Connect with us

MEDIA

Δεύτερος γύρος αρπαχτής με νέα «λίστα Πέτσα» για τα φίλια ΜΜΕ!

Published

on

Προτού καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος για τις αμαρτίες της θλιβερής «λίστας Πέτσα», μέσω της οποίας η κυβέρνηση σκόρπισε απλόχερα σε μέσα της αρεσκείας της -ακόμα και ανύπαρκτης επισκεψιμότητας- 20.000.000 ευρώ από τα Ταμεία του Δημοσίου, το Μαξίμου στρώνει ξανά το τραπέζι για τους ίδιους πελάτες!

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα μέσα που εισέπραξαν ζεστό χρήμα για να λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τις ανύπαρκτες εν πολλοίς επιδόσεις μιας απίθανης κυβέρνησης, ετοιμάζονται τώρα για έναν δεύτερο γύρο αρπαχτής, επιβεβαιώνοντας έτσι τη διάχυτη εντύπωση ότι το σημερινό σύστημα εξουσίας αδιαφορεί για την εξασφάλιση συνθηκών πολυφωνίας στον δημόσιο χώρο και, αντίθετα, επιφυλάσσει ευνοϊκή μεταχείριση και προνομιακές συμπεριφορές μονάχα για όσους αδιάντροπα το ξεσκονίζουν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως πληροφορούνται οι πολίτες… αρμοδίως, από μέσα ιδιοκτησίας Μαρινάκη, τα οποία διόλου περιέργως είναι αποκλειστικώς ενήμερα επί τούτων, η κυβέρνηση προωθεί νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα τηλεοπτικά μέσα από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών, την ώρα που οι εφημερίδες και ο Τύπος στο σύνολό του βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς παρακμής. Μία από αυτές «αφορά την επιδότηση των διαφημίσεων, με στόχο να καταστεί φθηνότερη, με το αντίστοιχο βάρος να μην επιμερίζεται στις εταιρίες, αλλά στο ελληνικό Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτόν η διαφήμιση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς θα εκπίπτει κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από τη φορολογία, καθιστώντας την ελκυστική».

Το δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι η αύξηση του ποσού επιδότησης για την προώθηση ελληνικών σειρών από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνιών, έως και στο 40% του επιλεγμένου προϋπολογισμού, από 35% που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ θα λαμβάνουν επιδότηση και σειρές με κόστος άνω των 15.000 ευρώ το επεισόδιο, από 30.000 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για τη χρήση του 2020 οι σταθμοί δεν θα πληρώσουν το ετήσιο ενοίκιο της άδειας, αξίας 3.500.000 ευρώ (σε σύνολο 21.000.000 ευρώ για τους έξι σταθμούς εθνικής εμβέλειας), το οποίο, όπως διαβεβαιώνεται, χωρίς φυσικά να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά, θα επιμεριστεί στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν

Πηγή: «δημοκρατία»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

OIKONOMIA2 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Διαφημίζει τον λογαριασμό της στο OnlyFans με μαύρα διάφανα εσώρουχα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή