Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά!»

Published

on

Το κλείσιμο του δικού του κεφαλαίου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους, όπως ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στέφανου, που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός», ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι εξετάζει όλα τα δεδομένα προκειμένου να μεταπηδήσει από την Euroleague στο Basketball Champions League.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ήταν χείμαρρος για ακόμη μία φορά, κάνοντας αποτίμηση του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αναλύοντας τα κεφάλαια Βοτανικός, PAO Alive, Euroleague, Λεωφόρος, Ολυμπιακός και κρατώντας για το τέλος τη «βόμβα» της αποχώρησης του από την «πράσινη» ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ. Εδώ και ένα μεγάλο διάστημα, όλο αυτό το διάστημα έχω διαβάσει πολλά. Πραγματικά είστε κάποιοι που αξίζετε βραβείο επιστημονικής φαντασίας. Το μόνο που δεν έχετε γράψει είναι ότι αλλάζω ομάδα και αναλαμβάνω άλλο σύλλογο Με ένα κλικ στο youtube θα είχατε πάρει όλοι τις απαντήσεις σας χωρίς να γράφετε υπερβολές και ψέματα (σ.σ. παρέπεμψε σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 28 Ιουνίου του 2019).

Το να μπαίνετε σε μια διαδικασία για να γράφετε όλες αυτές τις ανακρίβειες, το θεωρώ τουλάχιστον άτιμο. Λίγες ημέρες πριν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα ποσά που έβαλε η οικογένειά μου μέχρι το 2012. Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι 372.800.000 ευρώ. Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 ευρώ, σε αυτά προσθέστε όσα μπήκαν στην πολυμετοχικότητα.

Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450.000.000 ευρώ. Κανονικά λοιπόν, όταν εγώ κι η οικογένειά μου έχουμε δαπανήσει τόσα χρήματα, δεν θα έπρεπε να πούμε τίποτα και σε κανέναν. Έχω μάθει όμως να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια και να λέω την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Πρώτα πρέπει να κάνω έναν απολογισμό για ό,τι έγινε πέρυσι. Επειδή κάποιοι έχουν αδυναμία στα λογιστικά, θέλω να πω ότι παρέλαβα ένα χρέος στα 3.600.000 ευρώ, το οποίο πλέον έχει φτάσει στις 550.000 ευρώ, το οποίο είναι ρυθμισμένο. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αποτρέψαμε να δοθεί ακόμη ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, όρθιος. Αυτό το κατάλαβαν τόσο οι φίλοι όσο κι οι εχθροί. Αυτό που αναγνωρίζω ως μεγαλύτερο κέρδος είναι η λειτουργία των ακαδημιών, η υγεία και το χαμόγελο των παιδιών».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

«Πάμε στο μπάσκετ. Η χρονιά ξεκίνησε με μια δυσάρεστη έκπληξη, εκεί που πιστεύαμε ότι θα πορευτούμε με τον Ρικ Πιτίνο, αυτό δεν κατέστη ικανό. Πάλι γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Έτσι δόθηκε το τιμόνι στον Αργύρη Πεδουλάκη. Η συγκεκριμένη επιλογή κρίθηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει μια δίκαιη ευκαιρία. Παρότι είχαμε αποφασίσει να πάμε μαζί μέχρι τέλους, ο Αργύρης αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στον σύλλογο. Δυστυχώς ο κορονοϊός διέκοψε απότομα τη συνεργασία με τον κ. Πιτίνο. Ήμασταν στα playoffs της EuroLeague κι έτοιμοι για ακόμη ένα πρωτάθλημα. Η πανδημία δεν διέκοψε μόνο βίαια τη χρονιά, αλλά δημιούργησε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες. Από τα 8.000.000 ευρώ που υπολόγιζα ότι χρειάζονταν, φτάσαμε στα 11.000.000 ευρώ. Στο πρωτάθλημα είχαμε μια ήρεμη σεζόν χωρίς τον Ολυμπιακό. Στον έναν αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague, αναγκάστηκα να φύγω στο ημίχρονο για να προστατεύσω την ίδια μου τη ζωή. Όταν εσείς γίνεστε στόχος φραστικών επιθέσεων, το κάνετε μέγα θέμα. Απλά φανταζόμουν ότι το ίδιο πρέπει να γίνεται για οποιονδήποτε απειλείται. Ενημέρωσα άμεσα την Πολιτεία και την Αστυνομία, αλλά δεν έγινε τίποτα. Οι λόγοι… γνωστοί».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

«Πάμε στο κεφάλαιο «Βοτανικός». Αυτό που αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αρχικά το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ. Γι’ αυτό ο Ερασιτέχνης είχε εκφράσει εξ αρχής αντιρρήσεις. Από την στιγμή που οι ομάδες εργασίες κατέληξαν πως μπορεί να γίνει γήπεδο μπάσκετ, η συμφωνία ήταν να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση – φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει στα 300.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.000 θέσεων, ένα γήπεδο για τον Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, και έναν χώρο για εμπορική εκμετάλλευση. Όλα τα παραπάνω κοστολογούνταν στα 125.000.000 ευρώ, με τη συμφωνία να προέβλεπαν ακόμη 40.000.000 ευρώ για τη λειτουργία του οργανισμού.

Θα ξαναπώ ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 300.000.000 ευρώ σε έκταση, για να πάρει πίσω σε έκταση και χρήματα το ποσό των 165.000.000 ευρώ. Ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρούσε τον Βοτανικό δια βίου για χρήση από τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς λόγω του κορονοϊού, των προκλήσεων των Τούρκων και του μεταναστευτικού, υπήρχαν καθυστερήσεις, απολύτως δικαιολογημένες όμως.

Βλέποντας ότι το PAO Alive δεν πάει καλά, τον Βοτανικό και την κατρακύλα του ποδοσφαίρου, κι έχοντας στο μυαλό μου τη συζήτηση με τον Γιάννη Αλαφούζο για μπάτζετ στα τάρταρα για να αποπληρωθούν τα χρέη που δημιούργησε ο ίδιος. Η απόφασή μου ήταν να πάμε 50-50 με τον Γιάννη Αλαφούζο στο όλο πρότζεκτ του Βοτανικού. Η απάντησή του ήταν η εξής «δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός, αλλά και να γίνει, θα χρειαστούν πολλά χρήματα, τα οποία δεν είμαι σε θέση να τα βάλω. Πριν καλά καλά προλάβω να φύγω από τη συνάντηση, όλο το περιεχόμενο της συζήτησης είχε διαρρεύσει σε media . Τότε κατάλαβα…». Είμαι ήσυχος για τον εαυτό μου, γιατί πέραν όλων των άλλων, έχω κάνει τέσσερις προσπάθειες για να αναγεννηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην ΠΑΕ δεν έχουν όμως διάθεση απεμπλοκής».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ PAO ALIVE

«PAO Alive: Παρότι ήμουν βέβαιος για την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των επιφανών Παναθηναϊκών, διαψεύστηκα οικτρά. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια ύψους 2.000.000 ευρώ, με πρόσωπα μύθους, όπως ο Σαραβάκος, ο Βαζέχα, ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης. Με σποτ που έπαιξαν στο εξωτερικό και διάφορες ενέργειες».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ EUROLEAGUE

«Πάμε τώρα στην EuroLeague. Η συγκεκριμένη διοργάνωση με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μπερτομέου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Το γεγονός πως μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος, δεν σημαίνει κάτι. Ποιος να φωνάξει; Ομάδες που ζουν από το κράτος; Ομάδες που ζουν από το 2% από τα έσοδα του ποδοσφαίρου; Η EuroLeague είναι ένα μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν μαθαίνουν που πάνε τα έσοδα και από πού προέρχονται. Να υπενθυμίσω ότι το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια, γιατί ο κ. Μπερτομέου δεν μας έλεγε που πάνε τα έσοδα. Θα σας πω εγώ που πάνε τα έσοδα. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι κρατάνε όρθια τη διοργάνωση. Φέρνουν τα έσοδα. Εμείς συντηρούμε την EuroLeague». «Είναι δυνατόν να μην ξέρεις ποια θα είναι τα έσοδα και ποια η ζημιά; Ποιος είναι αυτός που θα πει πόσα θα συμφωνηθούν ανάμεσα σε δύο άτομα; Όταν οι ομάδες έχουν χάσει το 50% των εσόδων τους, πώς γίνεται να μιλάμε για το 80% και το 85% των χρημάτων στους παίκτες.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, ο εκπρόσωπος της Ρεάλ Μαδρίτης είπε πως «EuroLeague χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει». Πολύ τιμητικό. Ας το πει κάποιος αυτό στον κ. Μπερτομέου. Στο κυνήγι του Παναθηναϊκού, είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του 2016/17, είδαμε πολλά περίεργα αποτελέσματα, για να πέσει ο Παναθηναϊκός με τη Φενέρμπαχτσε. Αντί για την Αναντολού Εφές, όπου θα παίζαμε κανονικά. Αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα και φυσικά η αγαπημένη μας διαιτησία. Για τη διαιτησία τι να πούμε; Για τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 που νομίζαμε ότι βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί; Τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ; Τους καμικάζι με τη Φενέρμπαχτσε; Τη διαιτησία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ματωμένο καλάθι; Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει υποστεί τόσες αδικίες. Πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκβιάσουν; Είναι υποχρέωση όλων μας να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται και να κρατάμε ψηλά τις Παναθηναϊκές αξίες. Πόσω μάλλον σε μια διοργάνωση που η ίδια υποτιμάει διαρκώς το προϊόν της. Που βάζουν τόσα εκατομμύρια για να μας κουνάει το δάχτυλο ο Ζόρντι. Μία διοργάνωση που κάθε χρόνο ενημερώνει τις ομάδες για τα λεφτά που θα λάβουν τον Σεπτέμβριο, μια διοργάνωση που είναι ο ορισμός της αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα.

Η EuroLeague επιτέλους βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται κι είναι έτοιμη να σβήσει την EuroLeague. Πριν από δύο χρόνια, είχαμε αντιληφθεί πως δεν ήταν ακόμη έτοιμοι. Τώρα πλέον είναι. Ακόμη κι αν η EuroLeague ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, προσωπικά θα έπαιρνα την απόφαση για το BCL για να αποδείξουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Ο Παύλος έχει αποδείξει πως σκληρές αποφάσεις χρειάζονται. Για μένα αυτή η απόφαση είναι μονόδρομος. Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός έχει εκατομμύρια φιλάθλους, το πού θα αγωνιζόμαστε του χρόνου πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένο. Ίσως στο τέλος αντί για το μαύρο πρόβατο που θεωρούν τον Παναθηναϊκό, να είναι ο λύκος».

«ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

«Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος τα τελευταία τριάντα χρόνια, αυτός που φέρνει τα μεγαλύτερα έσοδα. Κι όλοι ξέρουν ότι οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές. Είπα από την αρχή πως όταν μια οικογένεια έχει βάλει περισσότερα από 400.000.000 ευρώ κι έχει φέρει τόσους μεγάλους παίκτες και σπουδαίους προπονητές, όταν έχει πάρει έξι ευρωπαϊκά, αμέτρητα πρωταθλήματα και κύπελλα, ίσως να μην χρειάζονται λόγια. Ίσως αρκούν μόνο οι πράξεις. Επειδή όμως από το 2012 έχω ακούσει και διαβάσει πολλά, ήρθε η ώρα να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας. Το τι λένε οι απέναντι οι Ολυμπιακοί δεν με ενόχλησε ποτέ. Έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου στο γήπεδο, εκεί που πάντα τους νικάω. Το ότι θα παίξουν για δεύτερη χρονιά στην Α2, δείχνει ότι τα έβαλαν με τον λάθος άνθρωπο. Τους εύχομαι καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αν, όταν και όποτε… Φέτος το κατάλαβαν και στο βόλεϊ, ότι κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός».

«ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ»

«Θέλω να κλείσω τους λογαριασμούς μου με όλους, και με φίλους και με εχθρούς. Η μεγαλύτερη αποτυχία καταλογίζεται ως η απουσία από το Final Four. Το θέμα είναι γιατί δεν πήγαμε σε αυτό, ή γιατί δεν μας άφησαν να πάμε εκεί. Να λογίζουν κάποιοι ως αποτυχία ότι δεν πήγαμε στο Final Four. Όταν ομάδες – σύλλογοι που έκλεισαν τον κύκλο τους, έμειναν για χρόνια μακριά από τις επιτυχίες. Το 2012 έλεγαν οι Αγγελόπουλοι ότι θα φτιάξουν αυτοκρατορία και είδαν τον Παναθηναϊκό να παίρνει το νταμπλ, μπακ του μπακ. Ήξερα πως η σύγκριση με την εποχή του Παύλου θα ήταν αμείλικτη. Ήξερα επίσης ότι λόγω της αγάπης μου για τον Παναθηναϊκό, θα έπληττα την εικόνα μου ως επιχειρηματίας. Το σερί αυτό, το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχίστηκε. Για 25 σερί χρόνια κατακτούμε τίτλους. Το κατάφερε ο Παναθηναϊκός των Γιαννακόπουλων. Όσο εγώ προσπαθούσα, διάβαζα και άκουγα διάφορα. Μέχρι τους ισολογισμούς της ΚΑΕ φτάσανε κάποιοι για να πουν ότι δεν έβαζα λεφτά. Μετά από 12 τίτλους και 63.000.000 ευρώ. Δεν σκέφτηκαν καν το προφανές. Ότι για να είναι ένας ισολογισμός ισορροπημένος, κάποιος πρέπει να βάζει λεφτά από την τσέπη του. Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Αυτοί που ξεχνάνε ότι κάθε χρόνο χρειάζονται 5.500.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα και άλλο μισό μπάτζετ για την εφορία. Από το 2012 και μετά, οι μοναδικές παρεμβάσεις που έκανα ήταν η μεταγραφή του Τζέισον Καπόνο κι όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήθελε να κόψει το μπάσκετ στον Νίκο Παππά. Όλοι οι προπονητές μπορούν να το βεβαιώσουν αυτό».

«ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ… ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ»

«Πάμε στα πραγματικα δύσκολα. Με τις τελευταίες εξελίξεις στον Βοτανικό, κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν χτιστεί το γήπεδο. Τόσο ο Δήμος και οι Τράπεζες, όσο κι οι εταιρείες που έχουν πάρει στα χέρια τους τα απομεινάρια των επενδύσεων του Βωβού, συντάσσονται για τη μεγαλύτερη αδικία που πάει να γίνει σε βάρος του Παναθηναϊκού. Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο των 300.000.000 ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές. Τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος, κι όχι ο Ερασιτέχνης. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη όμως, δεν θέλω να είμαι εμπόδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη που είναι σε περίπου 20 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί η επίσημη συμφωνία, η πρόθεσή μου είναι να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα αγωνιστικά τμήματα».

«ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ»

«Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους, όπως ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στέφανου, που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το τμήμα μπάσκετ θα πορευτεί με τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Τριαντόπουλο με όσα έσοδα έχει. Εσείς θα βοηθήσετε με κάποια χρήματα;

«Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

– Ο κόσμος ρωτάει για τον Καλάθη.

«Μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Τριαντόπουλο για ό,τι θέλετε αναφορικά με το μπάσκετ».

– Η προσπάθεια απεμπλοκής από την EuroLeague θα συνεχιστεί από τους επόμενους;

«Δεν είπα ότι φεύγουμε από την EuroLeague, απλά ότι είναι μονόδρομος κατ’ εμέ. Θα συνεχίσει να γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης. Ελπίζω ότι η απόφαση που θα παρθεί θα είναι να πάει η ομάδα στη FIBA. Όλοι ξέρουμε ότι διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό και τα έσοδά του, δεν υπάρχει. Μίλησα πριν για τρεις ομάδες: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μακάμπι. Το ξαναλέω για το θέμα των εσόδων».

– Πώς θα απεμπλακείτε από την έγγραφη δέσμευση που υπάρχει με το πολυετές συμβόλαιο με την EuroLeague;

«Οι συνθήκες με τις οποίες υπεγράφησαν τα συμβόλαια είναι… λεπτομέρειες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας πω ότι από τη μία πλευρά υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10.000.000 ευρώ, από την άλλη όμως από τη δουλειά που έχει γίνει από το νομικό επιτελείο μας, μπορώ να σας πω ότι στο τέλος δεν θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός την EuroLeague, αλλά θα γίνει το αντίστροφο».

– Για τα θέματα που αναφέρατε ότι εντοπίστηκαν για τον Βοτανικό, είχαν εντοπιστεί από τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο;

« Ο θείος μου είχε εκφράσει έντονα τις αντιρρήσεις του για να πάει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Αλλά δεν ήθελε να είναι αυτός που θα μπει εμπόδιο στο να πάει το ποδοσφαιρικό τμήμα στον Βοτανικό».

Τα 25.000.000 ευρώ που βάλατε ως τιμή για την πώληση του Παναθηναϊκού είναι γιατί θέλετε να κάνετε πιο εύκολο για κάποιον να εμπλακεί με την ομάδα;

«Όταν κάποιος συγκρίνει το ποσό μπροστά στα χρήματα που έχει βάλει η οικογένειά μου, ακούγεται πολύ μικρό. Συνήθως την τιμή την ορίζει η αγορά. Θεωρώ πάντως ότι τα 25.000.000 ευρώ δεν είναι μικρό. Ο λόγος που έχει μπει αυτό το ποσό είναι για να δω ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα θέλει όντως να κάνει μια επένδυση και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο».

-Ο κ. Μπερτομέου εκφράζει τη σιγουριά του ότι δεν θα φύγει ο Παναθηναϊκός από την EuroLeague.

«Ο κ. Μπερτομέου έχει εκφραστεί για το ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη διοργάνωση. Καταλαβαίνω το τρέμουλο. Ελπίζω οι άνθρωποι που θα τρέξουν τον Παναθηναϊκό να είναι η απαρχή για να ρίξει αυτό το οικοδόμημα της EuroLeague».

– Αν τροποποιηθούν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στον Βοτανικό, θα αλλάξει η απόφαση που ανακοινώσατε;

«Μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη θα περιμένω να δω να παρουσιάζεται η αρχική συμφωνία. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, δεν θα με βρει ως πρόεδρο και δεν θα επιτρέψω να γίνει. Αν υπάρχει αυτή η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο να προχωρήσουμε, αυτό είναι κάτι που δεν θα με αφήσει ασυγκίνητο.

Αν προχωρήσει η Παναθηναϊκή Πολιτεία, με εγκαταστάσεις για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη δεν θα νιώθω ότι πήγε χαμένος ο χρόνος. Αν δεν γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, και υπάρχει μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ορίζοντα, δεν θα σκεφτώ κάτι. Θα είναι ιστορικό λάθος να προχωρήσει ο Βοτανικός μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν είναι να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας φτιαχτεί στη Λεωφόρο. Όλα πρέπει να είναι μαζί, να υπάρχει μια περιοχή που θα σφύζει από πράσινο, θα είναι γεμάτη από Παναθηναϊκό.

Περίμενα ότι θα είχαν ανακοινωθεί πέρσι τα δεδομένα της συμφωνίας. Κάνοντας μια συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη τις προηγούμενες ημέρες και βλέποντας κάποια δημοσιεύματα σε Μέσα – δορυφόρους του κ. Αλαφούζου, κατάλαβα πώς είναι τα πράγματα. Αν προχωρήσει η συζήτηση μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο, τότε θα μιλάμε για αρνητικές εξελίξεις».

– Για τα χρήματα του PAO Alive;

«Αυτή την στιγμή μιλάμε για ένα ποσό που είναι στα ταμεία του Ερασιτέχνη. Πέρσι είχα πει ότι αυτά τα χρήματα είναι για τη μεταβατική περίοδο, μέχρι να μπούμε στο γήπεδο. Αυτά τα χρήματα θα πάνε στα μπάτζετ των ομάδων».

– Πώς θα προχωρήσει ο σχεδιασμός στα τμήματα του Ερασιτέχνη;

«Θα υπάρχει μια παύση μέχρι να μπορέσουμε να δούμε αν θα είμαι στον σύλλογο ή όχι, γιατί δεν μπορώ να δεσμεύσω ενδεχόμενη επόμενη διοίκηση με συμβόλαια που θα υπογράψω εγώ. Όσον αφορά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα πω ότι πρέπει να συνεχίσει να ελπίζει. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός δεν υπολογίζεται όπως άλλα σωματεία, που τους έχουν χτίσει γήπεδα».

-Δεν θεωρείτε ότι χρέος σας είναι να μείνετε πρόεδρος του Ερασιτέχνη για να γίνει το γήπεδο;

«Μετά από 33 χρόνια και τόσα εκατομμύρια δεν θεωρώ ότι είναι χρέος μου να κάνω κάτι. Ο ένας δρόμος θα ήταν να επιμείνω στο κομμάτι της Παναθηναϊκής Πολιτείας, κι αν αυτό δεν προχωρήσει, να κατηγορηθώ από τους «ποδοσφαιρικούς» ότι δεν βοηθάω τον σύλλογο».

-Αν δεν έρθει πρόταση για την ΚΑΕ θα αλλάξουν τα δεδομένα;

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί η επόμενη μέρα. Όποιος αναλάβει, να είναι κάποιος που αγαπάει τον σύλλογο. Κι ότι θα εμπλακεί γιατί αγαπάει τον σύλλογο, κι όχι για άλλους λόγους. Ας δούμε να έρθει κάποιος πρώτα, και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα».

-Μάθαμε για ενδιαφέρον των κ. Αργυρόπουλων για το πόλο, τι έγινε τελικά με αυτό;

«Για το ενδιαφέρον των κ. Αργυρόπουλων έμαθα αφότου αποσύρθηκε το… ενδιαφέρον τους. Έμαθα ότι αγαπούν πολύ το πόλο. Σκοπός δεν είναι να υπάρχει μόνο ένας για να χρηματοδοτεί τα πάντα. Για δικούς τους λόγους, αποφάσισαν να κάνουν πίσω. Ελπίζω να αναθεωρήσουν και να επιστρέψουν αναφορικά με το ενδιαφέρον».

– Η αίρεση που θέσατε για τις εκλογές του Ερασιτέχνη, αφορά τόσο την ιδιότητά σας ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη όσο και του ανθρώπου που χρηματοδοτεί την ΚΑΕ;

«Ο λόγος που ανακοίνωσα ότι αποχωρώ από τον σύλλογο, σας είπα ποιος είναι. Αφενός γιατί δεν προχωράει ο Βοτανικός, αφετέρου γιατί κουράστηκα να βάζω λεφτά».

-Είπατε πως πριν από δύο χρόνια η FIBA δεν ήταν έτοιμη τώρα τι άλλαξε;

«Βλέπω ότι η FIBA λειτουργεί με πρόγραμμα, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει κάποιες συνεργασίες με το ΝΒΑ, την Ασία, την Ωκεανία. Βλέποντας το πλάνο και το σχέδιο για το μπάσκετ, θεωρώ ότι σύντομα θα είναι η μοναδική πανίσχυρη διοργάνωση της Ευρώπης. Βλέπω ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από την EuroLeague, να πηγαίνουν προς τη FIBA. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες θα φύγουν από αυτό το έκτρωμα της EuroLeague».

-Είπατε στην αρχική τοποθέτηση πως δεν θα αποφασίσετε εσείς για το αν θα φύγει ο Παναθηναϊκός από τη EuroLeague, ποιος θα πάρει την απόφαση;

«Την απόφαση για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού θα την λάβουν άλλοι. Δεν θα εμπλακώ σε καμία απόφαση, θα την λάβουν άλλοι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φύγει από την EuroLeague για τη FIBA. Υπόλογοι και υπεύθυνοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά είναι εκείνοι».

– Αν περάσει ένας χρόνος και δεν βρεθεί αγοραστής για την ΚΑΕ, τι θα κάνετε;

«Κανένα προγραμματισμό δεν έχω για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση και για εμένα το κεφάλαιο έχει κλείσει. Από σήμερα είναι προς πώληση είτε αυτό γίνει το 2021 ή 2145».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο του Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ στο Λαγονήσι

ΚΟΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Κατεχόμενα: Διαθέτουν χιλιάδες αντιαρματικά βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου

LIFESTYLE17 λεπτά ago

Αυτή η τσάντα μοιάζει απίστευτα με designer αλλά κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ23 λεπτά ago

Ρώσος έψαχνε τον 16χρονο στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό στο Λαγονήσι – Τι αποκαλύπτει συγγενής

LIFESTYLE32 λεπτά ago

«Τραγουδούσαμε μαζί από μωρά σχεδόν, σαν παιχνίδι»

ΕΛΛΑΔΑ38 λεπτά ago

Εφιαλτικές στιγμές για 17χρονη – 65χρονος την άρπαξε για να τη βιάσει – Πώς κατάφερε να ξεφύγει

ΚΟΣΜΟΣ45 λεπτά ago

Σαουδική Αραβία: Τραγικός θάνατος για 20 προσκυνητές σε τροχαίο με λεωφορείο

LIFESTYLE50 λεπτά ago

Γυναίκα αγοράζει το σπίτι όπου η μητέρα της δούλευε ως οικιακή βοηθός για 43 χρόνια

ΕΛΛΑΔΑ56 λεπτά ago

Τέμπη: «Οι πολιτικοί προτίμησαν να μην σώσουν τους ανθρώπους αλλά να ‘φάνε’ τα εκατομμύρια»

LIFESTYLE1 ώρα ago

Η PUMA δίπλα σε όλες τις γυναίκες που τολμούν

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα τριών παιδιών στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Μάκης Καψάλης: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής – Υπέστη έμφραγμα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες ago

Θλίψη για τον 36χρονο Γιάννη από τη Νέα Ιωνία Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε ο 69χρονος επιχειρηματίας Στάθης Μόκας από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Αραχωβα -Το Λαογραφικο Μουσειο Ανακοινωνει Την Εναρξη Των Εργασιων Ψηφιοποιησης Του Ιστορικου Αρχειου

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Νεκρός σε τροχαίο πατέρας 4 παιδιών – Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, διαλύθηκε το κράνος του

MEDIA4 ημέρες ago

NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G και 5G πανελλαδικά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή