Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαδικτυακή παρουσίαση προγράμματος “Μένουμε όρθιοι και στον αθλητισμό”

Published

on

Spread the love

Προτάσεις για την επανεκκίνηση του αθλητισμού παρουσίασαν τα αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη 11/6/2020.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανοίγοντας τη συνέντευξη ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζούστας, ανέφερε ότι τίτλος της θεματικής είναι «Μένουμε όρθιοι και στο αθλητισμό». Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Λέσβου και τομεάρχης αθλητισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό, αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος που παρουσιάστηκε στο Ζάππειο αφού ο αθλητισμός δεν ξέφυγε από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Επίσης δήλωσε ότι η πανδημία ανέδειξε το αίτημα των πολιτών να αθλούνται, κάτι που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν η πολιτεία.
Η αναστολή δραστηριοτήτων έπληξε τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και τα ιδιωτικά γυμναστήρια, ειδικά τα μικρομεσαία της γειτονιάς που κινδυνεύουν με λουκέτο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος για τη συνέχιση της λειτουργίας σε πολλά σωματεία και κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας (προπονητές, γυμναστές,κλπ).
Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα εξειδικευμένο μέτρο, αντίθετα μείωσε την επιχορήγηση των Ομοσπονδιών.

Ακολούθως ο πρώην ΓΓ Αθλητισμού , μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του αθλητικού τμήματος, Ιούλιος Συναδινός, έκανε λόγο για επανεκκίνηση του αθλητισμού και την ανάγκη να φτάσουμε στο επίπεδο να μπορούν οι οικογένειες να αισθάνονται ασφάλεια να στέλνουν τα παιδιά τους για άθληση, αφού τηρούνται τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τόνισε ότι χιλιάδες πολίτες βρήκαν διέξοδο σε ένα πλαίσιο άσκησης.Ο κ. Συναδινός ανέφερε ότι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθούν 510.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (καθώς και τα παιδιά τους) με βάουτσερ για κάλυψη των συνδρομών τους σε ιδιωτικά γυμναστήρια, υπολογίζοντας τους δικαιούχους σε 510.000 άτομα και σε 130.000 τα παιδιά τους, με κόστος δαπάνης περίπου 24εκατομμύρια 400.000 ευρώ.
Επίσης κάλυψη των εξόδων ιατρικής κάλυψης των αγώνων των ερασιτεχνικών σωματείων για τρεις μήνες, με κόστος 2 εκατομμυρίων 300.000 ευρώ.

Επίσης την κάλυψη των δαπανών για παράβολα ανανέωσης δελτίων και ανανέωσης καρτών προπονητών, όπως και τη μείωση έως πλήρη απαλλαγή για χρήση δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας πως αυτά είναι άμεσα μέτρα απάλυνσης.

Επιπλέον οι προπονητές μοναδικής απασχόλησης που πληρώνονταν από τις συνδρομές των ακαδημιών (περίπου 10.000 άτομα) να επιδοτηθούν για ένα τρίμηνο με εκτιμώμενη δαπάνη περίπου 9 εκατομμύριο ευρώ.

Ταυτόχρονα να καλυφθούν οι 250 κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια αθλητικά κέντρα (υγειονομικοί, διοικητικοί, ναυαγοσώστες, κλπ) που είχε σκοπό να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και όχι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με ετήσιο μισθολογικό κόστος 5 εκατομμύρια 500.000 ευρώ. Ο κ. Συναδινός τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι Ομοσπονδίες, διότι η διακοπή δραστηριοτήτων μείωσε τα έσοδά τους, χαρακτηρίζοντας προσχηματικό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η μείωση των δραστηριοτήτων λόγω κορονοϊού, οδήγησε σε ανάλογη μείωση της χρηματοδότησής τους.

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός κουμπαρά (πέρα από τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών) για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπου θα μπαίνουν έσοδα από ποσοστά από το στοίχημα, τα επαγγελματικά συμβόλαια προπονητών και αθλητών, τα τηλεοπτικά συμβόλαια, κλπ. Επίσης να ξαναφτιαχτεί το ταμείο ασφάλισης αθλητών, πρόταση για την οποία θα επανέλθει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Συναδινός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της αντικειμενικής αξιολόγησης και του νοικοκυρέματος, διότι υπάρχουν ανενεργά σωματεία – σφραγίδες και μαύρο χρήμα και χρειάζεται η εξυγίανση στο χώρο. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Χίλων» ως εργαλείο χειραγώγησης για πολιτικές σκοπιμότητες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το ert.gr κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση: «H άσκηση των πολιτών σε υπαίθριους χώρους συνδέεται τόσο με την ύπαρξη ελεύθερων χώρων, αλλά και τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και των όρων χρήσης δημοτικών εγκαταστάσεων που σε αρκετές περιπτώσεις σημαίνει συνδρομές, έστω και μικρές.

Ποια είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το συντονισμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις όποιες κεντρικές παρεμβάσεις χρειάζονται για να αξιοποιηθούν οι όποιοι ελεύθεροι χώροι έχουν μείνει, αλλά και αν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να μην υπάρχουν οικονομικοί όροι χρήσης από τους πολίτες των δημοτικών εγκαταστάσεων».

Στην παρέμβασή του ο Κώστας Αλεξίου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΕ, δήλωσε ότι οι προτάσεις στοχεύουν στη στήριξη της εργασίας και όχι την επιδότηση της ανεργίας, γι αυτό και έχουν συμπεριληφθεί και τα μικρά συνοικιακά γυμναστήρια, ενώ δήλωσε ότι «ενώνουμε τη φωνή μας με τις ομοσπονδίες». Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μία πιλοτική εφαρμογή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το πρόγραμμα των «κέντρων τρεξίματος», με οργανωμένο βάδισμα, τρέξιμο, ποδήλατο, πατίνι,κλπ και στόχευε στην πρόσληψη 500 καθηγητών φυσικής αγωγής, που λόγω των εκλογών δεν προχώρησε. Αυτό το πρόγραμμα θα είναι βασική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα, ενώ ανάλογα προγράμματα υλοποιούν στην Αθήνα δύο ιδιωτικές εταιρείες. Οι Δήμοι γενικά δεν έχουν τέτοια πρότυπα οργάνωσης και χρειάζεται η αξιοποίηση λόφων, πλατειών, δρόμων, αυλών σχολείων, σταδίων για ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ειδικά οι ευάλωτες ομάδες να μην πληρώνουν συνδρομές για δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και προγράμματα, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες να καταβάλουν το πολύ ένα συμβολικό τίμημα.

Επίσης ο κ. Μπουρνούς σχολίασε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η τότε κυβέρνηση συνεργάστηκε αρμινικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προχωρώντας σε αθλητικά έργα χψρίς να παίρνει σαν κριτήριο τι «χρώμα» είχε ο κάθε Δήμαρχος.

Ο Παναθηναϊκός

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση ατόμων ενάντια στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και χαρακτήρισαν «επικοινωνιακές» τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Μπακογιάννη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, λέγοντας ότι έχει κατατεθεί και εγκριθεί ο προϋπολογισμός για παρεμβάσεις για τα επόμενα χρόνια, για άλλες παρεμβάσεις. «Συμφωνούμε με τη διπλή ανάπλαση (χωρίς ΣΔΙΤ που οδηγούν σε άλλες καταστάσεις), δηλαδή γήπεδο και κλειστό στο Βοτανικό», τόνισε ο κ. Αλεξίου, παρουσιάζοντας και το υπόλοιπο σχετικό πακέτο της πρότασης, μεταξύ αυτών και μουσείο στο χώρο της «Θύρας 13».

Η ΕΡΤ

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στη σχέση της ΕΡΤ (επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) με τις ομάδες και την κρατική στήριξη, που «έδωσε δωρεάν προϊόν στον τηλεθεατή για να βλέπει ένα άθλημα με λαϊκή απήχηση χωρίς να πληρώνει συνδρομή και έδωσε ανάσα στα σωματεία». «Προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ44 δευτερόλεπτα ago

Ντουράντ: «Είστε τρελοί αν πιστεύετε ότι στο NBA είναι ευκολότερα από την Ευρώπη»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Υπέγραψε με ομάδα του Εκουαδόρ ο Μπλάνκο

OIKONOMIA36 λεπτά ago

Η Κίνα αλλάζει όσα ξέραμε για την αγορά του χρυσού

ΚΟΣΜΟΣ41 λεπτά ago

Ιταλία: Πέθανε ο πρώην αρχηγός της μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ46 λεπτά ago

Η νέα κακοκαιρία πλησιάζει, η κατάσταση στη Γιάννουλη παραμένει απελπιστική! (φωτό)

LIFESTYLE1 ώρα ago

Doja Cat: Η αναφορά της στις Καρντάσιαν στο νέο της τραγούδι

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ2 ώρες ago

Γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε συνδρομή σε όλα τα social media;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ώρες ago

Δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους σπουδαίων δημιουργών στον κινηματογράφο Studio

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες ago

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έφυγε με τον Τάιλερ αλλά ξέχασαν τη σκυλίτσα τους

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Τραγωδία στα Ιωάννινα – 92χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη σε αχυρώνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago

«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή