Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Μετατρέπονται σε δρόμους «κήπους», Ερμού και Μεταμορφώσεως

Published

on

ΕΡΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ e1699547211915 1

Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και η οδός Παύλου Μελά – Ξεκίνησε το έργο των 3,8 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Βόλου

Σε δρόμους- «κήπο» μετατρέπονται οι πεζόδρομοι της Ερμού και της Μεταμορφώσεως ενώ η οδός Παύλου Μελά γίνεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας μέσα από έργο 3,8 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να αναβαθμίσει την εικόνα της παραμελημένης δυτικής πλευράς της αγοράς της πόλης.

 

Την έναρξη των έργων που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της δυτικής εμπορικής αγοράς της πόλης, μέσα από αναπλάσεις ανακοίνωσε χθες μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Θάνος Θεοδώρου.

Το έργο περιλαμβάνει αναπλάσεις των πεζοδρομημένων τμημάτων της οδού Ερμού από την Μακρινίτσης έως την Ελ. Βενιζέλου, της οδού Κουταρέλια από Ερμού έως Δημητριάδος, της οδού Μεταμορφώσεως από την οδό Δημητριάδος έως την οδό Πλάτωνος καθώς και του κοινόχρηστου χώρου μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο και την Κεντρική Βιβλιοθήκη μεταξύ 54ου Συντάγματος, Αθανασίου Διάκου και Δημητριάδος. Τέλος, θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας η Παύλου Μελά μεταξύ των οδών Δημητριάδος και 28ης Οκτωβρίου.

Advertisement

Στόχος του έργου είναι η ενοποίηση της πλατείας Πανεπιστήμιου με την Ερμού, τη Μεταμορφώσεως και την Παύλου Μελά, με βάση τον βιοκλιματικό σχεδιασμό. Η ανάπλαση θα γίνει με βάση το σχέδιο «δρόμος -κήπος» που θα αφήνει την πόλη να αναπνεύσει, θα σέβεται την υπάρχουσα φύτευση και θα προσφέρει νέους πράσινους χώρους με αστικό εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα προτείνονται:

– η μείωση του πλάτους του οδοστρώματος στην Παύλου Μελά, με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και τη δημιουργία περισσότερου χώρου για τη διακίνηση των πεζών και τη δενδροφύτευση,

-η ανύψωση της στάθμης του οδοστρώματος ώστε να είναι συνεπίπεδη η σύνδεση του με τη στάθμη του πεζοδρομίου και να μη δημιουργούνται ανισοσταθμίες,

– η δημιουργία ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών πλάτους τουλάχιστον 1,50μ. στους πεζοδρόμους και στα πεζοδρόμια,

Advertisement

– οδηγός όδευσης τυφλών,

– ράμπες κίνησης πεζών στις απολήξεις των πεζοδρομίων

– η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της κίνησης των πεζών και στο όριο του κρασπέδου,

– η αναβάθμιση της εγκατάστασης φωτισμού,

– η δημιουργία νέων δενδροστοιχιών κατά μήκος όλης της παρέμβασης.

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή