αξιοποίηση κορυφαίων Ολυμπιονικών και αθλητών.

> Υλοποιήσαμε την αξιοποίηση του Κλειστού Ολυμπιακού Ακινήτου Άνω Λιοσίων με την ΚΑΕ ΑΕΚ και οκτώ Ομοσπονδίες Μαχητικών αθλημάτων, την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακού ακινήτου από το 2004. Δρομολογούνται οι αξιοποιήσεις και άλλων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, σε Άγιο Κοσμά με τη Lamda Development, Ολυμπιακό Χωριό, Παιανία και Κορυδαλλός-Σχιστό.

> Βρισκόμαστε σε διαρκείς επαφές με τους ομολόγους μου από την Ευρώπη.

> Διοργανώνουμε τη 16η Υπουργική Σύνοδο Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 47 χωρών.

> Φιλοξενούμε τη 10η Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών της σύμβασης Μacolin, γνωστό και ως «Group of Copenhagen», τον Σεπτέμβριο, με τη συμμετοχή περίπου 25 χωρών.

> Το εθνικό εργαστήριο αντιντόπινγκ μεταφέρθηκε στο σημαντικότερο ερευνητικό κέντρο της xώρας «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος», έτσι ώστε άμεσα να επανακτήσει τη διαπίστευση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (WADA). Παράλληλα, αναβαθμίζουμε το ΕΣΚΑΝ σε Οργανισμό (ΕΟΚΑΝ), κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια.

> Πραγματοποιήσαμε ένα αποφασιστικό βήμα με το ν. 4639/2019 «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων» και την ένταξη της Ελλάδας ως μέλους στο Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών.

> Εισαγάγαμε φορολογικά κίνητρα, όπως η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μετεγγραφών (από 55% που ίσχυε) των επαγγελματιών αθλητών και φοροαπαλλαγές των δωρεών και χορηγιών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

> Στο ΟΑΚΑ οι εργασίες συντήρησης είναι εντατικές. Αξιοποιούμε τις εγκαταστάσεις (tennis hub) προς όφελος της αθλητικής οικογένειας, όπου οι εργασίες ανακατασκευής έχουν ήδη ξεκινήσει.

> Υλοποιούμε εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών μας υποδομών, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

> Καταθέσαμε στην UEFA φάκελο υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο. Ο φάκελος υποψηφιότητας είναι πληρέστατος με μηδενικό κόστος.

> Αντιμετωπίσαμε την πανδημία με σχέδιο και αποφασιστικότητα, προστατέψαμε την αθλητική οικογένεια της χώρας και το φίλαθλο κοινό και πετύχαμε την ασφαλή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας. Λάβαμε, πολύ νωρίς, σειρά μέτρων (άμεσα και έμμεσα) για τη στήριξη της αθλητικής οικογένειας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αποκορύφωμα την εξασφάλιση 12 εκ. ευρώ για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων απευθείας από την Πολιτεία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement <
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me