ΚΟΣΜΟΣ
Γάζα: Ισραηλινός βομβαρδισμός με ευθεία βολή σε νοσοκομείο Παίδων – Άμεσος κίνδυνος από την διακοπή ρεύματος

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Ο διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου Αλ-Νασρ μίλησε για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείο από τις ισραηλινές δυνάμεις, που το έβγαλε εκτός λειτουργίας.
Ο Μουσταφά Καχλούτ ανέφερε στο Al Jazeera: «Το νοσοκομείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία της χώρας. Αυτό είναι ένα μήνυμα SOS από το εσωτερικό του νοσοκομείου παίδων al-Nasr. Οι εγκαταστάσεις μας δέχθηκαν επίθεση δύο φορές σήμερα. Η πρώτη στόχευσε την πύλη, ενώ η δεύτερη ήταν ένα άμεσο χτύπημα στους θαλάμους του νοσοκομείου».
Σύμφωνα με την μαρτυρία τα κτίρια υπέστησαν τεράστιες ζημιές
Ο διευθυν΄της συνέχισε λέγοντας πως «Οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι θερμοκοιτίδες νεογέννητων είναι πλέον χωρίς παροχή οξυγόνου. Όλο το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα, εκτός από τη ΜΕΘ, όπου βρίσκομαι τώρα. Επί του παρόντος, παρακολουθώ οκτώ ασθενείς. Αν το ρεύμα κοπεί ανά πάσα στιγμή, θα πεθάνουν σίγουρα».
Το Αλ Νασρ σταθερά στο στόχαστρο του Ισραήλ
«Πριν από λίγες ημέρες, λόγω των ανελέητων βομβαρδισμών, το ρεύμα έπεσε για λίγα λεπτά και χάσαμε έναν ασθενή σε αυτή τη ΜΕΘ. Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα άσχημη. Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ. Κανένα ασθενοφόρο ή οποιοδήποτε άλλο όχημα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις».
«Κάθε ασθενοφόρο που κατευθύνεται προς το νοσοκομείο γίνεται στόχος των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών. Επί του παρόντος, υπάρχει ένα θύμα με σοβαρή αιμορραγία στη μονάδα επειγόντων περιστατικών. Δεν μπορούμε καν να τον στείλουμε σε άλλο νοσοκομείο.
Το παιδικό νοσοκομείο Αλ-Νασρ θεωρείται το κύριο κεντρικό νοσοκομείο που παρέχει περίθαλψη σε μικρά μωρά και νεογέννητα που έχουν τεράστια ανάγκη ιατρικής φροντίδας.
🚨 The Director of Al-Rantisi and Al-Nasr Children’s Hospitals, Mustafa Al-Kahlot, announces the martyrdom of a child after oxygen was cut off following IOF strikes, and demands the protection of the hospital, staff, and patients.
After Al-Nasr Children’s Hospital was bombed… pic.twitter.com/I9SRrXFVhS
— ابنِ خان (@IbneKhan01) November 9, 2023
Κάθε άτομο που εισέρχεται ή εξέρχεται από το νοσοκομείο στοχοποιείται. Και πάλι, αυτό είναι ένα μήνυμα SOS προς τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να δράσουν γρήγορα όχι μόνο για να σώσουν τους ετοιμοθάνατους ασθενείς και τα θύματα που παραμένουν στη ΜΕΘ αλλά και το ιατρικό προσωπικό».
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

LIFESTYLE17 ώρες agoΔανάη Μπάρκα και Φάνης Μπότσης: Το pre wedding πάρτι δίπλα στη θάλασσα – Tο λευκό φόρεμα και το μυστικό του γάμου (Εικόνες)
ΒΟΛΟΣ18 ώρες agoΜετά την εκδήλωση της βροχής, άμεση επέμβαση από πυροσβέστες στην Αγριά, στο Ξουρίχτι και Βόλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ώρες agoΓιαννακόπουλος: «Καταφέραμε να δουν πλέον ακόμα και οι τυφλοί – Αξίζατε να είστε πρωταθλητές»!
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΈνας νεκρός μετά από πυροβολισμούς στα Εξάρχεια
VIDEO15 ώρες agoΜια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «9.000 Πρόβατα και 9.000 Γίδια» στον Βόλο
VIDEO16 ώρες agoΣτην κορυφή της αιμοδοσίας η Λάρισα σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
ΒΟΛΟΣ18 ώρες agoΣήμερα το τελευταίο αντίο στον άτυχο 54χρονο πατέρα δύο παιδιών από το Διμήνι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΑποχαιρέτησε ο Φρανσίσκο την Ζαλγκίρις-Έντουαρντς ο αντικαταστάτης του













