Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώνεται πως σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου – μεταξύ άλλων – οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται από την 1η Απριλίου 2020 ημέρα Τετάρτη έως και την 10η Απριλίου 2020 ημέρα Παρασκευή, και κατόπιν της έκδοσης της αριθμ. Δ1α/Γ.Π/οικ.20036/22-3-2020 (ΦΕΚ 986 Β΄/22-3-2020) Κ.Υ.Α. με την οποία επιβάλλεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών (έως και τις 06-04-2020) για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις παραίτησης των εκπ/κών θα υποβάλλονται ως ακολούθως:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  1. Ηλεκτρονικά με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης η οποία θα δημιουργείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Γενικές οδηγίες για την ηλεκτρονική συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης (υ.δ.) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης1 (πατήστε εδώ για τις εν λόγω οδηγίες). Η ταυτοποίηση διενεργείται μέσω των προσωπικών κωδικών Taxisnet. Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία της υπεύθυνης δήλωσης ο/η εκπ/κός θα πρέπει να επιλέξει «Δήλωση με ελεύθερο κείμενο». Κατά τη συμπλήρωση του πεδίου του εγγράφου «κείμενο» (βήμα 1 από 4) ο/η εκπ/κός θα πρέπει να αναγράψει «σας υποβάλλω αίτηση παραίτησης», και κατόπιν (βήμα 2 από 4) να συμπληρώσει τον αποδέκτη της υ.δ., ήτοι τη Δ/νση Εκπ/σης στην οποία ανήκει οργανικά (π.χ. Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ). Μετά την έκδοση της ανωτέρω ηλεκτρονικής υ.δ., ο/η εκπ/κός θα πρέπει να την αποστείλει ηλεκτρονικά (αποκλειστικά από 1 έως 10 Απριλίου 2020) στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Δ/νσης Εκπ/σης στην οποία ανήκει οργανικά (η δ/νση ηλεκ. ταχυδρομείου – email – της εκάστης Δ/νσης Εκπ/σης μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα της).
  2. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης παραίτησης με την ανωτέρω ηλεκτρονική διαδικασία (π.χ. στην περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί κωδικοί taxisnet λόγω της υποβολής φορολογικής δήλωσης από το σύζυγο) είναι δυνατή η μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία για το σκοπό της υποβολής αίτησης παραίτησης σύμφωνα με την Δ1α/Γ.Π/οικ.20036/22-3-2020 (ΦΕΚ 986 Β΄/22-3-2020) Κ.Υ.Α., όπως συμπληρώθηκε με την αριθ. Δ1α/Γ.Π/οικ.20797/26-3-2020 (ΦΕΚ 1040 Β΄/26-3-2020) Κ.Υ.Α., που ορίζει στην παρ. 2 του άρθρου πρώτου ότι «Από τα μέτρα της παρ. 1 (ήτοι, του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών) εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: […] θ) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.». Για τον καθορισμό του ραντεβού της παρούσας περίπτωσης, εφιστάται η προσοχή στους αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου καθώς και στους/στις εκπ/κούς όπως μεριμνήσουν για τις έγκαιρες ενέργειές τους, καθότι η υποβολή των αιτήσεων παραίτησης των εκπ/κών πραγματοποιούνται αποκλειστικά από 1 έως 10 Απριλίου 2020. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται να προτιμάται η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής αυτής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα ανωτέρω αναφερόμενα ισχύουν «αντιστοίχως» και στην περίπτωση της ανάκλησης της αίτησης παραίτησης (η οποία δύναται να υποβληθεί εντός 1 μηνός από την ημ/νία υποβολής της αίτησης παραίτησης, βλ. σχετ. εγκύκλιο), εκτός και εάν αρθεί ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, οπότε και δύναται η ανάκληση της αίτησης παραίτησης να υποβληθεί εντύπως στη Δ/νση Εκπ/σης χωρίς προϋποθέσεις.

Σχετικές διευκρινίσεις έχουν αποσταλεί στις σχολικές μονάδες.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας, αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητα τους, αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην πολιτεία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digitalsociety.gr.

Είμαστε μαζί σου, για να διαμορφώσουμε τις ολιστικές πολιτικές – αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών.

H καμπάνια διαβούλευσης με την κοινωνία ξεκίνησε από χθες και σε επόμενο στάδιο συγκροτημένα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κλπ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης που δεν θα αντιμετωπίσει μόνο το θέμα της απονομής δικαιοσύνης αλλά και τις απαραίτητες δομές για την στήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, την στήριξη με εργασία κλπ.

Οι γυναικοκτονίες εξελίσσονται σε μάστιγα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στον Ποινικό Κώδικα , αλλά με πολλές αλλαγές στην παιδεία, την ανατροφή, τα κοινωνικά παραδείγματα, στα κρατικά αντανακλαστικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Γοργοί ρυθμοί για την αποχέτευση σε δύο συνοικίες των Τρικάλων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με γνώμονες τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη δημόσια υγεία, η ΔΕΥΑΤ συνεχίζει το μεγάλο και σημαντικό έργο της αποχέτευσης στα νοτιοανατολικά της πόλης των Τρικάλων.
Πρόκειται για την «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στις συνοικίες Πάσχου και Εργοστασίου Γάλακτος του Δήμου Τρικκαίων», που εισήλθε στη δεύτερη φάση του, στα έργα επί της οδού Καρδίτσης.
Από την περασμένη εβδομάδα (28 Ιουλίου 2022) ο ανάδοχος του έργου με προϋπολογισμό 1.780.000 € (πλέον ΦΠΑ) ξεκίνησε εργασίες που θα διαρκέσουν δύο μήνες. Στο ίδιο διάστημα, θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που διαμορφώνουν διαφορετικά την κίνηση των οχημάτων στην οδό Καρδίτσης και για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.
Το έργο, πάντως, έχει ήδη ολοκληρωθεί σε έναν βαθμό στην περιοχή προς το πάρκο Αη Γιώργη και υπολείπονται κάποιες πρόσθετες εργασίες. «Είναι όμως σημαντικό», τονίζει ο πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου, «να γνωρίζουμε πως, σε λίγο διάστημα, το δίκτυο ακαθάρτων θα είναι έτοιμο και προς χρήση για κάθε κάτοικο των συγκεκριμένων  περιοχών των Τρικάλων».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συνολικά το έργο υλοποιείται
–  σε έκταση 511 στρεμμάτων: δυτικά της οδού Ριζαριού, ανατολικά του ποταμού Ληθαίου και βορείως της οδού Φουρνονησίων.
– με κατασκευή δικτύου αγωγών συνολικού μήκους 8.937 μ.
– με κατασκευή 213 φρεατίων ακαθάρτων
– με ενιαίο δίκτυο αποχέτευσης, που θα καταλήγει σε υφιστάμενο φρεάτιο της ΔΕΥΑΤ.Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, θα ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  1. Προσωρινή και τμηματικά χρονική διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από την Πέμπτη 28/07/2022 μέχρι και την Τετάρτη 28/09/2022 καθ’ όλο το 24ωρο σε τμήμα της οδού Καρδίτσης
    2. Η διακοπή αφορά στο τμήμα της οδού Καρδίτσης μεταξύ της συμβολής της με την οδό Σκοπέλου έως τη συμβολή της με την οδό Μεγάλων Καλυβίων.
    3. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε πέντε (5) φάσεις, ως εξής:

Α) 1η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Σκοπέλου έως τη συμβολή με την οδό Κιμώλου,

Β) 2η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Κιμώλου έως την συμβολή με τον Εσωτερικό Δακτύλιο Τρικάλων,

Γ) 3η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με του Εσωτερικού Δακτυλίου Τρικάλων έως τη συμβολή με την οδό Σίκινου,

Δ) 4η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Σίκινου έως έμπροσθεν εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» και

Ε) 5η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ έμπροσθεν εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» έως την συμβολή με την οδό Μεγάλων Καλυβίων.

  1. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, με κατεύθυνση από Τρίκαλα προς Καρδίτσα θα γίνεται δεξιά μέσω της οδού Σκοπέλου, περιφερειακά μέχρι την οδό Μ. Καλυβίων και εν συνεχεία στην οδό Καρδίτσης. Τα λοιπά οχήματα θα κινούνται ομοίως ή θα εκτρέπονται αριστερά στην οδό Λέσβου.
  2. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, με κατεύθυνση από Καρδίτσα προς Τρίκαλα θα γίνεται αριστερά μέσω της οδού Μ. Καλυβίων, εν συνεχεία δεξιά – περιφερειακά μέχρι την οδό Σκοπέλου και αριστερά οδό Καρδίτσης. Η κίνηση των λοιπών οχημάτων θα γίνεται με εκτροπή κυκλοφορίας από παρακαμπτήριες οδούς, κάθετες στην οδό Καρδίτσης, σύμφωνα με την εργοταξιακή σήμανση.

Η ΔΕΥΑΤ και ο Δήμος Τρικκαίων ζητούν την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών για τις ρυθμίσεις αυτές.

Από το γραφείο ΤύπουΠερισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ16 δευτερόλεπτα ago

Ανείπωτη θλίψη και οργή στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας

ANAΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ3 λεπτά ago

Γκόλιας: “Θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα αυτή” – KarditsaSport

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Ελληνική αποστολή με 12 αθλητές κι αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό άρσης βαρών U17 και U15

ΜΠΑΣΚΕΤ5 λεπτά ago

Νίκησε και θα παλέψει για την 9η θέση η Εθνική Εφήβων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 λεπτά ago

Επίσημα στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Σάντσες

ΚΟΣΜΟΣ9 λεπτά ago

Ο διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου Μπαλουκλί περιγράφει τη μάχη για να σωθούν οι ασθενείς

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Στα 39 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ολοι άνδρες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ27 λεπτά ago

Το “αντίο” του Παναθηναϊκού στον Βιγιαφάνιες

ΚΟΣΜΟΣ30 λεπτά ago

Δεν φαντάζεστε που τάφηκε η Ιβάνα Τραμπ

ΕΛΛΑΔΑ41 λεπτά ago

Μπακογιάννης σε Ιμάμογλου για Νοσοκομείο Μπαλουκλί: Η Αθήνα έτοιμη να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών

Δημοφιλή