ΕΛΛΑΔΑ
Θ. Δημόπουλος: Με τη βοήθεια των rapid test λήψη άμεσων αποφάσεων – Να προλάβουμε τη γρίπη

Έλεγχοι rapid test από συνεργεία του ΕΟΔΥ ξεκινούν σήμερα σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
“Η εφαρμογή των γρήγορων τεστ στα σχολεία και γενικά σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος θα βοηθήσει να έχει κανείς αποτελέσματα πολύ γρήγορα όποτε θα μπορεί να γίνει λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Θα μπορούμε να προσδιορίζουμε τα κρούσματα τα οποία είναι ασυμπτωματικά, ώστε να προχωράμε σε περιορισμό και ιχνηλάτησή τους. Αυτό και πρωτίστως η εφαρμογή των μέτρων είναι οι άμυνες μας μέχρι το εμβόλιο” είπε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ογκολογίας – Αιματολογίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
“Θέλουμε τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει σαφής περιορισμός των κρουσμάτων πριν μπούμε βαθιά στο φθινόπωρο όπου έχουμε κρύες θερμοκρασίες μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους όπου αυξάνεται η μετάδοση του ιού και πριν συμπέσουμε με τη γρίπη”, τόνισε.
Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει επάρκεια σε μονάδες Covid. “Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ακόμα διαχειρίσιμη ωστόσο πρέπει τώρα να ανασχεθεί η διασπορά ώστε να μην αυξηθεί η πίεση. Ο συστηματικός εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης μπορεί να φέρει αποτέλεσμα” είπε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
-
VIDEO4 ημέρες ago
Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης
-
ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago
Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εκτελούσε εργασίες και υπέστη καρδιακή ανακοπή στη Δράκεια