Το θρίλερ με την εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο παίρνει διαστάσεις, καθώς στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Εισαγγελία, ζητήθηκε εξέταση DNA στα προσωπικά του αντικείμενα. Το Λιμεναρχείο Σκιάθου θα δώσει για εξέταση τα προσωπικά αντικείμενα του 30χρονου, καθώς διενεργεί και την έρευνα.Η προκαταρκτική διενεργείται στο πλαίσιο μήνυσης που κατέθεσε η μητέρα του Γιώργου κατά των δύο ψαράδων που επέβαιναν σε φουσκωτό και είδαν για τελευταία φορά τον 30χρονο στην Αλόννησο στις 30 Αυγούστου του 2016 το βράδυ. Η μητέρα του Ματούλα Κοτρώτσιου κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου γιου της και η εξέταση DNA θα γίνει μετά από τη νέα μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο εναντίον των δύο ψαράδων που είδαν για τελευταία φορά τον 30χρονο και κατά παντός υπευθύνου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής δίνουν καταθέσεις οι λιμενικοί, συγγενείς του εξαφανισθέντα, οι ψαράδες της περιοχής που τον είδαν τελευταία φορά κ.ά.
Ο 30χρονος, που είχε μεταβεί στο νησί για διακοπές με τη φίλη του, χάθηκε μυστηριωδώς μέσα στη θάλασσα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στο νησί.
Από την 30ή Αυγούστου και για πολλές ημέρες ομάδες εθελοντών διασωστών του Βόλου, άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου και ντόπιοι είχαν «χτενίσει» τη θαλάσσια περιοχή, αλλά ο νεαρός Θεσσαλονικιός παρέμεινε άφαντος.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει και εργάζεται στο Βέλγιο και είχε έρθει στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τη σύντροφό του. Επέστρεψε με τη φίλη του από το Βέλγιο στις 23 Αυγούστου και επισκέφτηκε την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός, αφού πέρασε κάποιες ημέρες με φίλους του, εν συνεχεία επισκέφτηκε το όμορφο νησί των Σποράδων για διακοπές. Κατά την άφιξή του στην Αλόννησο παρατηρήθηκε μια περίεργη συμπεριφορά, παρόμοια με εκείνη που είχε επιδείξει, όταν τον είδε η μητέρα του και του συνέστησε να πάνε στον γιατρό. «Αρχικά δεν ήθελε να κατέβει από το πλοίο και δεν αναγνώριζε τη φίλη του. Μετά από λίγη ώρα συνήλθε και κατευθύνθηκε μαζί με την Κωνσταντίνα στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο», είχε αναφέρει η μητέρα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 30χρονος έφυγε από το δωμάτιο και κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί επιχείρησε να λύσει ένα καΐκι, για να κάνει βαρκάδα στα ανοιχτά, όμως έγινε αντιληπτός από ψαράδες.

Ο 30χρονος τρομοκρατήθηκε και, αφού είχε λογομαχία με δύο ντόπιους (του φώναξαν και τον απώθησαν, καθώς το σκάφος δεν ήταν δικό του, ενώ παράλληλα κάλεσαν τον ιδιοκτήτη, έναν Κρητικό), βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού! Όμως, χάθηκε στο σκοτάδι και οι ψαράδες που δεν έβλεπαν κάποιο ίχνος του, ειδοποίησαν το Λιμενικό. Αμέσως άρχισαν έρευνες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Όταν ξημέρωσε, δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού την μπλούζα και το σορτς του αγνοούμενου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλουζάκι του αγνοούμενου βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών στου Βότση, όπου εθεάθη για τελευταία φορά, πριν δηλωθεί η εξαφάνισ