ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«10,8 Εκατομμύρια Ευρώ για έργα του Νομού Καρδίτσας υπογράφηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τρία έργα τα οποία αφορούν το Νομό Καρδίτσας υπογράφηκαν σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, συνολικού προϋπολογισμού 10.824.612,30 € μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.
Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση και προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η αλληλεγγύη της αυτοδιοίκησης,εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τριών έργων για το Νομό Καρδίτσας από το Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή ενναλακτικού αγωγού τροφοδοσίας του συνδέσμου ύδρευσης Καρδίτσας από τη λίμνη Πλαστήρα. Το αναφερόμενο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.257.903,27 ευρώ και περιλαμβάνει μία νέα υδροληψία στη λίμνη Πλαστήρα, αγωγό μεταφοράς, αγωγό πτώσης με έργα εκτόνωσης εντός του χώρου των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, μεταφορά του νερού στην αναρρυθμιστική λίμνη και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του Συνδέσμου Ύδρευσης.
Το δεύτερο έργο, αφορά τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ καιπεριλαμβάνει παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο στις αμπελουργικές ζώνες των Τ.Κ. Μοσχάτου, Τ.Κ. Μορφοβουνίου και Τ.Κ. Μεσενικόλα που ανήκουν στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.
Το τρίτο έργο, περιλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης αλλά και μείωσης των διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 2.296.709 ευρώ και αφορά την παροχή υπηρεσιών ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμάκαιτην προμήθεια εξοπλισμού για την επίτευξη αυτού.
«Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως στόχο να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τις βασικές υποδομές των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού των Συνδέσμων Δήμων και των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ επενδύονται σήμερα στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος στο Νομό Καρδίτσας,ενισχύοντας έτσι τους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προτεραιότητα μας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η συνεχήςεπαγρύπνηση, έτσι ώστε να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις που παρουσιάζονται και να δίνουμε λύσεις οι οποίες ανταπεξέρχονται και ικανοποιούν αποτελεσματικά τους πολίτες μας», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα παράλια του Δήμου Αγιάς (φώτο)


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα αποκατάστασης ρεμάτων στις περιοχές Αγιοκάμπου και Βελίκας του Δήμου Αγιάς. Πρόκειται για τα ρέματα Πουρί και Πλατανιάς όπου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού, τοποθετούνται συρματοκιβώτια και γίνεται τσιμεντόστρωση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι εργασίες εντάσσονται στο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον καθαρισμό 22 ρεμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Παράλληλα κατασκευάζεται τεχνικό έργο, για την ομαλή ροή των υδάτων, στον παραλιακό άξονα Βελίκας πριν τα Βραχάκια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
“Χτύπησε κόκκινο” η θερμοκρασία σήμερα στη Λάρισα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στο «κόκκινο» βρίσκεται το θερμόμετρο σήμερα στη Λάρισα, καθώς η πόλη “άγγιξε” τους 37 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας την 4η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα και θυμίζοντας κάτι από τα… προσεχώς που έπονται, καθώς απέχουμε λίγες μόλις μέρες από την έναρξη του καλοκαιριού.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Παράλληλα, υψηλές θερμοκρασίες σημείωσαν και τα Πλατανούλια Λάρισας με 36,8 αλλά και η Χάλκη με 36,7 βαθμούς Κελσίου.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας:
newsroom onlarissa.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ 41χρονος Πα-τέρας ασελγούσε στην 10χρονη κόρη του στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ώρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου