Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

15 μεγάλα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, περιβάλλοντος και τεχνολογίας

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Το πλήθος έργων και παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΤ σε διαφορετικούς τομείς δράσεων παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ακης Αναστασίου.
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στο Δημαρχείο Τρικκαίων ο κ. Παπαστεργίου έθεσε συνοπτικά τα δεδομένα της επιχείρησης, που αφορούν στο νέο δίκτυο ύδρευσης, στα έργα και στην ενέργεια.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ και το Διοικητικό Συμβούλιο, τη διευθύντρια κ. Εφη Καραμάλη και το προσωπικό για τη δουλειά που κάνουν («δεν έχει αργίες και Σαββατοκύριακα η ΔΕΥΑΤ»). Μίλησε για  την πολύ καλή ποιότητα νερού και το ότι τα έργα για την ύδρευση ουσιαστικά μειώνουν τις βλάβες.
Αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες από τα έργα, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «πραγματικά γίνονται για το καλό τους», λέγοντας ταυτοχρόνως ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για βελτίωση της υδροδότησης, παρά μόνο ο συγκεκριμένος, με τα έργα. Ευχαρίστησε, δε, τους πολίτες, για την υπομονή που επιδεικνύουν.
Επίσης αναφέρθηκε στο φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΥΑΤ, τις δυσκολίες που υφίστανται και στις σκέψεις για υλοποίηση του έργου.
Τόνισε, ακόμη, ότι για το ζήτημα του νερού, δε συζητείται η ιδιωτικοποίηση, ενώ ζήτησε ενίσχυση των ΔΕΥΑ, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με ποσό μεγαλύτερο από τα 25 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθούν.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Έργα ύδρευσης

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πρώτο σκέλος των έργων της ΔΕΥΑΤ, όπως τα παρουσίασε αναλυτικά ο πρόεδρος της επιχείρησης, Ακης Αναστασίου, εξειδικεύεται στα έργα ύδρευσης:
1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ συνολικού μήκους περίπου 23 χλμ. στα Τρίκαλα. Εχει ήδη κατασκευαστεί το 20% του έργου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 11 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2024, με προϋπολογισμό 3.448.19€

 1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, σε περιοχές εκτός του κέντρου. Εχει ήδη κατασκευαστεί το 47% του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2024, με προϋπολογισμό 14.942.000€
 2. Ψηφιακά υδρόμετρα. Υποβλήθηκε πρόταση με προϋπολογισμό 11.159.256€ για εγκατάσταση συστήματος αυτοματοποιημένης ανάγνωσης ενδείξεων (AMR) περίπου 26.000 ψηφιακών υδρομετρητών και συστήματος τηλεμετρίας και παρακολούθησης παροχών, πιέσεων και ποιότητας νερού.
 3. ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ. Με 460.000€ (πλέον Φ.Π.Α.) επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή, καθώς το έργο έχει ενταχθεί

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΔΩ

Εργα αποχέτευσης

Τα έργα αποχέτευσης που υλοποιούνται ή υλοποιήθηκαν, είναι:

 1. ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ EΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, δηλαδή στον βιολογικό καθαρισμό. Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε έμφαση στην ποιότητα λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και στη σχεδόν μηδενική ύπαρξη μυρωδιάς. Ο προϋπολογισμός ανερχόταν σε 3.410.000 € και το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%
 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, δηλαδή νέος βιολογικός καθαρισμός (ο πρώτος εκτός πόλης), στο Καλονέρι, με προϋπολογισμό 334.800€. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και απομένει η πραγματοποίηση συνδέσεων από τους κατοίκους.
 3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ. Ο οικισμός απέκτησε δίκτυο ακαθάρτων με προϋπολογισμό 4.836.000€, το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% και κατασκευάστηκε με το σύστημα της αναρρόφησης κενού.
 4. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΗΠΑΚΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ. Με προϋπολογισμό 1.034.160 € το έργο έχει ολοκληρωθεί.
 5. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΙΖΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ Με προϋπολογισμό 620.000 € το έργο έχει ολοκληρωθεί.
 6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΑΣΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Με προϋπολογισμό 2.207.200 € το έργο έχει ολοκληρωθεί.
 7. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΑΣΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Το έργο βρίσκεται προς δημοπράτηση με προϋπολογισμό 496.000€
 8. ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ. Πρόκειται για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων και βιολογικού καθαρισμού στα δύο χωριά. Αναμένεται η ένταξη του έργου με προϋπολογισμό 7.123.800€
 9. ΔΙΚΤΥΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
  ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ.) ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στα Μ. Καλύβια, στα αναγκαία αντλιοστάσια και έργα προσαγωγής λυμάτων, και σε βιολογικό καθαρισμό. Αναμένεται η ένταξη του έργου με προϋπολογισμό 11.300.000€
 10. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ & ΦΛΑΜΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ. Το έργο αφορά σε κατασκευή δικτύων αποχέτευσης λυμάτων στις περιοχές Αμπελάκια και Φλαμουλάκι και με προϋπολογισμό 3.720.000€ αναμένεται να δημοπρατηθεί σε λίγες ημέρες

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στη συνέχιση του έργου για την αποχέτευση ομβρίων στην Μπάρα (μπροστά από το 4ο Γυμνάσιο), προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα στην περιοχή.

Φωτοβολταϊκό ΔΕΥΑΤ

Ο κ. Παπαστεργίου έκανε ειδική μνεία στο φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΥΑΤ. Λέγοντας ότι αφού «πέρασε από 40 κύματα επειδή κάκιστα κάποιοι διαφώνησαν», το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τους όρους δανειακής σύμβασης που πρότεινε συγκεκριμένη τράπεζα. Ακολούθως ο κ. Παπαστεργίου απέστειλε επιστολή σε τρεις Υπουργούς (Εσωτερικών, Περιβάλλον και Οικονομικώς), εξηγώντας ότι, ουσιαστικά, η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επιτρέπει δανεισμό σε ΔΕΥΑ μέσω του προγράμματος «Ηλέκτρα», άρα θα υφίσταται αδυναμία χρηματοδότησης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κατά τον Δήμαρχο Τρικκαίων,  οι επιλογές είναι δύο: είτε επιδοτήσεις είτε νέοι όροι δανειοδότησης, σύννομοι.
Η ΔΕΥΑΤ, επεσήμανε, εξετάζει και το ενδεχόμενο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, πιθανώς μέσω σύμβασης παραχώρησης. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν θετικά νέα.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά σε επένδυση ύψους 4.686.518€, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών γεννητριών ισχύος 4,60 ΜW (περί τις 6.700.000 kWh τον χρόνο) και πολύ μεγάλη μείωση των εξόδων της ΔΕΥΑΤ για ρευματοδότηση, με παράλληλα οφέλη και για τους κατοίκους του Διαλεκτού.

Από το γραφείο Τύπου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE21 δευτερόλεπτα ago

Φλέρταρε τον Τομ Μπρέιντι αλλά εκείνος την απέρριψε!

LIFESTYLE15 λεπτά ago

H κομψή εμφάνιση σε θεατρική παράσταση

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Ιερέας στην Πάτρα έκανε εξορκισμό σε «καταθλιπτική» ασθενή και της έδωσε δίαιτα – «Κινδύνευσα να πεθάνω»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 λεπτά ago

Προκάλεσε τροχαίο στην Αθηνών και έστειλε στο νοσοκομείο Βόλου δύο 26χρονους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ29 λεπτά ago

Θλίψη στο Βόλο- Έφυγε από την ζωή 34χρονη

LIFESTYLE30 λεπτά ago

Η κόρη του δίνει… λεπτομέρειες για την προετοιμασία πριν τη δουλειά ως εργάτρια του σεξ

MEDIA33 λεπτά ago

Κλάψτε απο τα γέλια – Όταν ο Κοκλώνης συνάντησε την Κωνσταντοπούλου (Βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ36 λεπτά ago

Νέος Κόσμος: Στο μικροσκόπιο το DNA και τα δαχτυλικά αποτυπώματα στο κλεμμένο SUV – Σήμερα οι πρώτες ταυτοποιήσεις

LIFESTYLE45 λεπτά ago

Πώς να βρείτε τα σωστά sneakers για κάθε σύνολο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ54 λεπτά ago

Ο λόγος που ο Χάαλαντ έγινε τόσο παραγωγικός

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Αυτοκτονία στη Λάρισα: Άφησε λεφτά για την κηδεία του, ζήτησε συγγνώμη και έβαλε τέλος στη ζωή του

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ευχάριστες μουσικές Βραδιές με Saxophone στο Restaurant Carnayo της Σκιάθου Ανταπόκριση :Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 68χρονης στην Καβάλα – Τι αποκάλυψε ο αδελφός της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη για την 37χρονη ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου από Βόλο

TOP3 ημέρες ago

Ο κοσμηματοπώλης Φώτης Πονηρός απεβίωσε -Θλίψη σε Αθήνα -Μύκονο -Σαντορίνη -Συντετριμμένος ο αδελφός του Γιώργος και οι οικείοι του με το ξαφνικό θάνατο του -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Σοκαριστικό περιστατικό σε λεωφορείο στον Βόλο: Αυνανιζόταν μπροστά σε 26χρονη

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή