Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

“Συναγερμός” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Παρεμβάσεις ενάντια στην πανδημία

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

To άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού, κινητοποιούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ήδη δρομολόγησε τη λήψη μέτρων, ώστε σε συνδυασμό με τις κεντρικές ρυθμίσεις, να αποτραπούν αποτελεσματικά οι κίνδυνοι της πανδημίας. Ενδεικτικά σταχυολογήσαμε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από την πλευρά του ο Δήμος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ανακοίνωσε πως: «Επειδή τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων και των μέτρων που θα ληφθούν και καταλαβαίνουμε την ανησυχία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας έχει ήδη φροντίσει για τη δωρεάν διανομή μασκών σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων της πόλης.
Οι μάσκες θα διανεμηθούν έγκαιρα, με το άνοιγμα των σχολείων».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο Ηράκλειο Αττικής ο Δήμος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι: «Την θωράκιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων της πόλης βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ετοιμάζοντας τις συνθήκες ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει τις σχολικές μονάδες απόλυτα προετοιμασμένες, στο κομμάτι τουλάχιστον που αφορά τις ευθύνες του Δήμου. Η βασική εξ αυτών είναι η καθαριότητα των σχολικών αιθουσών. Ήδη προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη νέου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των σχολείων. Μετά δε και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ο Δήμος δρομολογεί την αγορά, όχι μόνο αντισηπτικών υλικών όπως έκανε στη λήξη της σχολικής χρονιάς, επιπλέον και μασκών για να τις διανείμει στα παιδιά, τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Επιπροσθέτως, εφόσον το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να καταστήσει τη μάσκα υποχρεωτική κατά την διάρκεια του μαθήματος, ο Δήμος θα καλύψει και αυτή την ανάγκη. Με οδηγία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, οι Σχολικές Επιτροπές θα προχωρήσουν άμεσα στην προμήθεια, πέραν των αντισηπτικών υλικών που ούτως ή άλλως θα εξόπλιζαν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα ανανεώνονται όποτε υπάρχει ανάγκη, επιπλέον και ικανού αριθμού από μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις τελικές ανακοινώσεις του Υπουργείου.

«Η υγεία των παιδιών αλλά και όλων μας είναι το νούμερο ένα σημείο των δράσεών μας αυτή την περίοδο και το αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία. Μολονότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, εφόσον το Υπουργείο πήρε την απόφαση για την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία, δεν μπορούμε να μην συνδράμουμε και εμείς αυτή την κίνηση, μοιράζοντας δηλαδή το απαραίτητο υλικό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, με τις νέες συμβάσεις που θα κάνουμε στο προσωπικό καθαριότητας εξασφαλίζουμε ότι τα σχολεία θα καθαρίζοντας όλη μέρα, εντατικά και κατάλληλα. Ό,τι άλλο χρειαστεί είμαστε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούμε», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Δήμος Χαλανδρίου, έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες τη χορήγηση μασκών, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: «Η απόφαση αυτή, σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Μαΐου, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που έχει για όλους μας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

«Η απόφαση δεν υποκαθιστά την υποχρέωση της Πολιτείας για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών,εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ωστόσο μαζί με τα επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα, τις απολυμάνσεις κλπ μπορεί να συμβάλει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Βύρωνα σε ανακοίνωσή του, που την υπογράφει o Χρήστος Γ. Σπυρόπουλος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης: «Ενημερωτικό δελτίο για τον covid-19 εν όψει της επιστροφής των εργαζόμενων του Δήμου μας από την καλοκαιρινή άδεια
Δεδομένης της επιδημιολογικής συμπεριφοράς τού ιού, το καλύτερο που έχουμε να πράξουμε είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για τα οποία φωνάζουν οι αρμόδιοι υγειονομικοί λειτουργοί αλλά δυστυχώς δεν υιοθετούνται και δεν υλοποιούνται πάντοτε.

Το γεγονός ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό πριν εκδηλώσουν συμπτώματα («mismatch period»), σημαίνει ότι η ανίχνευση είναι δύσκολη, είναι συνεπώς αναγκαίο να υπάρξει ένα περισσότερο εκτεταμένο δίκτυο, με περισσότερα τεστ, τα αποτελέσματα να βγαίνουν γρήγορα, αν όχι άμεσα, και η ιχνηλάτηση επαφών να γίνει πιο σχολαστική.
Η διαδικασία του testing πρέπει να εφαρμοσθεί σε μεγάλη έκταση.
Μέχρι να ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο και να γίνει ευρέως διαθέσιμο, να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, να τηρούμε αποστάσεις, να εφαρμόσουμε μαζικούς διαγνωστικούς ελέγχους και, ναι, να φοράμε μάσκες.

Εν όψει της επιστροφής των εργαζόμενων του Δήμου μας από την καλοκαιρινή άδεια και με σκοπό την προφύλαξη τόσο των ίδιων όσο και των συμπολιτών μας που απευθύνονται στις υπηρεσίες μας, την Τρίτη 18/8/2020 επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα προγραμματισμού ελέγχων του ΕΟΔΔΥ και αιτηθήκαμε τον προληπτικό έλεγχο όλων των εργαζόμενων του Δήμου. Δηλωσαν ότι λόγω αυξημένων αφίξεων τουριστών και κατά συνέπεια αυξημένων ελέγχων δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα. Θα επικοινωνήσουμε πάλι την Δευτέρα 24/8/2020.

Εννοείται πως παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα και προμηθευόμαστε όλα τα αναγκαία μέσα με σκοπό την διαφύλαξη της υγείας όλων μας».

Σχετική είδηση: Η σημαντική συμβολή της Toπικής Αυτοδιοίκησης στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ31 δευτερόλεπτα ago

Σφοδρό χαλάζι στο κέντρο των Ιωαννίνων – Δείτε βίντεο

ΚΟΣΜΟΣ7 λεπτά ago

Τουρκία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στο Αφσίν

LIFESTYLE13 λεπτά ago

Στο Ίντερνετ είμαστε όλοι έξαλλοι

ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ16 λεπτά ago

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ19 λεπτά ago

Συγκινητικό βίντεο: Ψαράδες απελευθερώνουν δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ25 λεπτά ago

Μπαρτσελόνα εναντίον Βόλφσμπουργκ στον μεγάλο τελικό του γυναικείου Champions League!

OIKONOMIA28 λεπτά ago

Κατανάλωση κρέατος: Θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές σε μπριζόλες και χάμπουργκερ

LIFESTYLE33 λεπτά ago

Έχω μάτια μόνο για τον σύζυγό μου, αλλά… εννοείται ότι φλερτάρω

ΕΛΛΑΔΑ40 λεπτά ago

Γιάννης Μώραλης: Παρευρέθηκε σε εκδήλωση προς τιμήν του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ46 λεπτά ago

Το… αντίο του Τάσου Παπάζογλου στο ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ)

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή