Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού (video)

Published

on

Spread the love

Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο, τόνισε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου. Αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία τους. Ελεύθερα επιλέγουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε κάποια δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε αλλά και το κοινό καλό. Γιατί ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα.

Απέναντι στον κίνδυνο της χούντας, οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου στάθηκαν άοπλοι. Απέναντι στον κίνδυνο του θανάτου, εμείς οπλιζόμαστε με τη συνείδησή μας. Γιατί κυρίως αυτή μας επιβάλλει, φέτος, να τιμήσουμε τη μεγάλη επέτειο όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της: Προφυλάσσοντας την υγεία όλων.

Ειλικρινά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας.

Η απόφαση να μην γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο. Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας.

Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών.

Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο. Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
LIFESTYLE31 λεπτά ago

Μόνο ανακουφιστική θεραπεία – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του…Βασίλη Καρρά – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ώρες ago

IMμF 2023: Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro μ στήνει κάλπες σε εννέα πόλεις

MEDIA3 ώρες ago

Αποθεώνουν τον «Γιατρό» – Συγκλονιστικός ο Μαρκουλάκης. Ο ρόλος της ζωή του – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

VIDEO4 ώρες ago

Βόλος: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη κοντά σε βενζινάδικο – Δείτε βίντεο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Αναγνωρισιμότητα vs δημοσκοπήσεις – Τα likes δεν ανεβάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ώρες ago

Ελένη Καραγιάννη: «Με κοινό όραμα η Θεσσαλία θα προχωρήσει μπροστά»

ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago

Βανδαλισμένα πάνω από τα μισά κτίρια στη Θεσσαλονίκη – Τι δείχνει έρευνα

VIDEO6 ώρες ago

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Νίκο Παπαπέτρο, Ερασμία Καλαφάτη στο Συμβαίνει Τώρα 02/10/2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 ώρες ago

Πιθανότατα στις 12 το μεσημέρι το ματς με Ζάκυνθο – Sportrikala.gr

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ9 ώρες ago

Πέμπτη η Ελλάδα στα 5χλμ Μικτής σκυταλοδρομίας Κ19

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή