Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αντίθετος στη διανομή φαρμάκων μέσω κούριερ ο Φ.Σ.Θ.

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την έντονη αντίθεσή του στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), με αφορμή την ανακοίνωση ότι εγκαινιάζεται αυτός ο τρόπος διανομής φαρμάκων (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ, τα φάρμακα είναι ευπαθή προϊόντα που χορηγούνται δια χειρός φαρμακοποιού βάσει Νόμου. Επιπλέον υπόκεινται σε ειδικές συνθήκες μεταφοράς, φύλαξης και διάθεσης με στόχο την ασφάλεια των ασθενών και τα μοναδικά εχέγγυα για την τήρηση αυτών των κανόνων είναι οι φαρμακοποιοί και ο χώρος του φαρμακείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν «Η αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών από τις εταιρείες ταχυμεταφορών το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της απρόβλεπτης αύξησης των αποστολών, έχει γίνει εμφανής σε όλους μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο οι πολυήμερες καθυστερήσεις αποστολών και διανομών, ενώ έχουν εκδοθεί και ανακοινώσεις με τις οποίες πληροφορούμαστε την αδυναμία εξυπηρέτησης για νέες αποστολές. Μάρτυρες αυτής της κατάστασης έχουμε γίνει και οι φαρμακοποιοί της πόλης μας που προτιμήσαμε τις εταιρείες ταχυμεταφορών για την αποστολή των συνταγών μας στο Σύλλογο και παρόλο που πέρασε η προθεσμία υποβολής, αυτές ακόμη δεν έχουν παραδοθεί! Τέτοιες καθυστερήσεις, όμως, είναι απαγορευτικές όταν πρόκειται για φάρμακα από τα οποία εξαρτάται η θεραπεία των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση δεν δύναται μία εταιρεία ταχυμεταφοράς να αντικαταστήσει ή να παρακάμψει το ρόλο του φαρμακοποιού, ο οποίος είναι ο άνθρωπος της πρώτης γραμμής στην επικοινωνία με τους πολίτες και φροντίζει για κάθε ασθενή να λάβει το φάρμακο που χρειάζεται, τη στιγμή που το χρειάζεται, διασφαλίζοντας τις συνθήκες αποθήκευσης και διάθεσής του.

Οι φαρμακοποιοί, επιτελώντας τον κοινωνικό ρόλο τους, στηρίζουν έμπρακτα τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, καθώς συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και διαθέτουν τα αναγκαία φάρμακα γλιτώνοντας τους από την ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή σε ουρές.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παραμένει πιστός στη διάθεση όλων των φαρμάκων από τον φυσικό χώρο τους, που είναι το φαρμακείο και ζητεί την κατάργηση της υπηρεσίας διανομής φαρμάκων από εταιρεία κούριερ ή οποιοδήποτε άλλο κανάλι».

ΠΗΓΗ: Φ.Σ.Θ.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννης Στρατάκης: «Όταν είδα να μπαίνουν οι εύζωνες στο Προεδρικό Μέγαρο ντράπηκα»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το μικρό ιστορικό της ατυχούς στιγμής που απαθανάτισαν σε ανύποπτο χρόνο οι φωτογράφοι, οι οποίοι βρίσκονταν για τη 48η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, καταδεικνύει με σαφήνεια τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και φωτίζει την αέναη αγωνία: χωρίς διαδικτυακούς εμφυλίους και εικονικές αντιπαλότητες υπάρχει ζωή στα social media;

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα όρισαν εν ριπή οφθαλμού την πολεμική τους και ένα ήταν το ερώτημα πάνω στο οποίο καλούνταν να συντάξουν την επιχειρηματολογία τους: έχουν χώρο στη γιορτή της δημοκρατίας, τόσο φορτισμένη συμβολικά, μια βερμούδα και ένα ζευγάρι σαγιονάρες;

Αυτά ήταν τα στοιχεία που προκάλεσαν το παραλήρημα σε όσους ταράχθηκαν ή προσποιήθηκαν ότι έμειναν ενεοί από το outfit του βιολιστή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ο οποίος είδε να πρωταγωνιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ένα «κλικ» τον δείχνει με ελαφριά καλοκαιρινή ενδυμασία να περιδιαβάζει στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Στρατάκη. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δηλώσουν τον θαυμασμό τους εξαίροντας όχι μόνο τις ικανότητές του ως μουσικού αλλά και τη γενική και πολύπλευρη γνώση του.

Μιλάει, για παράδειγμα, άπταιστα αρχαία ελληνικά, τα οποία άρχισε να μαθαίνει στην Ολλανδία όταν πήγε για σπουδές. Οπως λέει, «ξεκίνησα τα μαθήματα όταν έρχονταν μετά τη συναυλία και μου μιλούσαν στα αρχαία ελληνικά. Ηθελα να ανταποκρίνομαι επαρκώς».

Εκεί έμεινε 33 χρόνια και εργαζόταν στη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης του Μάαστριχτ. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014, εντάχθηκε στη Συμφωνική της ΕΡΤ και παράλληλα διοργάνωνε εκδηλώσεις σε μορφή θεατρικού αναλογίου όπου παρουσίαζε κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Δεν φανταζόταν ότι η προχθεσινή συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο θα τον έβγαζε, και μάλιστα με τόσο έντονο τρόπο, από την ήσυχη καθημερινότητά του.

Οι ανώνυμες αναφορές στο Twitter έπεσαν βροχή: «Δίπλα από τη λέξη προκατάληψη στο λεξικό θα πρέπει να μπει αυτή η φωτογραφία. Οι στερεοτυπικές συμπεριφορές θα πρέπει να εκλείψουν απ’ όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται» ή «Μια στάση για καλησπέρα στο Προεδρικό Μέγαρο γυρνώντας από μπάνιο στη Λούτσα».

Υπάρχουν και επώνυμοι υποστηρικτές του κ. Στρατάκη όπως ο διεθνής αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης: «Πριν λίγο, ευρισκόμενος στο εξωτερικό, πληροφορήθηκα κάτι που με δυσαρέστησε πολύ. Με αφορμή την ηλίθια παρανόηση και την αηδιαστική εκμετάλλευση του θέματος από κάποιους κυρίους θα ήθελα να πω τα εξής: οι δύο κύριοι στη φωτογραφία είναι δύο επιφανή στελέχη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Πρόκειται για τον εξαίρετο βιολοντσελίστα Ρενάτο Ρίτο, κορυφαίο στην ομάδα των τσέλων, και τον επίσης εξαίρετο Ιωάννη Στρατάκη, κορυφαίο βιολονίστα της Συμφωνικής της ΕΡΤ. Ο κ. Στρατάκης είναι ένας καλλιτέχνης με σπουδές και μόρφωση, ο οποίος επιπλέον μιλά άπταιστα αρχαία ελληνικά. Ο κ. Στρατάκης δεν πήγε ντυμένος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά έφτασε με αυτά τα ρούχα για την πρόβα, με σκοπό ν’ αλλάξει στη συνέχεια και να φορέσει την επίσημη ένδυση του μουσικού […]».

Ο βιολιστής της ΕΡΤ και πρωταγωνιστής στον ψηφιακό κόσμο τις τελευταίες μέρες αισθάνθηκε την ανάγκη ν’ απαντήσει μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media για την κριτική που δεχόταν. Εξήγησε ότι δεν υπήρξε προσκεκλημένος «στην εορτή της αποκαταστάσεως», όπως έγραψε, της δημοκρατίας. Κατά τα όσα έγραψε, και μάλιστα σε πολυτονικό, πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο κατευθείαν από την παραλία στην «εργολαβική» εργασία του έπειτα από «οδικό ταξίδι 1½ ώρας μέσα στην ντάλα» για να είναι στην ώρα του.

«Δεν θα φόραγα το (κατά τα άλλα όμορφο) κοστούμι εργασίας διότι είναι από χονδρό χειμερινό ύφασμα και κοντά στα 60 μου δεν αντέχω και πολύ τη ζέστη και την υγρασία. Αλλωστε αν το φόραγα από πριν ίσως να τσαλακωνόταν από τον ιδρώτα». Αντελήφθη ότι ξεχώριζε για τους λάθος λόγους, «ήμουν ενδυματολογική παραφωνία αφού σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονταν στον χώρο ακολουθούσαν τους κανόνες του dress code», όπως λέει, αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο επεδίωξε.

«Οταν έφτασα στο Προεδρικό Μέγαρο, αναζήτησα με άλλους συναδέλφους νερό. Δυστυχώς το εναπόθεσαν στη νοτιοανατολική πλευρά του κήπου, ίσως 1+ χιλιόμετρο μακριά από τα καμαρίνια των «εργατών». Εκείνη την πορεία προς το νερό κατέγραψε ο φακός, ώρα που ο κόσμος – πλην ελαχίστων – δεν είχε ακόμη δεχθεί επισκέπτες. Θα έβγαινα να αγοράσω νεράκι απ’ έξω, αλλά για λόγους ασφαλείας τα ΑΔΤ μας τα κρατούσε η ασφάλεια εισόδου, άρα δεν μπορούσα ούτε να βγω ούτε να ξαναμπώ», εξήγησε. Πού να φανταστεί ότι η αμφίεσή του εκείνη τη στιγμή δεν θα περνούσε απαρατήρητη και θα γινόταν viral με όλα τα «δέοντα» συνοδευτικά σχόλια; Ο κ. Στρατάκης αντελήφθη τους λόγους που προκάλεσε τους εν λόγω κλυδωνισμούς η εμφάνισή του και τονίζει: «Επιστρέφοντας στο καμαρίνι είδα τους εύζωνες να μπαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο και ντράπηκα. Ηταν φασκιωμένα τα παιδιά μέσα σε αυτή τη φρικτή ζέστη και δεν κουνιόταν φύλλο. Επειδή ντράπηκα προσπάθησα να πάω από το πλάι, αλλά μου το απαγόρευσαν. Ετσι πέρασα από το συγκεκριμένο σημείο και με συνέλαβε ο φακός».

Ο κ. Στρατάκης θεωρεί ότι έγινε αφορμή για τόση ταραχή, «δικαιολογημένη μερικώς εάν κανείς δεν γνωρίζει πως η φωτογραφία ελήφθη αρκετά πριν από την έναρξη της εκδηλώσεως. Λυπούμαι επίσης που έγινα αφορμή να χυθεί τόσο λεκτικό δηλητήριο στο διαδίκτυο. Μην ανησυχείτε όμως, τα κοστούμια μου είναι υπεράριθμα και δεν οδηγείς με λουστρίνια, αλλά τα φέρνεις μαζί και ντύνεσαι όταν πρέπει όπως πρέπει. Α! και κάτι άλλο, τη δημοκρατία δεν την κάνουν τα ρούχα».

Πολλοί είναι εκείνοι που θα συμφωνήσουν μαζί του και άλλοι τόσοι θα συνεχίσουν τον διάλογο, παίρνοντας αφορμή από σχετικά σχόλια του ψηφιακού κόσμου: «Τα ράσα μπορεί να μην κάνουν τον παπά, αλλά όταν πηγαίνεις σε επίσημη εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο με αμφίεση παραλίας κάποιος θα πρέπει να σου δείχνει την πόρτα. Σ’ αυτή τη χώρα όμως η γελοιοποίηση των θεσμών και της ευπρέπειας αποτελεί εθνικό σπορ και προνόμιο προοδευτικών».

Πηγή: Έντυπη Έκδοση «Τα Νέα»

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 14χρονης από αστυνομικό στη Λέσβο: Ξεσπά η μητέρα της

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ξεσπά η μητέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στη Λέσβο από τον προπονητή της στο βόλεϊ, ο οποίος μάλιστα είναι και αστυνομικός.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η υπόθεση έχει σοκάρει τους πάντες με την μητέρα της 14χρονης να τονίζει στο ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της.

«Είχα πιάσει ένα μήνυμα με άσχετο όνομα και όχι με το συγκεκριμένο, ήταν εκείνος αλλά από ψεύτικο προφίλ και το πήγα στην ασφάλεια. Πήγα το παιδί και πήγα στην ασφάλεια. Το εκβίαζε να μην μιλήσει. Της έλεγε να μην πει τίποτα σε κανέναν και ότι θα την χτυπήσει εάν μιλήσει και τέτοια πράγματα» είπε η μητέρα της 14χρονης.

«Ένα βράδυ την πήρε από την προπόνηση, πήγε στο σπίτι τα άλλα κορίτσια, και την πήγε σε ένα δάσος και έγινε η πράξη» συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση

Παράλληλα, με ανάρτησή της στα social media εκφράζει την οργή της, ελπίζοντας ο κατηγορούμενος να μπει στη φυλακή και να το πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Δείτε την

Πώς ξεκίνησαν οι υποψίες

Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν το κορίτσι είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και ήθελε να σταματήσει το βόλεϊ. Τότε η μητέρα έψαξε το κινητό του παιδιού της και έτσι αποκαλύφθηκε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο 53χρονος είχε βρει τρόπο να παγιδεύει τα κορίτσια. Τα γύριζε στο σπίτι τους μετά την προπόνηση και επειδή ήταν αστυνομικός δεν κίνησε καμιά υποψία. Μάλιστα για να μένει μόνος με την 14χρονη όταν περνούσε από το σπίτι της δεν την άφηνε, πήγαινε πρώτα τα άλλα κορίτσια.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρουν στοιχεία από τις αποτρόπαιες δραστηριότητές του και κινητά, usb και υπολογιστές να έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά, ενώ θα γίνει άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών τους από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο 53χρονος, εκτός από αστυνομικός, ήταν πασίγνωστος προπονητής βόλεϊ στο νησί, το οποίο όπως όλα δείχνουν, χρησιμοποιούσε για να προσελκύει ανήλικα κορίτσια και να επιδίδεται στα αρρωστημένα γούστα του.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή