ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ: Δεν επιδιώκουμε κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας, λέει μετά τις αντιδράσεις ο Νετανιάχου

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτογραφία, επάνω) δήλωσε χθες Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως δεν έχει την πρόθεση ούτε να «κυβερνήσει», ούτε «να κυριεύσει», ούτε να επιβάλει νέα «κατοχή» στη Λωρίδα της Γάζας, και διαβεβαίωσε πως ο στρατός της χώρας του προχωρά «εξαιρετικά καλά» στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.
«Πιστεύω πως ο ισραηλινός στρατός τα πάει εξαιρετικά καλά», είπε ο κ. Νετανιάχου. «Δεν επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε στη Γάζα. Δεν επιδιώκουμε να επιβάλουμε κατοχή, αλλά ν’ αποκτήσει, όπως και εμείς, καλύτερο μέλλον», ανέφερε ακόμη.
Θα χρειαστεί «αξιόπιστη» δύναμη στον παλαιστινιακό θύλακα αφού τελειώσει ο πόλεμος
Επέμεινε ωστόσο στο ότι θα χρειαστεί «αξιόπιστη» δύναμη στον παλαιστινιακό θύλακα αφού τελειώσει ο πόλεμος με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, για να προλαμβάνονται κίνδυνοι για τη χώρα του, ώστε να μην επαναληφθεί, όπως το έθεσε, επίθεση όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η δήλωση του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης ότι η χώρα του θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στον παλαιστινιακό θύλακα «επ’ αόριστον» προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως «δεν υποστηρίζουμε την επιβολή νέας κατοχής» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Χθες ο κ. Νετανιάχου είπε πως «θα χρειαστούμε αξιόπιστη δύναμη που, εάν είναι απαραίτητο, θα μπαίνει στη Γάζα και θα σκοτώνει τους δολοφόνους. Διότι αυτό θα αποτρέψει την επανεμφάνιση οποιασδήποτε οντότητας όπως η Χαμάς».
Σύμφωνα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο παλαιστινιακός θύλακας θα πρέπει ν’ «αποστρατιωτικοποιηθεί», ν’ «αποριζοσπαστικοποιηθεί» και ν’ «ανοικοδομηθεί».
Ο ρόλος της Παλαιστινιακής Αρχής
Αμερικανοί αξιωματούχοι κρίνουν πως είναι η Παλαιστινιακή Αρχή αυτή που θα πρέπει ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο.
Η Χαμάς κέρδισε στις εκλογές τη Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς προτού διώξει τις δυνάμεις της από τη Λωρίδα της Γάζας το 2007.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Αμπάς, τονίζουν πως για να επιστρέψει η Παλαιστινιακή Αρχή στη Λωρίδα της Γάζας, πρέπει να υπάρξει ευρύτερη λύση του Μεσανατολικού.
Ο πρωθυπουργός του κ. Αμπάς, ο Μοχάμεντ Στάγεχ, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS αυτή την εβδομάδα ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα επιστρέψει στη Λωρίδα της Γάζας «πάνω σε ισραηλινό άρμα μάχης».
Πηγή: ΑΠΕ
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

ΑΘΛΗΤΙΚΑ24 ώρες agoΟυνιόν Σεν Ζιλουάζ: Πούλησε το αστέρι της στην Κρίσταλ Πάλας η υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού
LIFESTYLE21 ώρες agoΓαρυφαλλιά Καληφώνη: Απολαμβάνει τις διακοπές της στην Πάρο – Η hot ανάρτηση με μαύρο μπικίνι (Εικόνες & Βίντεο)
ΚΟΣΜΟΣ24 ώρες agoΟι Χούθι έπληξαν σαουδαραβικό διυλιστήριο στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες agoΣοφιανός στο ΕΡΤnews: Σύγκρουση με την πολιτική που κοστολογεί τις λαϊκές ανάγκες και υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου
ΒΟΛΟΣ22 ώρες agoΒόλος: 250 θέσεις σε δέκα ειδικότητες στην ΕΠΑΣ Μαθητείας για το 2026–2027
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoΗ Σεβίλλη συμφώνησε με Σίριους για την απόκτηση του Ούρε
ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες agoΥπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων δύο ακόμη χωριά της ανατολικής Ουκρανίας
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες agoΚαναδάς: Πάνω από 20.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λ όγω πυρκαγιών









