Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Θέλουν να βάλουν ιδιώτη στο Πανεπιστημιακό και να κάνουν το ΓΝΛ εφημεριακό κέντρο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, 24 Σεπτεμβρίου, απευθύνει η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας, καταγγέλλοντας προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την κυβέρνηση να ομολογεί ότι «ήδη ζορίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας»  είναι απόδειξη ότι ο χρόνος που κερδήθηκε χάρη στο λαό μας, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Για μία ακόμη φορά προλειαίνουν το έδαφος για μετατροπή του ΕΣΥ  σε σύστημα μιας νόσου. Οι ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό είναι τεράστιες. Εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας η ανακίνηση του θέματος εφημέρευσης, που ως γνωστόν είχε τύχει ευρείας συζήτησης και διαβούλευσης με εμπλοκή όλων των φορέων κατά το παρελθόν και είχε επιλυθεί με την πρωταγωνιστική δράση της ΕΙΝΚΥΛ και των εργαζομένων του ΓΝΛ, είναι απαράδεκτη.

Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) καταγγέλλει:

 1. την επιδίωξη της Κυβέρνησης και της 5ης ΥΠΕ, να αλλάξει  σε συνεργασία με το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο το εφημεριακό καθεστώς των Νοσοκομείων της Λάρισας, με επιβάρυνση και περαιτέρω υποβάθμιση του ακραία και επικίνδυνα υποστελεχωμένου ΓΝΛ. O πραγματικός τους στόχος είναι όπως είχε ανακοινώσει το Φλεβάρη του 2020  ο Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα  η μετατροπή του ΠΓΝΛ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την εφαρμογή ΣΔΙΤ και του ΓΝΛ σε εφημεριακό κέντρο. Την στιγμή που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι κέντρο αναφοράς για την COVID-19 και δίνουν την μάχη μαζί με το ΓΝΛ, το οποίο έχει ήδη αναχθεί σε κέντρο νοσηλείας νοσούντων από COVID-19, χωρίς να τηρεί όλες τις προϋποθέσεις (πχ θαλάμους αρνητικής πίεσης), βγάζουν από τη μάχη το Πανεπιστημιακό για να εξασφαλίσουν κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας.
 2. Την προσπάθεια παραπλάνησης και εφησυχασμού των εργαζομένων του ΓΝΛ και της κοινής γνώμης, ότι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής της αναλογίας εφημέρευσης, την ίδια στιγμή μάλιστα που δραστήρια προωθούνται ενέργειες για την υλοποίηση της.
 3. Την πέραν κάθε υπηρεσιακής λογικής αυθαίρετη, με επιλεκτικά και μεροληπτικά κριτήρια προσπάθεια από μέρους της 5ης ΥΠΕ συγκρότησης ενδεκαμελούς επιτροπής για το εφημεριακό με προδιαγραμμένο αποτέλεσμα.

 

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ μετά από έκτακτη συνεδρίαση ομοφώνως:

 • Καλεί τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ, που έχουν κληθεί να λάβουν μέρος στην συγκρότηση της ενδεκαμελούς επιτροπής, να μην συμμετάσχουν σε αυτήν και να μην δώσουν θεσμική υπόσταση και επίφαση νομιμότητας στην απροκάλυπτη μεροληψία και αυθαιρεσία,
 • Δηλώνει αδιαπραγμάτευτη άρνηση οποιασδήποτε απόπειρας αλλαγής του τρόπου εφημέρευσης των δύο νοσοκομείων,
 • Καλεί τους εργαζόμενους του ΓΝΛ και τους εργαζομένους του ΠΓΝΛ να εκφράσουν ενεργά της οργή και αγανάκτηση τους με ευρεία και δυναμική αντίδραση και συμμετοχή στις υπό κλιμάκωση κινητοποιήσεις της ΕΙΝΚΥΛ,
 • Καλεί τους ιατρούς μέλη της σε καθημερινή κινητοποίηση και κυλιόμενες ανοικτές συνελεύσεις στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, με πρώτη τη Δευτέρα 21/9 στις 10:00 πμ και κλιμάκωση της αντίδρασης με ευρεία συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, 24/09/2020, που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ στις 10:00 πμ στη πύλη του Νοσοκομείου.
 • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών υποδομών, δημιουργία της νέας πτέρυγας και υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Καρδίτσα τιμά την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμάται και στην Καρδίτσα στις 22 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

 • Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής μέχρι και της δύσης του ηλίου της ιδίας ημέρας.
 • Φωταγώγηση όλων των δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.
 • Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
 • Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 09:30 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:45 π.μ.
 • Ομιλία από την κα Βασιλική Παναγιωτίδου, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βουλευτές Νομού, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Δ/ντή Καρδίτσας, Διοικητή Πυροσβεστικής Καρδίτσας, Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, Πρόεδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, Προσφυγικά Σωματεία Ελλάδος, Λοιπές Οργανώσεις και Συλλόγους που θα ήθελαν να τιμήσουν τον ανωτέρω εορτασμό.
 • Το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού θα ρυθμιστεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ενώ ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

 1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
 2. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρώτο βήμα για την ίδρυση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δ. Τρικκαίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το πρώτο βήμα για την ίδρυση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων έγινε από τον Δήμο Τρικκαίων και εκπροσώπους φορέων. Το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαΐου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Νέων κατόπιν πρόσκλησης, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Παρόντος του Πρωτοσύγκελου της ΙΜ Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Αλέξιου, της αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θεσσαλίας κ. Δήμητρας Νάτσινα και των αντιδημάρχων Τρικκαίων Εφης Λεβέντη και Βασ. Κρανιά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Γιώργος Παναγιώτου και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη και  υπεύθυνος των Εθελοντών Τρικάλων, Μιχ. Λάππας, παρουσίασαν τους σκοπούς και τους στόχους του Συμβουλίου. Αμφότεροι εξήγησαν τα τεχνικά ζητήματα, καθώς και την ουσία: ότι έπονται πρόσθετες συνεδριάσεις με διευρυμένες συμμετοχές, ότι ουσιαστικά την τελική απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων και ότι πρόκειται για μια προσπάθεια συμμετοχής των νέων των Τρικάλων σε ένα γνωμοδοτικό όργανο, με στόχο την πρόσθετη ενεργοποίησή τους στα κοινά. Ακολούθησαν τεοποθετήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων, με τον καθένα και την κάθε μία εξ αυτών να αναφέρονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους συνολικά για τον τρόπο λειτουργίας, αφήνοντας, όμως, επί της ουσίας, την τελική απόφαση στη νεολαία.
Θα ακολουθήσουν οι επόμενες συναντήσεις για τη συνδιαμόρφωση των προτάσεων, τις οποίες θα κληθεί να εξετάσει και να εγκρίνει, τροποποιήσει ή απορρίψει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων (Πυργετού, Αγίας Κυριακής, Σωτήρας, Φωτάδας, Απανταχού Λαγκαδιωτών, Σαρακατσαναίων, Κηπακίου, Αγίας Μονής, Αγίας Τριάδας, Βαρουσίου, Ευξείνου Λέσχης, ΕΛΟΚ Μ. Καλυβίων, ΧΟΤ, Πολυτέκνων) και αθλητικών σωματείων («Αστέρας», «Αίολος», ΑΣ Ασκληπιός, ΑΣ ΤΡΙΚΚΗ, ΣΟΑΤ, ΑΣΤ, Δελφίς). Σημαντική η παρέμβαση της στελέχους της e-trikala ΑΕ, κ. Χρ. Καραμπέρη, η οποία παρουσίασε πτυχές ανάλογου προγράμματος που υλοποιεί η δημοτική επιχείρηση, με στόχο την παροχή τεχνικής βοηθείας και τη συνεργασία για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από το γραφείο Τύπου


Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή