Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Οι συνεργάτες του έβαλαν τον κ. Τσίπρα στο κάδρο, είχε την ευκαιρία να βγει (audio)

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

«Δεν είχαμε ποτέ εφησυχάσει στα θέματα αντιμετώπισης του κορονοϊού σε διάφορα επίπεδα κυβερνητικής λειτουργίας και υπηρεσιών, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλύτερος συντονισμός». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή εξήγησε ότι πλέον έχουμε 30 πύλες εισόδου και χρειάζεται εγρήγορση και καταπολέμηση του εφησυχασμού στο εσωτερικό, «γι’ αυτό χθες χτυπήσαμε μεγάλη καμπάνα κινδύνου και σήμερα στη σύσκεψη θα δούμε εάν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα ή να παρακολουθήσουμε την καλύτερη εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη ερώτηση εάν υπάρχει plan B στη παρούσα φάση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «χρειαζόμαστε κάθε μέρα να ξέρουμε πού βρισκόμαστε, να βλέπουμε τι μας δείχνει η προβολή του ειδικού αλγορίθμου σε σχέση με τα κρούσματα και τις ροές. Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν πρόκειται να αφήσουμε είναι να γιγαντωθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσουμε στη συνέχεια πυροσβεστικά».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση ότι η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τον έλεγχο για την τήρηση των μέτρων, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «είχαμε ισορροπημένη αντίδραση έως τώρα και με την ατομική ευθύνη των πολιτών και με ένα πλέγμα ελέγχων που ήταν αυστηροί, με διοικητικές κυρώσεις μέχρι την επιβολή προστίμων. Τώρα επειδή υπάρχει γενικότερη χαλάρωση και εφησυχασμός χτυπήσαμε την καμπάνα κινδύνου χθες και θα έχουμε ένα εκτεταμένο πλέγμα ελέγχου άμεσα, όχι μόνο στα καταστήματα αλλά και στις μεταφορές και στα τουριστικά καταλύματα. Όλο το πλέγμα θα είναι αντικείμενο ελέγχων που θα ανακοινωθεί σήμερα.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεκτικές ακροβασίες και τα ατοπήματα, όπως χαρακτήρισε την άποψη της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη, η οποία έκανε λόγο περί χουντικής εμπνεύσεως. Η κοινωνία είναι ώριμη και αντιλαμβάνεται το πλαίσιο που συνδυάζει με επιτυχία την συνταγματική επιταγή του άρθρου 11 του Συντάγματος για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα προστατεύει τα δικαιώματα των πολλών και την κοινωνική και οικονομική τους ζωή. «Η κυβέρνηση έδειξε μεγάλη ευελιξία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ενσωματώσαμε πολλές προτάσεις του ΚΙΝΑΛ αλλά και τη βασική ένσταση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για την αστική ευθύνη. Επομένως, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό, υποστηρίχθηκε από ευρύτερες πτέρυγες, στην πολιτική συναίνεση θα κριθεί και η αποτελεσματικότητά του».

Απαντώντας στην ερώτηση ότι λέγεται πως το νομοσχέδιο αυτό πήγε τώρα στη Βουλή από φόβο για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται το φθινόπωρο καθώς η χώρα μπαίνει σε περίοδο βαριάς ύφεσης, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο που το είχαμε προαναγγείλει από το τέλος του φθινοπώρου και όταν ήλθε η πανδημία αποφασίσαμε να μην το καταθέσουμε τότε αλλά αργότερα, ώστε να υπάρχει στη Βουλή η μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση. Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια έξω από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας είπε ότι ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια από χώρους ακραίους να παρεισφρήσουν κατ’ αρχάς σε μία μεγάλη πορεία προκειμένου να δημιουργήσουν επεισόδια, απόδειξη ο πολύ μεγάλος αριθμός μολότοφ που βρέθηκαν που αποτελεί προετοιμασία ημερών.

Σχετικά με την προανακριτική και τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ότι δηλαδή θα υπάρχει χρόνος να ερωτηθεί και να δώσει απαντήσεις για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες. Απάντησε ότι «όλες οι αποκαλύψεις προέρχονται είτε από την προανακριτική, είτε από τη δικαιοσύνη, αναμένουμε τα επόμενα στοιχεία από την πλευρά της δικαιοσύνης, και φυσικά στο πολιτικό επίπεδο θα δούμε στην πορεία πώς θα κινηθούμε· έχουμε πει ότι θα φτάσουμε έως το τέλος αυτή τη διερεύνηση αυτών των θεμάτων γιατί είναι θέμα δημοκρατίας. Όταν υπάρχει ένα παρακράτος που το παραδέχεται ένας υπουργός Επικρατείας όσον αφορά το παραδικαστικό κύκλωμα, όταν βλέπουμε καταγγελίες για προσπάθεια άλωσης των μέσων ενημέρωσης, με τρόπους που παραπέμπουν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τότε πραγματικά μιλάμε για παρακράτος που θέλει να δημιουργήσει καθεστώς. Αυτό είναι χρέος προ τη δημοκρατία να διαλευκανθεί. Όταν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, η δικαιοσύνη στέλνει τα θέματα αυτά στη Βουλή. Θα περιμένουμε να τοποθετηθεί η δικαιοσύνη. Όσον αφορά το θέμα του κ. Τσίπρα, του δόθηκε πολύς χρόνος να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Παππά, να διαχωρίσει τη θέση του και να δείξει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Αντιθέτως, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον πήρε αγκαλιά και κατά συνέπεια κάνει διάχυση της ευθύνης σε όλο το κόμμα. Καθιστά συνενόχους όλα τα στελέχη του και δείχνει ότι το μόνο που ήταν πρόβλημα σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν το ύφος. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη. Τον κ. Τσίπρα τον έβαλαν στο κάδρο οι συνεργάτες του, είχε την ευκαιρία να βγει, αυτός αποφάσισε να μπει στα βαθιά».

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τη λίστα των ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»την κατηγορία ότι τα κριτήρια δεν ήταν διαφανή και ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τα ΜΜΕ, απάντησε ότι αυτή είναι η ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί πάντα θέλει να έχει απέναντι ένα εχθρό, τώρα φταίνε τα ΜΜΕ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί χρηματισμό της διαφήμιση.

Για την κίνηση Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα, απάντησε ότι και τα μέσα του συγκεκριμένου ομίλου συνέβαλαν με την καμπάνια στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. Τα χρήματα εφόσον επιστραφούν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την αναβολή του ταξιδιού του ΥΠΕΘΑ στις ΗΠΑ και είπε ότι δεν θα έβαζε κάποιο πολιτικό πρόσημο πίσω από αυτή την αναβολή του ταξιδιού, σε σχέση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ή με την τουρκική προκλητικότητα στην ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε αυτή την προκλητικότητα την αναγνωρίζουν ότι υπάρχει και συνεχώς τονίζουν ότι τα ελληνικά νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Έχει να κάνει μόνον με την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Τέλος, σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση για την Αγία Σοφία, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία για την Τουρκία να δείξει ότι σέβεται αυτό το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. «Θα δημιουργήσει ένα τεράστιο ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους χριστιανούς και στην Τουρκία ο Ερντογάν, αν προχωρήσει στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ38 δευτερόλεπτα ago

Έβρος: Πέρασαν το ποτάμι 135 παράτυποι μετανάστες

ΚΟΣΜΟΣ7 λεπτά ago

Ερντογάν: Αυτή είναι η περιουσία του – Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ13 λεπτά ago

Επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου ενημερώθηκαν για τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης (φωτό) –

LIFESTYLE16 λεπτά ago

«Ακούμε φανατικά Τσιτσάνη για βρέφη»

VIDEO19 λεπτά ago

Λάρισα: Δράσεις κατά του καπνίσματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 λεπτά ago

«Έπεσαν» και οι τελευταίες υπογραφές για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Εξαφάνιση 28χρονου: Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ28 λεπτά ago

Live Streaming: Βουλιαγμένη – Προ Ρέκο

ΚΟΣΜΟΣ31 λεπτά ago

Danny Masterson: Ένοχος για δυο βιασμούς ο ηθοποιός – Αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ36 λεπτά ago

Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ Λάρισας από το εκλογικό αποτέλεσμα – Πιθανή η έλευση Ανδρουλάκη πριν τις νέες κάλπες (φωτό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Από τις πηγές της Πάρνηθας θα πίνει νερό η Χασιά

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Θεσσαλονίκη: Οχιά δάγκωσε εθελόντρια ερπετολόγο σε σχολείο – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 60χρονης στη Βαρβάκειο

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή