ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η “γαλανόλευκη” έπεσε… μαχόμενη

Οι “Ατζούρι” υποδέχθηκαν την Εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών στο Μιλάνο και επικράτησαν επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με τελικό σκορ 76-67, για της ανάγκες του EuroBasket 2025.
Στην πόλη Βιτζεβάνο, έξω από το Μιλάνο, η Εθνική μας ομάδας αγωνίστηκε με την αντίστοιχη της Ιταλίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025, στον 9ο όμιλο (Ιταλία, Τσεχία και Γερμανία). Μάλιστα, η Εθνική δεν κατάφερε μόνο να γυρίσει από τον… θάνατο, αλλά κατάφερε να κοντράρει και να δυσκολέψει την γείτονα χώρα για… 30 λεπτά. Το μπάσκετ όμως δεν ολοκληρώνεται στα τρία δεκάλεπτα και στο τέταρτο οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα… λύγισαν.
Ο αγώνας:
Η Ιταλία ήταν εκείνη που ξεκίνησε πολύ δυνατά, εξαπολύοντας τις επιθετικές της αρετές και εκμεταλλεύοντας την απουσία της Μαριέλλας Φασούλας, η οποία υπέστη ρήξη χιαστού. Μάλιστα, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε στο 24-10, αλλά με τις Παυλοπούλου-Σπανού-Λουκά-Χριστινάκη, η ψαλίδα της διαφοράς έκλεισε τους 5, με το σκορ να είναι στο 29-24 και να επιμένουν 5:25 λεπτά. Ωστόσο, δια χειρός της αρχηγού, Άρτεμης Σπανού, η Εθνική μας μείωσε στους τέσσερις (31-27), με σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα, με 3:43 λεπτά να μένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.
Η Ματίλντε Βίλα όμως, έκανε το 33-27, αλλά η Χριστινάκη “μάζεψε” ξανά στους 4 με δύο εύστοχες βολές και με τζαμπ σουτ κατάφερε ακόμη και να κάνει το 33-31, πλησιάζοντας στους 2, με σχεδόν δύο λεπτά να απομένουν. Δια χειρός της Ζανταλασίνι όμως, το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 39-31.
Pavlopoulou with the 𝟰 points play
#EuroBasketWomen x @HellenicBF pic.twitter.com/ZxB4ZuZu9J
— FIBA Women's EuroBasket
(@EuroBasketWomen) November 9, 2023
Ιδιαίτερα φιλότιμη δουλειά έκανε η Εθνική μας και στον τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντάς το ντέρμπι, με την διαφορά να κυμαίνεται από τους τρεις έως τους πέντε πόντους, στα τελευταία πέντε λεπτά της περιόδου. Ωστόσο, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να αγγίζει όντως τους πέντε πόντους, στο 53-48.
Βέβαια, παρά τις οδηγίες του Πρέκα για να κυνηγήσουν μέχρι την ύστατη στιγμή την ολική ανατροπή και την προσπέραση, οι “γαλανόλευκες” δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην επιθετική φαρέτρα του Αντρέα Καπομπιάνκο και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε, με την έκβαση να “γράφει” 76-67.
Η Εθνική Γυναικών γνώρισε την ήττα με 76-67 εκτός έδρας από την Ιταλία και δίνει ραντεβού στη Χαλκίδα (12/11) για τον αγώνα με την Τσεχία, στο πρώτο "παράθυρο" του @EuroBasketWomen 2025#EuroBasketWomen #Mazi #PantaDipla #HellasBasketball
https://t.co/yzDqwXs6Sa
— Hellenic Basketball (@HellenicBF) November 9, 2023
Τα δεκάλεπτα: 24-10, 39-31, 53-48, 76-67.//ΓΚ

-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Ποιοι γιορτάζουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ, ένας τραυματίας (Φωτογραφίες)
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago
Ασυνόδευτο βρέθηκε 2χρονο κοριτσάκι να περιφέρεται στο δρόμο
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε πιστούς (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ47 λεπτά ago
Ο βιασμός σε ηλικία 10 ετών από συγγενή της, οι ερωτικές επαφές μπροστά της και η καταγγελία ότι την εξέδιδε σε ηλικία 15
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Ειρήνη Μουρτζούκου: Oδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού
-
LIFESTYLE18 ώρες ago
Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τον νεογέννητο γιο της (Εικόνα)
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Κρήτης