Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ποδηλατόδρομοι, πεζοδρόμια και Πλατεία Δικαστηρίων προωθούνται ως έργα ανακατασκευής

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Β. Τσιάκος: Η μάχη για την επόμενη ημέρα θα είναι διαρκής – Η διεκδίκηση θα είναι συνεχής για να πετύχουμε τους στόχους μας

 

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος με στόχο να διεκδικήσει την υλοποίηση έργων που αφορούν στην αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε στο Δήμο Καρδίτσας η πρόσφατη πλημμύρα. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Αρχικά τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στη συνέχεια συζήτησε με τον υπουργό την υλοποίηση τριών μεγάλων παρεμβάσεων για την πόλη. Ειδικότερα ο Δήμαρχος υπέβαλε τεχνικά δελτία για αποκατάσταση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς, του δικτύου των ποδηλατοδρόμων και των πεζοδρομίων της πόλης.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο του θα στηρίξουν την διαδικασία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Καρδίτσας καθώς αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού. Συγχρόνως υπέδειξε στο Δήμαρχο τη διαδικασία μέσω της οποίας τα τρία έργα που ζήτησε μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης. Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η διαδικασία της αποκατάστασης και της ανάπτυξης της πόλης θα είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Μια διαρκής μάχη την οποία θα δώσουμε με επιτυχία. Με συγκροτημένο τρόπο σχεδιάζουμε με τις υπηρεσίες μας και διεκδικούμε από την πολιτεία ώστε η επόμενη ημέρα για την Καρδίτσα να είναι αισιόδοξη και δημιουργική. Όλοι μαζί με κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».

Συνοπτικά οι τρείς προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμαρχος είναι οι εξής:

Για τους ποδηλατοδρόμους

Στο προτεινόμενο έργο, περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα, στο δίκτυο των αστικών ποδηλατοδρόμων μήκους 7.000 μέτρων, καθώς και στο δίκτυο περιαστικών ποδηλατοδρόμων, μήκους 6.500 μέτρων. Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έχει αναπτυχθεί, χαρακτηρίζει την Καρδίτσα ως την «πόλη του ποδηλάτου», με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι, αποτελούν για την πόλη, αναπόσπαστο στοιχείο της φυσιογνωμίας της και σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Αναλυτικά, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης της υπάρχουσας τελικής επιφάνειας (κατά περίπτωση κυβόλιθοι ή βοτσαλωτό δάπεδο) και επίστρωσης με νέα στρώση, αντικατάσταση κρασπέδων και προστατευτικών μπαρών όπου απαιτείται, ανακατασκευή των ραμπών στις προσβάσεις και διασταυρώσεις, επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση των φρεατίων και σχαρών απορροής των όμβριων υδάτων, καθώς και αποκατάσταση και ενίσχυση της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.
Επίσης, γίνεται πλήρης αποκατάσταση στα πεζοδρόμια των οδών στις οποίες αναπτύσσεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με αποκατάσταση και ανακατασκευή της πλακόστρωσης, ανακατασκευή των ραμπών ΑΜΕΑ, τοποθέτηση πλακόστρωσης για την όδευση τυφλών, αποκατάσταση όπου απαιτείται του δημοτικού φωτισμού, της σήμανσης και της φύτευσης. Στόχος των παραπάνω εργασιών, είναι η παρέμβαση να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα και πλήρες και λειτουργικό αποτέλεσμα.
Οι οδοί, επί των οποίων γίνεται παρέμβαση στο δίκτυο αστικών ποδηλατοδρόμων και τα πεζοδρόμια είναι οι εξής:

· Υψηλάντου: Μήκος ποδηλατοδρόμου 980 μ.

· Καραϊσκάκη: Μήκος ποδηλατοδρόμου 1300 μ. / 1300 μ. μήκος πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της οδού

· Μπλατσούκα: Μήκος ποδηλατοδρόμου 390 μ. / 390 μ. μήκος πεζοδρομίου στη νότια πλευρά της οδού

· Καμινάδων-Μπούσδρα: Μήκος ποδηλατοδρόμου 1.250 μ. / 1250+1250 μ. μήκος πεζοδρομίου και στις πλευρές της οδού

· 18ης Αυγούστου: Μήκος ποδηλατοδρόμου 310 μ. / 310+310 μ. μήκος πεζοδρομίου και στις δυο πλευρές της οδού

· Τρικάλων: Μήκος ποδηλατοδρόμου 1.290 μ. / 1290+1290 μ. μήκος πεζοδρομίου και στις δυο πλευρές της οδού

· Ανδρ. Παπανδρέου: Μήκος ποδηλατοδρόμου 1.030 μ.

· Αγ. Σεραφείμ: Μήκος ποδηλατοδρόμου 95 μ. / 95+95 μ. μήκος πεζοδρομίου και στις δυο πλευρές της οδού

Σε ότι αφορά τους περιαστικούς ποδηλατόδρομους, απαιτείται αποκατάσταση στους εξής άξονες:

· Περιαστικός ποδηλατόδρομος Καρδίτσα-Παλαιοκκλήσι: Μήκος 3.000 μ.

· Περιαστικός ποδηλατόδρομος ποταμού Γάβρα: Μήκος 3.500 μ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.500.000 €

Για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων

Το προτεινόμενο Υποέργο «Αποκατάσταση ζημιών σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους λόγω της θεομηνίας της 18ης και 19η Σεπτεμβρίου 2020» περιλαμβάνει τις εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής της πλακόστρωσης σε πεζοδρόμια της πόλης σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές (όδευση τυφλών), ανακατασκευή της πλακόστρωσης σε κοινόχρηστους χώρους, ανακατασκευή των ραμπών ΑΜΕΑ, αναφύτευση θάμνων και δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια, αποκατάσταση φρεατίων, καθώς και αποκατάσταση σε όποια σημεία απαιτηθεί, του δημοτικού φωτισμού.
Στόχος του προτεινόμενου έργου, είναι να αποκατασταθούν οι συνθήκες ασφαλούς και ομαλής κίνησης των πεζών αλλά και των ΑΜΕΑ (τυφλοί, άτομα που κυκλοφορούν με αμαξίδιο) στην πόλη της Καρδίτσας και ταυτόχρονα, να τονωθεί η επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα της πόλης. Συγκεκριμένα, επεκτείνονται οι ράμπες πρόσβασης στις διασταυρώσεις σε όλα τα υπό ανακατασκευή πεζοδρόμια, ενώ τοποθετείται ειδική πλακόστρωση όδευσης τυφλών.

Συνολικά, οι δρόμοι στους οποίους πραγματοποιούνται παρεμβάσεις των πεζοδρομίων τους είναι:

· Κουμουνδούρου: Μήκος 1.260 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Καραϊσκάκη: Μήκος 1700 μ. – στην ανατολική πλευρά του πεζοδρομίου

· Ηρ.Πολυτεχνείου: Μήκος 700 μ. – στην ανατολική πλευρά του πεζοδρομίου

· Μ. Αλεξάνδρου: Μήκος 680 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Πλαστήρα: Μήκος 550 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Δ.Λάππα: Μήκος 1.020 μ. – στη βόρεια πλευρά του πεζοδρομίου

· Παλαιολόγου: 990 μ.- και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Διάκου: 910 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Καποδιστρίου: 1.210 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Νικηταρά: 800 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Μπλατσούκα: 380 μ. – στη βόρεια πλευρά του πεζοδρομίου

· Σταμούλη: 170 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Υψηλάντου: 940 μ. – στη νότια πλευρά του πεζοδρομίου

· Αγ.Κων/νου: 260 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Χατζημήτρου: 345 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Αβέρωφ: 420 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

· Ομήρου: 125 μ. – και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου

Ταυτόχρονα, προτείνεται η αποκατάσταση της πλακόστρωσης και η αναφύτευση φυτών και δένδρων στις πλατείες Δημ. Αγοράς, Γιολδάση και Πλαστήρα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.500.000 €

Για την ανακατασκευή – συντήρηση της πλατείας Δικαστηρίων

Το προτεινόμενο Υποέργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 18ης και 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020» περιλαμβάνει τις εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής της πλατείας Δικαστηρίων, των ραμπών ΑΜΕΑ, αναφύτευση θάμνων και δένδρων και περιμετρικών πεζοδρομίων, αποκατάσταση φρεατίων, καθώς και αποκατάσταση σε όποια σημεία απαιτηθεί, του δημοτικού φωτισμού.

Στόχος του προτεινόμενου έργου, είναι να αποκατασταθεί η δυσλειτουργική κατάσταση που βιώνουν οι καταστηματάρχες, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι θέλουν να επανέλθουν το γρηγορότερο δυνατό σε μία δυναμική καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να θεωρείται απαραίτητη, περισσότερο τώρα παρά ποτέ, η αποκατάσταση της Πλατείας Δικαστηρίων, με σκοπό να γίνει πιο βιώσιμη και λειτουργική.

Τα βασικότερα σημεία στα οποία στοχεύει η αποκατάσταση της πλατείας είναι:
• Αποκατάσταση πλακιδίων και νέα χάραξη με ανάδειξη του Δικαστικού μεγάρου και εύκολη πρόσβαση σε αυτό, χάραξη διαδρομών για πεζούς και ποδηλάτες και παράλληλη δημιουργία ελεύθερης διόδου των οχημάτων έκτακτης ανάγκης
• Διαμόρφωση επιπέδων για καλύτερη όδευση των όμβριων υδάτων
• Κατασκευή στεγάστρων σκίασης με κοινή μορφολογία προς εκμετάλλευση από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο της πλατείας.
• Αποκατάσταση πρασίνου με ζώνες φύτευσης
• Αποκατάσταση των σημείων στάθμευσης των ποδηλάτων
• Επιλογή κατάλληλων υλικών για τον κατεστραμμένο αστικό εξοπλισμό
• Φωτισμό
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000 ευρώ.

 

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με προϋπολογισμό 1.640.000 ευρώ προχωρά η συνολική ανάπλαση της πλατείας δικαστηρίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που συνδυάζεται με πλήθος άλλων έργων στο κέντρο της πόλης δηλώνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μια σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάδειξη της πλατείας Καραολή – Δημητρίου (πλατεία δικαστηρίων) προώθησε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Ειδικότερα στην τελευταία επικαιροποίηση του σχεδιασμού στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) εντάχθηκε προς χρηματοδότηση, η ανάπλαση της προαναφερθείσας πλατείας με προϋπολογισμό κατασκευής 1.640.000 ευρώ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς παρά τις κατά γενική ομολογία πετυχημένες επεμβάσεις που πραγματοποίησε πριν από ένα περίπου χρόνο η δημοτική αρχή, η συνολική ανάπλαση του χώρου παρέμενε ζητούμενο. Παράλληλη η τελευταία επικαιροποίηση του ΣΒΑΑ έκρυβε και μια ακόμη θετική εξέλιξη, καθώς αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το έργο αναβάθμισης και ανάδειξης κοινόχρηστων χώρων (κυρίως πλατειών) στις γειτονίες της Καρδίτσας. Η αύξηση του προϋπολογισμού είναι της τάξεως των 353.000 ευρώ και το έργο από 1.140.000ευρώ που είχε αρχικό προϋπολογισμό, αποκτά νέο προϋπολογισμό 1.493.000 ευρώ.
Μετά την έγκριση του αναθεωρημένου πλέον ΣΒΑΑ ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Ήδη εδώ και σχεδόν τρία χρόνια «προωθούμε μια σειρά έργων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ενδεικτικά αναφέρω: Μετατροπή της οδού Χαρίτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, περιβαλλοντική αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου και αισθητική σύνδεση με άλσος Παυσιλύπου, παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας και ασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα, διαμόρφωση ποδηλατόδρομου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης και επέκταση χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους, κατασκευή κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού για πολυχώρο κοινωνικής αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο & δομή υποστηριζόμενων διαμερισμάτων), παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, εκσυγχρονισμός εξοπλισμού Δημοτικών Παιδικών Βιβλιοθηκών στην περιοχή παρέμβασης και άλλα. Στο πλαίσιο αυτό μας δόθηκε η δυνατότητα, να εντάξουμε ένα ακόμη μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τόσο την πόλη όσο και συνολικά το Δήμο, αφού η πλατεία δικαστηρίων είναι σημείο αναφοράς, ένα τοπόσημο για την Καρδίτσα. Η μελέτη που καταφέραμε να εντάξουμε αφορά στην περιβαλλοντική, την αισθητική και βιοκλιματική ανάδειξη της πλατείας. Θεωρώ ότι ήταν ένα απολύτως αναγκαίο έργο, το οποίο συνδυάζεται και με την ανάπλαση της οδού Χαρίτου, που σύντομα ολοκληρώνεται καθώς και το έργο του κεντρικού πεζοδρόμου και της κεντρικής πλατείας που ολοκληρώθηκαν. Παράλληλα σημαντική επιτυχία είναι το γεγονός ότι καταφέραμε να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό του έργου ανάδειξης πλατειών και κοινοχρήστων χώρων στις γειτονιές της Καρδίτσας, κατά 353.000 ευρώ αποδεικνύοντας ότι μας ενδιαφέρει η συνολική ανάδειξη του δημόσιου χώρου. Δεσμευτήκαμε ότι η Καρδίτσα θα γίνει πόλη που αξίζει να ζεις και σταδιακά, παρά το όποια εμπόδια κατά καιρούς ανακύπτουν, υλοποιούμε την δέσμευση μας» κατέληξε ο Δήμαρχος στη δήλωση του.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το δρόμο Αχίλλειο – Καλαμάκι – Έλαφο βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού που ενώνει τους οικισμούς Αχίλλειο, Καλαμάκι και Έλαφο. Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση σε τμήματα της οδού από το Αχίλλειο έως το Καλαμάκι σε συνολικό μήκος 1,6 χλμ. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 445.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Σε μια δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα, διεκδικούμε και αξιοποιούμε τους αναγκαίους πόρους από την Πολιτεία για να διατηρούμε το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας μας ασφαλές και λειτουργικό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή