Connect with us

OIKONOMIA

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επανεκκίνηση στον τουρισμό-Ποιες χώρες ψηφίζουν Ελλάδα για τις διακοπές

Published

on

Spread the love

Για διακοπές στην Ελλάδα προετοιμάζονται Βαλκάνιοι, Ισραηλινοί και Κύπριοι σύμφωνα με τα Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού. Την ίδια ώρα, ξενοδόχοι προετοιμάζουν τις επιχειρήσεις τους για την υποδοχή τουριστών και άλλοι έχουν ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης, θερμομετρήσεις, την τήρηση αποστάσεων και διαχωριστικά από πλεξιγκλάς.Ήδη γίνονται οι πρώτες κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας, που πάντα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, ωστόσο είναι ακόμη άγνωστο το αν και πότε θα ανοίξουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αττική.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

την ίδια ώρα, σε αναμονή για το άνοιγμα των συνόρων και την επανεκκίνηση των αεροπορικών συνδέσεων προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ελλάδα βρίσκονται Σέρβοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Ισραηλινοί και Κύπριοι σύμφωνα με το κλίμα που μετέφεραν οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ στις χώρες αυτές.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παρόλο που η κίνηση αναμένεται να είναι μειωμένη, τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διευθυντές των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού στο πλαίσιο webinar που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το Thessaloniki Convention Bureau, δείχνουν ότι η πρόθεση μεγάλης μερίδας των προαναφερθέντων χωρών επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μια χώρα που διαχειρίστηκε με ασφάλεια την κρίση που προέκυψε με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ήδη η χώρα μας είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να προχωρήσει και σε διμερείς συμφωνίες σύμφωνα με τον Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δημητριάδη, με χώρες που χειρίστηκαν εξίσου καλά το θέμα της υγειονομικής κρίσης που προέκυψε.

«Περιμένουμε να ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία πρέπει να είναι τόσο υγειονομικά αποτελεσματικά, όσο και εφαρμόσιμα», τόνισε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα θα ανοίξει σταδιακά και όχι “τυφλά” αλλά θα κινηθεί με ασφάλεια, σε συνεργασία με χώρες που έχουν καλά αποτελέσματα. Ο ίδιος τόνισε ότι ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις για συμφωνίες με Ισραήλ, Κύπρο, Βαλκάνια και Αυστρία.

Αναφορικά με τα Βαλκάνια, από Σερβία, η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα αναμένεται να κινηθεί γύρω στο 70% σε σχέση με πέρσι, όπως είπε η Σοφία Λαζαρίδου προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής του ΕΟΤ.

Σε ό,τι αφορά τις ακυρώσεις, αγγίζουν περίπου το 10% και έγιναν από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή ανθρώπους που μειώθηκε το εισόδημά τους ή πήραν υποχρεωτική άδεια λόγω της πανδημίας. Οι τουρίστες που έρχονται από Σερβία στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τα τελευταία χρόνια, με την πλειονότητα εξ αυτών να κατευθύνεται στην Χαλκιδική και την Πιερία.

Για τις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, κάθε μια από τις οποίες φέρνει περίπου 1 εκατομμύριο 400 χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019) μίλησε ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ουκρανίας Γιώργος Σταφυλάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι περίπου το 70% των Ρουμάνων βρίσκονται σε αναμονή και περιμένουν να διευκρινιστεί το θέμα του τεστ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενώ έχουν αρχίσει ήδη συζητήσεις και επαφές των δύο χωρών με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο κ.Σταφυλάκης επεσήμανε ότι και η Ουκρανία είναι μια χώρα που παρουσιάζει μεγάλη δυναμική καθώς μόνο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 60% το 2019 συγκριτικά με το 2018.

Ειδικότερα, για τον οδικό τουρισμό, ο κ.Σταφυλάκης σημείωσε ότι τουλάχιστον το 70% των Ρουμάνων ταξιδεύουν οδικώς. Οι περισσότεροι που έρχονται στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες . Η Κεντρική Μακεδονία είναι «νούμερο ένα» προορισμός τόσο για τους Ρουμάνους όσο και για τους Βούλγαρους ενώ από τα χρήματα που δαπανούν στη χώρα μας συνολικά, περίπου το 50% κατευθύνεται αποκλειστικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το Ισραήλ, η Ελλάδα αποτελεί πρώτη επιλογή τουριστικού προορισμού, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ Δημήτρης Βασιλειάδης δείχνοντας μεγάλη προτίμηση και στη Θεσσαλονίκη. Όπως επεσήμανε ο κ.Βασιλειάδης, οι Ισραηλινοί αδημονούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, όχι μόνο επειδή είναι μια χώρα που προτιμούν γενικά αλλά και επειδή υπάρχει πολύ καλή φήμη σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση.

Ο κ.Βασιλειάδης τόνισε επίσης, ότι εκτός από το καλοκαίρι, το Φθινόπωρο είναι μια επίσης καλή περίοδος για να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού σε σχέση με την αγορά του Ισραήλ, καθώς οι Ισραηλινοί έχουν για ένα διάστημα περίπου τριών εβδομάδων διακοπές και επιλέγουν αυνήθως να ταξιδεύουν.

Υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο συνέργειας με την Κύπρο και η δημιουργία τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραηλ, όπως υπογράμμισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Κύπρου Θεόδωρος Θαλασσινός.

Ο ίδιος τόνισε ότι ειδικά η Θεσσαλονίκη αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Κυπρίων, καθώς υπάρχουν πολλοί δεσμοί που τους συνδέουν ενώ πολλοί Κύπριοι αγαπούν την πόλη λόγω των σπουδών που έκαναν σ αυτήν. Πρόσθεσε επίσης ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος χάρις την καλή διαχείριση της κρίσης μπορούν να δημιουργήσουν συνεργασίες για τη δημιουργία κοινού τουριστικού προϊόντος.

Με βάση τα παραπάνω, ο τομεάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα δώσει βαρύτητα στη στοχευμένη τουριστική προβολή και τον οδικό τουρισμό.

Η ασφάλεια, τόσο των τουριστών, όσο και των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού αλλά και των κατοίκων αποτελεί άλλωστε προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια θα εστιάσει στις χώρες που βρίσκονται στα βόρεια σύνορά μας και στον εσωτερικό τουρισμό.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ16 δευτερόλεπτα ago

Καμία ικανοποίηση για το Λόσον που έχασε τη θέση του στην Alpha Tauri για το 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ5 λεπτά ago

Λιόλιος: «Θα είμαστε πιο αυστηροί στις ποινές»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 λεπτά ago

Μητέρα κατήγγειλε την κόρη της ότι απείλησε να τη σφάξει

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 λεπτά ago

Κροάτης ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ20 λεπτά ago

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Αγγέλη στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων

OIKONOMIA25 λεπτά ago

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα σκαριά εκπτώσεις από τις εταιρείες πετρελαιοειδών

ΚΟΣΜΟΣ30 λεπτά ago

Ιταλία: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην ηφαιστειογενή περιοχή έξω από τη Νάπολη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ35 λεπτά ago

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τις πλημμύρες στην Ελλάδα –

LIFESTYLE45 λεπτά ago

Παγκόσμια κινηματογραφική πρεμιέρα για την ταινία «The Eras Tour»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ50 λεπτά ago

Θεσσαλία: Απαλλαγή δημοτικών τελών στο Πήλιο λόγω της κακοκαιρίας Daniel

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΒΟΛΟΣ6 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης

MEDIA2 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Αναζητείται για να φυλακιστεί μια 38χρονη γυναίκα μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Κατάλληλο για κάθε χρήση το νερό του Βόλου – Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Εκτελούσε εργασίες και υπέστη καρδιακή ανακοπή στη Δράκεια

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή