Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να εμβολιαστούν πρώτοι (video)

Published

on

Spread the love

«Μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον μαζικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό, που αρχίζει στις 27 Δεκεμβρίου. Διευκρίνισε ότι και στο πρώτο διάστημα του εμβολιασμού θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας. Όπως όλα δείχνουν, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε έναν πρωτοφανή πολιτικό πολιτισμό οδηγεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, μιας και οι αρχηγοί των κομμάτων βρίσκουν κοινό τόπο, ανταποκρινόμενοι οι περισσότεροι στο κάλεσμα να εμβολιαστούν και οι ίδιοι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την ανάγκη εμβολιασμού για την οριστική αναχαίτιση της πανδημίας αναδεικνύει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το εμβόλιο συνιστά ιστορικό επίτευγμα. Είναι πολύτιμος καρπός της συστράτευσης των επιστημόνων από κάθε γωνιά του κόσμου κατά ενός αόρατου και ύπουλου εχθρού που δε γνωρίζει σύνορα και διακρίσεις» σημείωσε η κα. Σακελλαροπούλου και ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να κάνουν μαζί το εμβόλιο.

«Εθνικό στοίχημα» για τους επόμενους μήνες χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

«Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ειδικός στόχος για το 2021 είναι η δρομολόγηση των διαδικασιών για τη δημιουργία του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, ξεκινώντας με την αποκατάσταση ενός ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας».

Την αρωγή της Εκκλησίας στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε νοσηλευτεί στα τέλη Νοεμβρίου στον Ευαγγελισμό με κορονοιό, ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων, που όπως είπε αγωνίζονται καθημερινά. Υπογράμμισε ότι, συμβολικά, κάποιος από τους Αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα για να εμβολιαστεί, μιας και στον ίδιο δεν επιτρέπεται ακόμα.

«Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε με την Πολιτεία για το εμβόλιο. Εγώ, λόγω της περιπέτειάς μου, παρότι θα ήθελα να είμαι από τους πρώτος, δεν θα μπορέσω. Θα το κάνω λίγο αργότερα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Η επιχείρηση «Ελευθερία» αποσκοπεί στο να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Παρότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί ο ίδιος, εντούτοις προβάλει επιφυλάξεις για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

«Ο κύριος Μητσοτάκης, όπως και το καλοκαίρι που μας είπε ότι νίκησε τον κορονοϊό, έτσι και τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι με την έναρξη του εμβολιασμού τελείωσε η πανδημία. Είναι μεγάλο λάθος να δημιουργείται η προσδοκία και ο εφησυχασμός του τέλους της πανδημίας μέσα από τον εμβολιασμό που είναι αναγκαίος και πρέπει να συνδράμουμε όλοι για να πετύχει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

«Τα χρονοδιαγράμματα, που πριν λίγο καιρό παρουσίασε η κυβέρνηση, όχι μόνο είναι «στον αέρα», αλλά και αξιοποιούνται για να δικαιολογηθεί η μη λήψη -εδώ και τώρα- των αναγκαίων μέτρων προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Μπροστά στην αποτυχία της ΕΕ να εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων, ο Γερμανός υπουργός Υγείας έχει ξεκινήσει τον εθνικό σχεδιασμό για την παράδοση στις γερμανικές αρχές εμβολίων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εσείς τι κάνετε;» ανέφερε το ΜέΡΑ25.

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα φτάσουν στη Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, στις 27 Δεκεμβρίου, θα έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO48 λεπτά ago

Δώσε Λύση με τον Σάκη Τζήμα 20/09/2023 | Κόκκινα Δάνεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης – Αναπληρωματικό μέλος η Δούρου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ώρα ago

Η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες στη χώρα μας- Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ώρες ago

Ήχησε το 112 στα κινητά των Βολιωτών για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ώρες ago

Για τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία θα διατεθούν 686 εκατ. ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Ασπρόπυργος: Επίθεση σε αστυνομικούς και πυροβολισμοί στον αέρα – Δύο τραυματίες

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ώρες ago

Πρεμιέρα στο Champions League για τον Ολυμπιακό

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ4 ώρες ago

Η Ζ. Μακρή επισκέπτεται σχολεία του Βόλου και παραλαμβάνει σχολικά είδη

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ώρες ago

Ολάζουον: «Είναι απίστευτο ότι ο Γιάννης συνεχίζει να ψάχνει τρόπους να βελτιωθεί»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

Στην Αλ Σαμπάμπ ο Τέρι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

VIDEO5 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΒΟΛΟΣ5 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Στον αερα βγηκαν τα σιδερα στο κυκλικό κόμβο στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Αναζητείται για να φυλακιστεί μια 38χρονη γυναίκα μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος της

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή