Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.
Όχι στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά»

Οι απόψεις του Οικολόγου υπουργού Γ. Τσιρώνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την καλλιέργεια κάνναβης, για ατομική χρήση, όχι μόνο είναι επικίνδυνες, αλλά και αποδεικνύουν ότι η νομιμοποίηση της λεγόμενης ιατρικής κάνναβης είναι ο δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που επειδή φοβούνται να το ομολογήσουν, το μεθοδεύουν διά της πλαγίας οδού.
Η άποψη ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ναρκωτικών είναι τουλάχιστον ανεύθυνη, όταν στις χώρες όπου έχουν υπάρξει τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις τα ποσοστά έχουν εκτοξευτεί, ενώ η Ελλάδα – παρά τη συνεχή αύξηση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης και της όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων – διατηρεί από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη στη χρήση ναρκωτικών.
Να τη χαίρονται τη δήθεν «αριστερή» ατζέντα τους, που είναι τόσο «αριστερή» όσο ο Γιώργος Παπανδρέου, που πρωτοδιατύπωσε τέτοιες απόψεις, ή η κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), που πρωτοέφερε νομοσχέδιο νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών και το μάζεψε άρον – άρον, κάτω από τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, τάσσεται και αγωνίζεται σταθερά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Ενάντια στον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» γιατί δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες που σε στρέφουν στη χρήση. Δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή» εξάρτηση.
Όχι στην αλλαγή της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών.
Η «ιατρική κάνναβη» είναι προπομπός για να νομιμοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών. Από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η κάνναβη δεν είναι φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια.
Παντού όπου νομιμοποιήθηκαν ουσίες αυξήθηκε η χρήση και η εξάρτηση από όλα τα ναρκωτικά. Η διαθεσιμότητα μιας ουσίας αυξάνει και τη χρήση της.
Όχι στην ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης». Η χρήση ναρκωτικών ουσιών ποτέ δεν μπορεί να είναι υγιής. Είναι πρώτα απ όλα ακραία μορφή αλλοτρίωσης που το άτομο χάνει την ίδια του την υπόσταση ως κοινωνικό ον.
Λύση δεν είναι «η μείωση της βλάβης» αλλά «η μείωση της ζήτησης».
Σήμερα χρειάζεται συστηματικό δίκτυο προγραμμάτων πρόληψης σε όλους τους χώρους που ζει και μορφώνεται η νεολαία (σχολείο, πανεπιστήμιο, στρατόπεδο, χώροι άθλησης και διασκέδασης).
Κάθε προσπάθεια για αλλαγή της κάνναβης στον πίνακα των ναρκωτικών και για ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης » ναρκοθετεί πρώτα απ’ όλα την Πρόληψη.
Σήμερα χρειάζονται προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους.
Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.
Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη-Θεραπεία-Έρευνα για τα ναρκωτικά.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Την τελευταία δεκαετία, και ιδιαίτερα μετά το ξεκίνημα της μεγάλης ύφεσης το 2009, το σύνθημα της πολιτικής ανανέωσης ηχεί όλο και πιο δυνατά στην Ευρώπη. Σήμερα, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ηγέτης της Γαλλίας, είναι 39 ετών. Ο Λέο Βαραντάκαρ, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, είναι 38 ετών. Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Τσαρλς Μισέλ, είναι 40 χρονών. Ο Τζόσεφ Μουσκατ της Μάλτας είναι 43. Ο Σεμπάστιαν Κούρτζ της Αυστρίας είναι μόλις 31 ετών (!). Στην Ελλάδα, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήκουν στην γενιά των σαραντάρηδων.

Είναι, όμως, η ηλικία το κλειδί της επιτυχίας τους; Ο Τόνυ Μπάρμπερ των Financial Times (FT, «Youthful leaders succeed where previous generation failed») πιστεύει πως δεν είναι τόσο η ηλικία αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι ηγέτες είναι ρεαλιστές, μεταρρυθμιστές, φιλοευρωπαϊστές και έχουν επιδείξει ισχυρή πολιτική βούληση να ξεπεράσουν τις παλιές διαχωριστικές γραμμές του αριστερά-δεξιά. Συμφωνώ απολύτως μαζί του.

Σήμερα είμαι 30 χρονών και η ενασχόληση μου με την πολιτική με έχει φέρει κοντά σε πολλούς νέους που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Συνάντησα, λοιπόν, αρκετούς νέους χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες και με μηδενικό αίσθημα προσφοράς για την πατρίδα οι οποίοι χρησιμοποιούν το επιχείρημα του «νέου» με σκοπό να βρουν κάποια θέση για τους εαυτούς τους. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να επιβεβαιωθεί αυτός ο ισχυρισμός αρκεί να κοιτάξουμε την σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετοί νέοι που είναι μορφωμένοι, συγκροτημένοι, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον και τα προβλήματα των διαφόρων λαών. Αυτοί οι νέοι διαθέτουν σύνεση και παιδεία και αποτελούν κεφάλαιο για τον τόπο. Μπορούν να συνδέσουν τις παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές που συντελούνται με την ελληνική πραγματικότητα και να δώσουν ρεαλιστικές λύσεις.

Συνεπώς, το πραγματικό ζητούμενο στην χώρα μας δεν είναι τόσο η ηλικιακή ανανέωση όσο η αριστεία. Η αριστεία θα φέρει την σωστή ανανέωση που έχει ανάγκη ο τόπος. Η ανανέωση των αρίστων πρέπει να γίνει σύνθημα και πράξη όλων των κομμάτων.

Πρέπει, λοιπόν, οι πολίτες και τα κόμματα να διαμορφώσουν τις συνθήκες αυτές που θα προωθήσουν τους αξιότερους συμπολίτες μας για να διαχειριστούν τα κοινά. Στην Ελλάδα μόνο η Νέα Δημοκρατία με την ίδρυση του μητρώου στελεχών έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μηχανισμό επιλογής των πιο ικανών. Αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες οφείλουν να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να «μελετήσουν» τους υποψηφίους για να μπορέσουν να κάνουν τις σωστές επιλογές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει μπροστά από μόνη της. Χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή και ανάληψη ευθύνης από όλους.

*Ο Μικέλης Χατζηγάκης είναι οικονομολόγος (LSE, Tufts). Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Σχολή Κέννεντυ του Χάρβαρντ.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΕΑΛΩ…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

 

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης , στις 29 Μαϊου το 1453 , σήμανε , ταυτόχρονα , και το τέλος της , πάνω από 1000 χρόνια , Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες , η αδυναμία βοηθείας από το Δυτικό κόσμο , η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή Ανθρώπινου Δυναμικού στη Δυτική Ευρώπη , οδήγησαν την υποταγή του Βυζαντίου στους Οθωμανούς. Τότε ειπώθηκε η φράση «η πόλις εάλω» η οποία έμεινα βαθειά χαραγμένη στην πονεμένη ψυχή του Ελληνισμού.

Σήμερα , εκατοντάδες χρόνια μετά την πτώση της Βασιλεύουσας , με συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως το «κράτος εάλω» δηλαδή το κράτος έπεσε στα χέρια των κομματικών ανθρώπων.

Επί σειρά ετών , η ψευτο-ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου , έδινε αγώνες για να καταργηθεί το κομματικό κράτος και να επικρατήσουν , σε όλο το κοινωνικό φάσμα , συνθήκες Ισότητας , Αξιοκρατίας και Δημοκρατίας. Θεωρούσαν , πως οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων , καταστρατηγούσαν την έννοια της Δημοκρατίας , με αποτέλεσμα να ανθίσει η διαπλοκή , η διαφθορά και η σχεδόν Πτώχευση του Κράτους.

Όπου και αν βρισκότανε , οι παράγοντες της σημερινής συγκυβέρνησης , τότε που ήταν Αντιπολίτευση , κατακεραύνωναν τους πάντες και τα πάντα και έδιναν όρκους και υποσχέσεις πως , όταν αυτοί έρθουν στην εξουσία , θα καταργήσουν το κομματικό κράτος και θα πρυτανεύσουν συνθήκες πραγματικής ισονομίας. Έλεγαν , πως οι πολίτες , ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα , θα κρίνονται και θα αξιοποιούνται ανάλογα με τα ουσιαστικά τους προσόντα , προκειμένου να πάει η χώρα μπροστά.

Όλα , όμως , αυτά ήταν ψεύτικες υποσχέσεις με μοναδικό σκοπό την Άλωση…της Εξουσίας. Τώρα το κράτος… «εάλω» από τους ανθρώπους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένας ολόκληρος «στρατός» μπήκε στην κρατική μηχανή , με μεγάλες αποδοχές και χωρίς να υπάρχει γνώση του αντικειμένου που επρόκειτο να διαχειριστούν. Το κόλπο GROSSO του Μαξίμου φρόντισε και ενδιαφέρεται να τακτοποιήσει τα «δικά του παιδιά» , χωρίς αξιοκρατικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Χιλιάδες διορισμοί έγιναν στα…μουλωχτά.

Γέμισαν τα Νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες με στελέχη του κομματικού σωλήνα και τώρα ετοιμάζονται να… αλώσουν και τις ΔΕΚΟ , με το πρόσχημα της αξιολόγησης. Είναι έτοιμοι να χτίσουν κομματικό…στρατό , αλλάζοντας τα μέλη των ΔΣ , που δεν είναι του χεριού τους και δεν είναι αρεστά στο κυβερνητικό σύστημα , με managers , που θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχό τους. Βέβαια κανένας δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω και από τη μυστηριώδη Ελληνική Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών και Περιουσίας.

Οι Τσίπρας-Καμμένος τα έδωσαν όλα σε Ευρωπαίους και σε Αμερικανούς , που κάποτε τους έλεγαν «φονιάδες των λαών» , γι’αυτό και τους κατακεραύνωσε τόσο ο Μανώλης Γλέζος όσο και ο Μίκης Θεοδωράκης και σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Παρά ταύτα χτίζουν Κομματικό Κράτος με Κομματικό…Στρατό. Δεν τους σώζει όμως τίποτε , γιατί «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται».

Νομοτελειακά , αργά ή γρήγορα , θα γίνουν εκλογές και τότε δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν , από την οργή του εξαπατημένου και εξαθλιωμένου λαού και από το μισό εκατομμύριο μεταναστών. Η σημερινή κυβέρνηση διώχνει τα ελληνόπουλα στην ξενιτιά και την ίδια στιγμή η πρωθυπουργός της Αγγλίας , Τερέζα Μέι , τόνισε προχτές ότι «δεν θέλω να φύγει κανένας Έλληνας από την Αγγλία» , ευχαριστώντας τους , ταυτόχρονα , για τη μεγάλη τους προσφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί είναι σοβαροί πολιτικοί και όχι οι… ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΙ της Ελλάδας.

Περισσότερα Εδω