Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Published

on

3772778

Τους λόγους που δεν θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη εξηγεί με ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας βολές κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που κατέθεσε το ΚΚΕ, τόσο με το σκεπτικό της όσο και με το δια ταύτα, είναι φανερό ότι οδηγεί στη διάχυση των ευθυνών υποβαθμίζοντας την ανάγκη για άμεση και κατά προτεραιότητα διερεύνηση και καταλογισμό των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, προσδιορίζοντας μάλιστα το εύρος της έρευνας από το μακρινό 1997».

«Δεν δίνουμε διέξοδο διαφυγής στα πολιτικά πρόσωπα, για τις ευθύνες των οποίων υπάρχει πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αυτή τη συμπαιγνία συγκάλυψης των ενδεχόμενων»

Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι για τον λόγο αυτό, «η Νέα Δημοκρατία άδραξε την ευκαιρία σπεύδοντας διά του κυβερνητικού εκπροσώπου να δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσει».

Advertisement

Παράλληλα υπογραμμίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει ήδη ανακοινώσει με δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τη συνάντηση με συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, πως θα προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου «να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων, που παρέπεμψαν στις ελληνικές καλένδες τη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρότασή του

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «η επίμαχη σύμβαση, που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρόμου με ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016. Ωστόσο, έλαβε αλλεπάλληλες παρατάσεις επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα τα τρένα να κινούνται στα τυφλά».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνει πως «δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αυτή τη συμπαιγνία συγκάλυψης των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών» και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Δεν δίνουμε διέξοδο διαφυγής στα πολιτικά πρόσωπα, για τις ευθύνες των οποίων υπάρχει πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενο ενδεχομένως οτι στην πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα περιλαμβάνεται μονο ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής αλλα και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

Advertisement

ΚΚΕ: Το ΠΑΣΟΚ γίνεται συνήγορος του κυβερνητικού εκπροσώπου

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών έφερε την αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σπεύδει να δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για την αναζήτηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών».

Τονίζει ότι «προφανώς ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση του ΚΚΕ, πέρα από την αμαρτωλή σύμβαση 717, επεκτείνεται στην πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και την οποία το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε ως κυβέρνηση, αλλά και συγκυβερνώντας δυο φορές με τη ΝΔ».

Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Η πρόταση του ΚΚΕ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν»

Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει το ΚΚΕ, «γίνεται ουσιαστικά συνήγορος του κυβερνητικού εκπροσώπου που, στην προσπάθεια του να καλύψει τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Γεωργιάδη, δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, διαφωνώντας με το περιεχόμενο!».

Advertisement

Ακολούθως το ΚΚΕ προσθέτει ότι η πρότασή του, «αξιοποιώντας τη σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών από την αντιπολίτευση, επιδιώκει την αναζήτηση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Σε αντίθεση με την πρόταση για προανακριτική επιτροπή που, αν απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, οδηγεί στον ενταφιασμό της έρευνας. Μήπως τελικά αυτό θέλουν στο ΠΑΣΟΚ;».

Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα υπογραμμίζει πως «η πρόταση του ΚΚΕ φυσικά δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία πολλάκις έχει εξαγγελθεί, ακόμη όμως την αναμένουμε».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή