Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ποιοι απαλλάσσονται από τη χρήση μάσκας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην έκδοση επείγουσας ανακοίνωσης προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με στόχο την ενημέρωση των μελών του, ως προς την έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών για τη χρήση της μάσκας. Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι πολίτες προστρέχουν σε ιατρούς προκειμένου να λάβουν γνωματεύσεις/πιστοποιητικά με σκοπό την απαλλαγή τους από τη χρήση μάσκας, ένα μέτρο υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς ιατρικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας, είναι συγκεκριμένα (υπάρχουν αναρτημένες σχετικές οδηγίες στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του Υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά στα παιδιά)», επισημαίνει ο Σύλλογος και τονίζει: «Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας σας, όπως ο νόμος/κώδικας ιατρικής δεοντολογίας (αρθ. 5 του ν. 3418/2005) επιτάσσει, και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε το μερίδιο της ατομικής ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του εαυτού μας και της κοινωνίας από τον φονικό ιό. Η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει ότι η μάσκα αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας και οφείλουμε όλοι να εφαρμόζουμε τις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας για τη χρήση της. Κάθε άποψη που παρεκκλίνει από τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για τον επικίνδυνο αυτό ιό είναι κατακριτέα και καλούμε τα μέλη μας και την κοινωνία να την καταδικάσει».

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 4 της υπ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48967/2020 [ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020] Κοινής Υπουργικής Απόφασης ορίζεται ότι από την υποχρέωση της χρήσης μάσκας εξαιρούνται

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από θρασύτατη απόπειρα ληστείας μέρα μεσημέρι στον Βύρωνα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το βίντεο δείχνει την πάλη και την βιαιότητα του δράστη, του οποίου τα σχέδια δεν πέτυχαν

Βίντεο ντοκουμέντο που απεικονίζει απόπειρα ληστείας μέρα μεσημέρι σε δρόμο της Αθήνα, έφερες στο φως της δημοσιότητας το .

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι σε δρόμο του Βύρωνα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άντρας πλησιάζει το σταθμευμένο όχημα και προσπαθεί να τραβήξει τα χρυσαφικά από το λαιμό μίας γυναίκας που κάθεται στη θέση του συνοδηγού.

Το βίντεο δείχνει την πάλη και την βιαιότητα του δράστη, του οποίου τα σχέδια δεν πέτυχαν. Ο δράστης κρατούσε αντίσταση με το γόνατό του προκειμένου να μην ανοίξει η πίσω πόρτα του οχήματος, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που φέρνει στο φως αποκλειστικά το , ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ ο οδηγός του οχήματος βγήκε από το αυτοκίνητο και τον κυνήγησε.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κίνδυνο η ανακύκλωση – Σοβαρές καταγγελίες από δημάρχους

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Προβληματισμός για το μέλλον της ανακύκλωσης στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και σοβαρές καταγγελίες γύρω από τον τομέα της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, κυριάρχησαν στην «κλειστή» σύσκεψη η οποία έγινε στις 29 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦοΔΣΑΚΜ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα το οποίο είχαν διατυπώσει οι δήμαρχοι Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι ή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Νίκος Χιωτάκης (μέσω skype), ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) Γιάννης Ραζής, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης κ.ά.

Βαρύτατες καταγγελίες

Σύμφωνα με το makthes.gr, δήμαρχοι και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι εξέφρασαν τον προβληματισμό αλλά και την αγωνία τους όσον αφορά τη δυνατότητα να συνεχίσουν την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς το σύστημα των λεγόμενων «μπλε κάδων» το οποίο διαχειρίζεται η ΕΕΑΑ αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία διαρκώς επιδεινώνονται. Όπως είπαν, πολλοί δήμοι αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι μπλε κάδους τους οποίους έως και πριν από λίγα χρόνια τους παραχωρούσε η ΕΕΑΑ, όπως και τα απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση που επίσης έχει σταματήσει η προμήθειά τους. Έθεσαν επίσης και ζητήματα σχετικά με την ορθολογική λειτουργία των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ορισμένοι εκ των δημάρχων προέβησαν σε βαρύτατες καταγγελίες σχετικά με παρεμβάσεις, ακόμη και κυβερνητικών στελεχών, ώστε να ενισχυθεί το σύστημα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, γνωστό ως “σπιτάκια”, μέσω του οποίου ανακυκλώνονται οι συσκευασίες σε ξεχωριστά ρεύματα (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί). Συγκεκριμένα, μίλησαν για αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς η προμήθεια του εξοπλισμού για τα “σπιτάκια” χρηματοδοτείται από το κράτος, μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” ενώ προβλέπεται και καταβολή μικρότερου τέλους ανακύκλωσης από τις εταιρείες τροφίμων οι οποίες προωθούν τα προϊόντα τους μέσω συσκευασιών ανακύκλωσης.

«Υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή και αθέμιτος ανταγωνισμός»

Ενημερώνοντας τους δημάρχους ο γενικός διευθυντής της ΕΕΑΑ κ. Ραζής είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι εξ αιτίας αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων η ΕΕΑΑ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. “Υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή και αθέμιτος ανταγωνισμός”, τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ραζής, σημειώνοντας πως εξ’ αιτίας αυτών η ΕΕΑΑ έχει περιέλθει σε αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δήμους.

Μιλώντας στο makthes.gr ο κ. Ραζής δήλωσε πως «το έργο της ανακύκλωσης βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, θα έλεγα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Το τελευταίο διάστημα επιδεινώθηκε εξ αιτίας αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης αλλά και της αδυναμίας του αρμόδιου φορέα, του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης να λάβει αποφάσεις ώστε να προστατέψει την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και να δώσει μεγαλύτερη ώθηση για το μέλλον. Για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και περιμένουμε τις αποφάσεις τους».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε από την πλευρά του ότι «ομόφωνα, όλοι οι εκπρόσωποι των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχοι και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μεταφέραμε στον κ. Γραφάκο ότι είμαστε δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης και ότι θέλει ριζική αναμόρφωση. Ο γενικός γραμματέας ζήτησε λίγο χρόνο ώστε, σε συνεργασία και με τον ΕΟΑΝ να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις».

Ο Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε πως «για να αυξήσουμε την ανακύκλωση θα πρέπει να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, θα πρέπει δηλαδή όλες οι εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμες συσκευασίες, να πληρώνουν στην ΕΕΑΑ το τέλος το οποίο εισπράττουν από τον καταναλωτή. Θυμίζω ότι στην ΕΕΑΑ συμμετέχει και η αυτοδιοίκηση με 35%. Πρέπει, τέλος, όλα τα συστήματα ανακύκλωσης να αντιμετωπιστούν ισότιμα από την Πολιτεία».

«Η κυβέρνηση οδηγεί σε κατάρρευση ένα επιτυχημένο σύστημα ανακύκλωση»

Αιχμηρός στις δηλώσεις του είναι ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών. Ο Σίμος Δανιηλίδης τόνισε πως «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι για λόγους σκοπιμοτήτων και κάποιων οικονομικών συμφερόντων η κυβέρνηση οδηγεί σε κατάρρευση ένα επιτυχημένο σύστημα ανακύκλωσης που υλοποιεί η ΕΕΑΑ στην οποία συμμετέχει και η αυτοδιοίκηση, μέσω της ΚΕΔΕ με ποσοστό 35%. Η ΕΕΑΑ οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό μέσω της καλυπτόμενης από την κυβέρνηση εισφοροδιαφυγής από τα τέλη ανακύκλωσης, αλλά και με την προκλητική υποστήριξη άλλων συστημάτων ανακύκλωσης τα οποία, όπως καταγγέλλεται, δεν πληρούν τους όρους και δεν μπορούν να καλύψουν τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την ανακύκλωση. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκπονήσει το δικό της σχέδιο γι’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης».

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ιδιαίτερα δηκτικός στην παρέμβασή του στη σύσκεψη της Παρασκευής όπου έκανε λόγο για μη υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των συστημάτων ανακύκλωσης. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως “το σύστημα των μπλε κάδων δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Το επισημάναμε αυτό στην ΠΕΔΚΜ και γι’ αυτό ζητήσαμε να γίνει η σύσκεψη με όλους τους δημάρχους, παρουσία και των αρμοδίων. Εμείς είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε. Τώρα περιμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους, το υπουργείο και τον ΕΟΑΝ. Παράλληλα, θα πρέπει η ΠΕΔΚΜ να παρέμβει πολιτικά και να ζητήσει να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ισορροπίας και της ισονομίας απέναντι σε όλα τα συστήματα ανακύκλωσης. Να πάψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η εισοφοροδιαφυγή. Πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις”.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

43χρονος πέθανε στον ύπνο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Αστικό Λεοφωρείο βούλιαξε σε λακκούβα στο δρόμο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Έσκισε» στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Βουρούκος, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Φορτηγό παρέσυρε πεζή στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σοκ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο Υποδιοικητής πυροσβεστικής Αέρ.Σκιαθου

Χωρίς κατηγορία4 ημέρες ago

Τουρμπίνα αεροπλάνου την πέταξε στην θάλασσα στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΤΟ YACHT«Mayan Queen IV» -Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ρασοφορία σε Μοναχό για τον Ευάγγελο Γαλανη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Τροχαίο στην οδό Μαιάνδρου- Ο Νεαρός με το δίκυκλο πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο και «προσγειώθηκε» στο έδαφος

Δημοφιλή