ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
10 με ρυθμιζόμενη ακαμψία σασ ί

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η XRAY παρουσίασε το XT2’27, τη νέα γενιά του αγωνιστικού stadium truck κλίμακας 1:10 με κίνηση στους δύο πίσω τροχούς. Το κιτ απευθύνεται σε οδηγούς αγώνων που θέλουν λεπτομερείς ρυθμίσεις για πίστες χώματος, τεχνητού χλοοτάπητα και μοκέτας, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να επικεντρώνονται στο σασί, στη μετάδοση και στη μείωση του κέντρου βάρους.
Η βάση του μοντέλου είναι ένα νέο μονοκόμματο σασί αλουμινίου 7075 T6, πάχους 2,5 χιλιοστών. Η πίσω περιοχή έχει διευρυνθεί, ώστε να ενισχύεται η σταθερότητα και να μεταβάλλεται ελεγχόμενα η ελαστικότητα της κατασκευής. Παράλληλα, η XRAY πρόσθεσε το Flat Chassis Brace, ένα χαμηλό στήριγμα που συνδέεται με το κιβώτιο και τη βάση της πίσω ανάρτησης.
Ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την ακαμψία του συστήματος προσθέτοντας ή αφαιρώντας βίδες. Έτσι, το σασί προσαρμόζεται ευκολότερα στο επίπεδο πρόσφυσης της εκάστοτε πίστας. Τα μακρύτερα πλαϊνά στηρίγματα επεκτείνουν τον έλεγχο της διαμήκους κάμψης, ενώ στην αριστερή πλευρά έχει προβλεφθεί νέα θέση για ανεμιστήρα ψύξης του κινητήρα.
Αλλαγές υπάρχουν και στο κιβώτιο 3G, το οποίο συνεργάζεται πλέον με το χαμηλότερο στήριγμα του σασί. Η ανασχεδιασμένη βάση τοποθετεί τον κινητήρα χαμηλότερα, περιορίζοντας το κέντρο βάρους. Τα ελαφρύτερα εξωτερικά μέρη του διαφορικού μειώνουν την περιστρεφόμενη μάζα, με στόχο ταχύτερη επιτάχυνση, πιο άμεσο φρενάρισμα και αποδοτικότερη μετάδοση της ισχύος.
Η πίσω βάση του roll center είναι αλουμινένια και διαθέτει τρίτη θέση ρύθμισης. Νέα ακραξόνια και σύνδεσμοι 3,5 χιλιοστών αυξάνουν την αντοχή του συστήματος διεύθυνσης και της γεωμετρίας κάμπερ. Οι εμπρός και πίσω πύργοι αμορτισέρ κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και έχουν χαμηλότερη γεωμετρία, ενώ τα αμορτισέρ διαμέτρου 13,2 χιλιοστών απέκτησαν κοντύτερα σώματα και άξονες.
Το αμάξωμα χαμηλού προφίλ τοποθετείται πιο κοντά στο σασί, ακολουθώντας τη νέα διάταξη των αμορτισέρ. Η XRAY διατηρεί δύο εκδόσεις, XT2C για μοκέτα και XT2D για χώμα, με κοινή βασική πλατφόρμα και δυνατότητα ανταλλαγής πολλών εξαρτημάτων.
Το XT2’27 δεν είναι ένα απλό ετήσιο πακέτο μικρών αλλαγών. Η νέα αρχιτεκτονική δίνει έμφαση στη ρύθμιση της κάμψης, στη συγκέντρωση της μάζας χαμηλότερα και στην ευκολότερη προσαρμογή του αυτοκινήτου στις διαφορετικές συνθήκες πρόσφυσης. Η πλήρης παρουσίαση του κιτ δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2026.
Περισσότερα στο cyberskills.gr
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

VIDEO23 ώρες agoΣκιάθος: Χαμός σε Πτήση για Νάπολη – Άφησαν τις Βαλίτσες των Επιβατών στο Αεροδρόμιο
VIDEO24 ώρες agoΚοντρα & Ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο 20/08/2026
ΑΘΛΗΤΙΚΑ24 ώρες agoSuperbet League 2: Το αναλυτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες agoUKMTO: Αναφορά για περιστατικό με εμπλοκή δεξαμενόπλοιου και στρατιωτικών δυνάμεων στον Ινδικό Ωκεανό
VIDEO23 ώρες agoΚτηνοτρόφοι: Απογοητευμένοι από την Πολιτεία – Ζητούν πιο «Γενναίες» Οικονομικές Ενισχύσεις
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΗ νέα ομάδα της Τροχαίας για το μποτιλιάρισμα
VIDEO23 ώρες agoΛάρισα: Μεγάλο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών
ΑΘΛΗΤΙΚΑ24 ώρες agoΛύγισε τη Βοσνία και παρέμεινε ζωντανή για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ η Λιθουανία










