Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα: το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρωθυπουργός, τη φράση αυτή διατύπωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή.

Στην ένσταση που, κατά πληροφορίες, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό.

Επιπλέον αντέτεινε ότι, όσο κάθεται εκείνος στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχει ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι όσο περνάει από το χέρι του, θα το λύσει.

ΝΔ: Ακατανόητη η διαρροή Μαξίμου

Την άμεση αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η «διαρροή» των όσων φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου για το ονοματολογικό.

«Η διαρροή του Μαξίμου είναι ακατανόητη. Οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού έναντι της χώρας ορίζονται από το Σύνταγμα και μακάρι ο κ.Τσίπρας να τις είχε συνειδητοποιήσει πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη μήπως και αποφύγει τους μικροκομματικούς χειρισμούς του και στο Σκοπιανό ζήτημα» επισημαίνουν πηγές της ΝΔ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κώστας Λασκαράτος,Γιάννης Τρουπής -ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω