Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προχωρούν κανονικά τα σχέδια θωράκισης των συνόρων στον Έβρο (video)

Published

on

Spread the love

Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. Η Ελλάδα δεν ακολουθεί την προκλητική ρητορική της Τουρκίας και προχωρεί κανονικά στα σχέδιά της για τη θωράκιση των συνόρων, με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η οριοθέτηση του νέου φράχτη και οι εργασίες χάραξης και αποψίλωσης στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου από τον στρατό ξηράς ήταν η αφορμή για την Τουρκία, που επιχείρησε να εμποδίσει τις εργασίες των ελληνικών στρατιωτικών κλιμακίων. Ωστόσο, οι τούρκοι στρατοχωροφύλακες και μικρή ένοπλη ομάδα στρατιωτικών παρέμειναν σε τουρκικό έδαφος στην περιοχή των Φερρών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σαφές μήνυμα για τη στάση της Αθήνας στον Έβρο έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star. «Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, τα σύνορα δεν μετακινούνται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση στον Έβρο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης, κεκλεισμένων των θυρών, της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Ο φράχτης πρέπει να γίνει και θα γίνει. Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος… Ήρθαν Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί. Άναψαν φωτιές, έμειναν εκεί, δεν μπήκαν μέσα», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σαφές και σε αυστηρούς τόνους ήταν το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος χαρακτήρισε «ψευδείς» τις ειδήσεις περί παραβίασης εδάφους.

«Εκτός του μεταναστευτικού, είμαστε και έτοιμοι ακόμη και για επεισόδια στρατιωτικής φύσεως, ακόμη και σύρραξης εφόσον απαιτείται» είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι μετά την εκδήλωση της υβριδικής απειλής στο Έβρο και τα νησιά, η γειτονική χώρα έχει αναβαθμίσει ποιοτικά την προκλητικότητά της. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση ουδέποτε επέτρεψε την απώλεια εθνικού εδάφους». «Τα περί κατάληψης εθνικού εδάφους είναι ψευδείς ειδήσεις», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας: «Η τουρκική ανακοίνωση λέει ανακριβώς ότι παραβιάσαμε τουρκικό έδαφος».

Ενστάσεις εξακολουθεί να διατυπώνει η αντιπολίτευση.
«Ένα γεγονός, για το οποίο χρειάστηκαν δύο διαβήματα, χαρακτηρίστηκε μη γεγονός και μετά ψευδής είδηση. Αυτονόητο θεωρώ ότι θα δώσετε στη δημοσιότητα τα δύο αυτά διαβήματα» είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Λοβέρδος, αντέδρασε έντονα στην παρουσία καμερών, λέγοντας: «Δεν τηρείται η διαδικασία. Είναι απαράδεκτο αυτό με τις κάμερες. Δεν μιλάω, δεν τοποθετούμαι».

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

MEDIA6 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

VIDEO2 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

VIDEO2 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Market Pass: Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή