ΕΛΛΑΔΑ
Εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό στο Γηροκομείο Βόλου – Ήταν ήδη σε καραντίνα

Μία εργαζόμενη στο Γηροκομείο Βόλου εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό μετά από μοριακό τεστ και ήδη έγιναν 125 rapid tests σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους φιλοξενούμενους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η εργαζόμενη είχε τεθεί σε καραντίνα πριν την έκδοση του αποτελέσματος του μοριακού τεστ καθώς ο σύζυγός της εργαζόταν σε επιχείριση όπου υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Γηροκομείου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ανακοίνωση

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
“Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, κι αφότου εργαζόμενη του Ιδρύματος είχε τεθεί προληπτικά σε αργία ήδη από τις 30 Οκτωβρίου 2020 κατόπιν ενημέρωσης μας ότι στην επιχείρηση που εργάζεται ο σύζυγος της υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, υποβλήθηκε σε ταχύρρυθμο τεστ ελέγχου προκειμένου να διαγνωστεί αν είναι θετική ή όχι στον ιό. Το αποτέλεσμα του τεστ εμφανίστηκε ασθενώς θετικό και στην προοπτική εξάλειψης κάθε αμφιβολίας το απόγευμα της ίδιας ημέρας υποβλήθηκε εκ νέου σε μοριακό έλεγχο. Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 αργά το βράδυ το μοριακό τεστ επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω εργαζόμενη είναι θετική οπότε και συνέχισε να βρίσκεται σε αργία σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Επιπροσθέτως, το Ίδρυμα προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 από τις 12:30 έως και τις 17:30 διενεργήθηκε έλεγχος ταχύρρυθμων τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σύνολο των εργαζόμενων και στο μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων που διαβιούν σε αυτό, ήτοι 125 άτομα συνολικά.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες και πρωτίστως τα οικεία πρόσωπα των φιλοξενουμένων, ότι το Ίδρυμα από την Διοίκηση μέχρι τους υπαλλήλους του, σεβόμενο την ιστορία του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά κυρίως με γνώμονα την αγάπη του για τους ηλικιωμένους, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες πέραν των προβλεπομένων προκειμένου να διασφαλίσει την υγιή διαβίωση τους”.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελένη Μανώλη

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
VIDEO3 ημέρες ago
Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια
-
VIDEO2 ημέρες ago
Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως
-
VIDEO14 ώρες ago
Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα
-
VIDEO3 ημέρες ago
Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη
-
VIDEO3 ημέρες ago
H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago
Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές