Τρεις βομβίστριες-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαέξι.

Μια βομβίστρια «πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φόραγε στις 21:45 (23:45 ώρα Ελλάδας) σε ένα μικρό εστιατόριο στον δρόμο, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους», ανέφερε πηγή προσκείμενη στον στρατό υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «λίγα λεπτά αργότερα», μια δεύτερη βομβίστρια-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά της στην ίδια συνοικία, τη Μούνα Γκάρατζ, μπροστά σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων πολιτών, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους.

Μια τρίτη βομβίστρια-καμικάζι πυροδότησε τη ζώνη της, που όμως δεν λειτούργησε κανονικά, με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί κανείς άλλος και να σκοτωθεί μόνο η ίδια.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης στην πόλη, που μίλησε επίσης υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Διευκρίνισε πως οι τραυματίες από τις πρώτες δύο επιθέσεις είναι 16.

Νωρίτερα είχε κηρυχθεί συναγερμός στην πόλη διότι έγιναν αντιληπτά μέλη της Μπόκο Χαράμ που κινούνταν προς αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω