Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υπόχρεοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίζουν από χόρτα και κλαδιά τις ιδιοκτησίες τους

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Επισημάνσεις της Δ/νσης καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με τη έλευση της Άνοιξης και την άνοδο των θερμοκρασιών όπως είναι φυσικό, παρατη-ρείται «έκρηξη» της βλάστησης. Η υπηρεσία Πρασίνου και η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας, επιχειρούν τόσο στον κεντρικό τομέα της πόλης όσο και περιφερειακά, με στόχο να διατηρήσουν υπό έλεγχο τη βλάστηση.

Ωστόσο όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Καθαριότητας η προσπάθεια για να έχει αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει και ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων τα οποία βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού είτε της πόλης είτε των χωριών και να φροντίσουν άμεσα για το καθάρισμα τους.

Συνήθως αυτή την εποχή χρειάζεται να γίνουν μια έως δυο παρεμβάσεις από τους οικοπεδούχους ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας υπεύθυνοι για την καθαριότητα των οικοπέδων και την κοπή των χόρτων είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Με βάση το παραπάνω παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν εγκαίρως στον καθαρισμό των οικοπέδων τους και τον περιορισμό της βλάστησης που εγκυμονεί κινδύνους για εκδήλωση πυρκαγιάς ή ύπαρξη τρωκτικών-φιδιών κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι όπου διαπιστώνεται αμέλεια ή αδιαφορία των ιδιοκτητών οικοπέδων με πυκνή βλάστηση, η Υπηρεσία έπειτα από αυτοψία, στέλνει ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες, καλώντας τους να προβούν εντός δεκαημέρου από την ειδοποίηση σε κοπή των χόρτων και καθαρισμό του χώρου. Να τονίσουμε ότι με βάση τον κανονισμό «οικόπεδα θεωρούνται οι ακάλυπτοι χώροι, περιφραγμένοι ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου. Υπεύθυνος για την καθαριότητα και την τήρηση των διατάξεων του κανονισμού καθαριό-τητας είναι ο κύριος, νομέας ή κάτοχος του οικοπέδου». Επίσης σε άλλο σημείο του κα-νονισμού σημειώνεται: « Ιδιοκτήτης οικοπέδου, ο οποίος απουσιάζει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους από τον τόπο του ακινήτου του, υποχρεούται να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού».

Όχι γκαζόν στους κάδους
prasino dimos2Τέλος από την υπηρεσία καθαριότητας επισημαίνεται πως οι δημότες δεν θα πρέπει να πετούν τα υπολείμματα γκαζόν ή άλλου είδους βλάστηση μέσα στους κάδους απορριμ-μάτων καθώς δημιουργείται πρόβλημα στη διαδικασία της αποκομιδής. Θα πρέπει τα υπολείμματα της κοπής να τα συσκευάζουν σε σακούλες απορριμμάτων και να τα αφήνουν δίπλα στους κάδους, ενημερώνοντας τηλεφωνικά στο 2441076000 για την απομάκρυνση τους.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ1 λεπτό ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αισιόδοξος» ο ουκρανός υπουργός Άμυνας ενόψει της αναμενόμενης αντεπίθεσης

LIFESTYLE7 λεπτά ago

Κάνε ότι κοιμάσαι: Συγκλόνισε το φινάλε του πρώτου κύκλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Εκλογές 2023: Αποσύρεται το κόμμα ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

ΕΛΛΑΔΑ16 λεπτά ago

Συλλήψεις στον Έβρο: Τι πρόδωσε τους συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση – Ο «καουμπόης» και οι επαφές με Τούρκους δουλέμπορους

ΜΠΑΣΚΕΤ19 λεπτά ago

Το… ιστορικό Μαϊάμι έφυγε για τους τελικούς!

LIFESTYLE25 λεπτά ago

Σελένα Γκόμεζ: Έξαλλη η τραγουδίστρια με τον σωματοφύλακά της

ΕΛΛΑΔΑ31 λεπτά ago

Τραγωδία στη Ρόδο: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας για τον 26χρονο που σκοτώθηκε από κεραυνό

OIKONOMIA37 λεπτά ago

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές της ΔΥΠΑ

LIFESTYLE43 λεπτά ago

Πέτρος Ίμβριος – «Δεν με ενοχλεί να με ρωτάνε για τη Ναταλία, αλλά φτάνει πια»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ49 λεπτά ago

Road trip Μητσοτάκη στη «γαλάζια» Κρήτη – Οι 11 σταθμοί και οι συμβολισμοί της διήμερης περιοδείας

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή