ΒΟΛΟΣ
18χρονος φοιτητής δέχτηκε επίθεση από παρέα 15, περίπου, ατόμων επειδή φορούσε μπλούζα της ΑΕΛ στη Ν. Ιωνία

«Είδα έναν άνδρα να βγαίνει από το αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος μου και να φωνάζει “βγάλε τη φανέλα τώρα, εδώ είναι Νέα Ιωνία”. Μετά όλα μαύρισαν». Με αυτά τα λόγια περιγράφει αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νεαρός φοιτητής στον Βόλο, τις πρώτες στιγμές της επίθεσης που δέχθηκε από παρέα ατόμων, όταν ο ίδιος με τους συμφοιτητές του είχαν πάει να παίξουν ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Αγίας Αννας, στην περιοχή του Καπακλί, την Τρίτη, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές, αφού οι δράστες του σοβαρού επεισοδίου παραμένουν άφαντοι.
Συνολικά στο Νοσοκομείο Βόλου για πρώτες βοήθειες μετέβησαν τρεις φοιτητές, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι γονείς του 18χρονου που ήταν χτυπημένος πιο σοβαρά, οι οποίοι έσπευσαν να έρθουν στον Βόλο.
Ο 18χρονος πήρε εξιτήριο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περίπου στις 5 τα ξημερώματα και έφυγε αμέσως για το πατρικό του στον Τύρναβο, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί εάν φέρει εσωτερικές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Οι δύο φίλοι του τραυματίστηκαν ελαφρά, ο ένας στο χείλος και χρειάστηκε να κάνει ράμματα και ο άλλος χτύπησε στην κνήμη.
Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μαγνησίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της παρέας ατόμων που ξυλοκόπησαν άγρια τον 18χρονο φοιτητή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γονέα φοιτητή και οι δράστες αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Μέχρι και χθες αργά το απόγευμα δεν είχε γίνει σύλληψη.
Συγκλονίζει η περιγραφή του 18χρονου φοιτητή
«Με έριξε κάτω και ξεκίνησε να με χτυπάει. Δεν μπόρεσα να αντιδράσω και σε κλάσματα δευτερολέπτων ξεκίνησαν να με χτυπούν και οι υπόλοιποι. Δεν έβλεπα τίποτα. Ημουν πεσμένος και προσπαθούσα να προστατευθώ», περιγράφει ο 18χρονος, προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης και νιώθοντας ευγνώμων για το γεγονός ότι την «γλίτωσε» μόνο με μερικές μελανιές στο πρόσωπο και ένα ελαφρύ οίδημα.
Ο νεαρός, την Τρίτη το απόγευμα, είχε πάει με ακόμη επτά φίλους του να παίξει ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε συνηθίζουν από τότε που γνωρίστηκαν. Ενώ το παιχνίδι τελείωσε και περίμεναν στη στάση το αστικό λεωφορείο για να επιστρέψουν στον Βόλο, ο 18χρονος φοιτητής που φορούσε φανέλα της ΑΕΛ, της ομάδας που υποστηρίζει λόγω της καταγωγής του, ένιωσε το απειλητικό βλέμμα ενός οδηγού δικύκλου, ο οποίος πέρασε δύο φορές από μπροστά τους με χαμηλή ταχύτητα.
Στο σημείο, όπως εξηγεί, λόγω της ώρας, δεν υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα. «Είδα το μηχανάκι και κατάλαβα ότι με κοιτούσε περίεργα. Δεν πέρασαν 3 λεπτά και αμέσως έσκασαν επτά μηχανάκια και ένα αυτοκίνητο με περίπου 20 άτομα. Ο οδηγός του ΙΧ βγήκε και μου επιτέθηκε πρώτος και ακολούθησαν οι υπόλοιποι», αναφέρει το θύμα.
«Μέχρι να αντιδράσω και να επέμβουν και οι φίλοι μου απομακρύνθηκαν. Εβγαλα τη φανέλα και τους την έδωσα. Εφυγαν μετά», συνέχισε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φοράει μπλούζα με το διακριτικό της ομάδας του ενόσω παίζει μπάλα.
Ο 18χρονος περιγράφει ότι τον χτυπούσαν με τα χέρια, τα πόδια και με κράνος στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με τον ίδιο να επισημαίνει ακόμη πως όταν σηκώθηκε αιμορραγούσε από τα αυτιά και είχε πόνους στα δόντια.
Με ταξί στο Νοσοκομείο…
Οι δράστες έβαλαν στον στόχο τον 18χρονο με τη φανέλα της ΑΕΛ, ωστόσο οι υπόλοιποι της παρέας του προσπάθησαν να επέμβουν και να γλιτώσουν τον φίλο τους από τη μανία των επιτιθέμενων.
«Μπήκα στη μέση για να μην κινδυνεύσει ακόμη περισσότερο. Εφαγα μία μπουνιά στο πρόσωπο, ενώ αντίστοιχα χτυπήματα καταφέρθηκαν και σε άλλους της παρέας» εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ φίλος του 18χρονου που είχαν πάει μαζί για μπάλα.
Τα νεαρά παιδιά, μόλις έληξε το συμβάν, έτρεξαν να μπουν στο αστικό λεωφορείο. Οι ίδιοι λένε πως το όχημα είχε σταματήσει περίπου 30 μέτρα μακριά και πως ο οδηγός δεν άνοιγε την πόρτα για να μπουν μέσα.
«Είχε κλειστή την πόρτα και μας έλεγε ότι δεν θέλει να εμπλακεί και να λερώσει το λεωφορείο του με αίματα» κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ νεαρός φοιτητής που ενεπλάκη στο περιστατικό.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκο Ευαγγελινό, ο οποίος ερωτηθείς για το συμβάν ανέφερε πως πράγματι υπήρξε καταγγελία από γονέα των φοιτητών στο γραφείο κίνησης του φορέα.
«Μας ενημέρωσε ένας γονέας σχετικά με το περιστατικό και αμέσως αναζητήσαμε την αλήθεια. Ο οδηγός είδε τη συμπλοκή να γίνεται μπροστά στα μάτια του και άνοιξε την πόρτα στα παιδιά, όταν εκείνα εμφανίστηκαν στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το λεωφορείο» ήταν η ενημέρωση που είχε ο κ. Ευαγγελινός από τον οδηγό, και συνέχισε λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές επιβιβάστηκαν τελικά και επέστρεψαν με λεωφορείο στα σπίτια τους».
Ο 18χρονος πάντως φτάνοντας σπίτι του δεν ένιωθε καλά. «Πήγα σπίτι, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και είδα ότι το πρόσωπό μου ήταν πολύ πρησμένο. Κάλεσα τον φίλο μου και πήραμε ταξί για το νοσοκομείο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, περιγράφοντας την ακολουθία των γεγονότων.
Τέλος, παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού φορώντας μπλούζα της ΑΕΛ και, μάλιστα, χωρίς να του δοθεί το περιθώριο να τη βγάλει, όπως του ζήτησαν.
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Νεκρός εντοπίστηκε ο ιατροδικαστής Γιώργος Σιώζος
-
VIDEO4 ώρες ago
ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΠΑΤΙΝΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
-
ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago
Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο δυστύχημα
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Φωτιά στο Δομοκό – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα για την κατάσβεσή της
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago
Σε εξέλιξη η φωτιά στον Άγιο Στέφανο
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Σοβαρό το τραύμα στο μάτι του 19χρονου
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Αυτοκτονία το επικρατέστερο σενάριο για τον πρώην αυτοδιοικητικό που εντοπίστηκε νεκρός
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Υπάλληλοι πρατηρίου καυσίμων απέτρεψαν ληστεία σε άλλο βενζινάδικο