Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Έτοιμη να απελευθερώσει δύο ομήρους η ισλαμική Τζιχάντ

Published

on

2023 11 06T185711Z 2059328640 RC2U74AS6VIY RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS ATTACK ANNIVERSARY 1

Έτοιμη να απελευθερώσει δύο ομήρους είναι η ισλαμική Τζιχάντ, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της.

Όπως είπε, δύο όμηροι θα απελευθερωθούν για λόγους υγείας.

Πρόκειται για τους Hanna Kaster and Yagel Yakov, μια ηλικιωμένη και ένα νεαρό αγόρι.

Ο εκπρόσωπος της Τζιχάντ είπε ακόμα ότι η οργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνης για τις ζωές των ομήρων που κρατά υπό τους συνεχιζόμενους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Στο Κατάρ ο διευθυντής της CIA – Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Στο Κατάρ θα βρεθεί σήμερα ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς αφού συνεχίζονται οι προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η ισλαμιστική οργάνωση.

Advertisement

Σύμφωνα με το CBS News, υπάρχει η ελπίδα ότι ο Μπερνς μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση αυτών των προσπαθειών που ναυάγησαν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Μπερνς είναι ένας από τους πολλούς ανώτερους αξιωματούχους που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στείλει στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης, να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 200 όμηροι και έχουν επικεντρωθεί στην απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων. Ο Steve Gillen, ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για θέματα ομήρων, βρίσκεται στο Ισραήλ εδώ και εβδομάδες μαζί με άλλους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εργάζονται για το ζήτημα.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται δημοσίως ότι η Χαμάς δεν εννοεί σοβαρά την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Κατάρ συνεχίζουν να εργάζονται παρασκηνιακά με ιδιαίτερη έμφαση στους ομήρους που έχουν διπλή υπηκοότητα.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή